Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvorfor kommenterer folk på barnets køn?

Vi har en dreng på 2,5 år og venter endnu en dreng meget snart. Vi havde svært ved at blive gravid med den første, så det er lidt af et mirakel at vi nu skal have nr 2, og vi er begge lykkelige over situationen. Men desværre har jeg efterhånden fået utallige kommentarer på, at vi "kun" skal have en dreng igen og ikke en pige. Og flere har spurgt, om vi så ikke skal have en mere. Jeg forstår simpelthen ikke, at folk siger sådan noget. Hvad er der galt med 2 drenge? Det er folk i min perifere omgangskreds, kollegaer, naboer og den slags, ikke mine nære venner, som siger de ting. Så jeg ved godt, at jeg burde være ligeglad, men jeg bliver alligevel såret over kommentarerne, fordi det føles som om det lille mirakel i min mave ikke bliver accepteret. Og jeg synes, at det er direkte uforskammet at komme med den slags kommentarer. Tja, skulle vel bare lige ud med det.

19-04-2017
Friis77
Friis77
Baby på 11 måneder

Vi stod lidt i denne samme omvendte situation, allerede da vi ventede vores første var det helt tydeligt at specielt min svigerfamilie håbede vi fik en dreng, det gjorde vi så ikke - vi fik en pige :) - og selvom vi ikke fortalte nogen at vi ville have en mere, blev der ikke lagt skjul på at de håbede på at hvis vi skulle have en mere at det så blev en dreng. Men nope, nummer 2 blev også en pige - og de fik slet ikke af vide jeg var gravid før vi havde været til mellem scanning med nummer 2 :) - men det stoppede dem ikke, for vi fik af vide at vi jo altid kunne prøve igen og se om det blev en dreng.. Men vi er altså stoppet med 2 børn, og jeg kunne slet ikke forestille mig at have drenge :D - for det har jeg jo aldrig prøvet. Det er alligevel også nemmere og billigere med 2 af samme køn, så man kan genbruge tøjet :D
Havde den ene været en dreng, havde vi jo været lige lykkelige af den grund.

08-05-2017
Chili46
Chili46

Jeg havde selv en ide om at skulle have en af hver (både min mand og jeg er søskende med dreng/pige) - så da vi fik af vide det var pige nr to blev vi næsten forvirrede - men nu(!) - storesøster elsker hende (det gør vi selvf os') - og det er bare super praktisk!! At kunne genbruge selv det mest pink og legetøj osv... men ja, der er en tendens til at folk skal være 'kede af det' på ens vegne - dumt, især når det er sådan et mirakel som jeres :-)

29-04-2017
Esiulul
Esiulul
Barn på 1 år og 7 måneder

Er selv gravid med vores andet barn og har da aldrig lagt skjul på at jeg ønskede en af hver.. men da jeg sp blev gravid spurgte en veninde mig så: hvis det er en dreng igen skal i så have en mere? Hmm planen har altid være 2 eller 3 børn og ja ville være glad for en af hver men så længe baby er rask. Nu er det en pige og det jo dejligt når vi har en dreng, men til scanningerne blev jeg lettet og glad og slappede af i der sekund jeg vidste baby var sund og rask og blev så bare glad over at få kønnet at vide bagefter. Min svigerfar er stadig i chok, men glad for han var helt sikker på at hans store søn kun kunne lave drenge ligesom ham selv. Folk er åndssvage. Ja jeg håbede på en pige fordi vi har den dejligste dreng men havde det været en dreng i maven var det andet jo glemt og han ville være mindst lige så elsket

24-04-2017
Levin89
Levin89

Har også læst det der med at kvinder ønsker sig piger, og om kvinder som var ulykkelig over at skulle have en dreng. Jeg har nu altid bare ønsket mig et barn. Og der er jo altid ca 50% chance for hvert køn.

22-04-2017
Friis77
Friis77
Baby på 11 måneder

Ja det er mærkeligt at folk ikke bare glæder sig på vores vegne. I stedet er det latterlige kommentarer som at to drenge skændes og slås meget osv. Hvad skal man bruge sådan en kommentar til? Da vi ventede vores første dreng, syntes alle, at det var fantastisk. Men med nr 2 mener mange åbenbart, at det er bedst med en af hvert køn. Sådan noget pjat! Alle børn er en gave. Jeg forventer dog ikke, at familien vil gøre forskel. Synes det er for dårligt, når en farmor gør forskel på den måde, som du beskrivet Maria2402. Det er da vildt synd for den mindste.

22-04-2017
Friis77
Friis77
Baby på 11 måneder

Jeg har fornyeligt læst en artikel hvor der stod at især kvinder vil helst have pigebørn. De mente at piger klare sig bedst, dvs skolen, mindre chancer for kriminalitet og misbrug. Kvinden i artiklen var ligefrem ulykkelig over at skulle have en dreng. Jeg har selv et drengebarn og ønskede mig et sådan.

22-04-2017
Syrengang3
Syrengang3

Fordi folk er nogle fjolser der egentlig burde passe dem selv og bare glæde sig på Jeres vegne.

Min far har altid måtte høre for at han kun kunne lave piger. Men hvad så med min Faster der kun fik drenge? Hun har sgu aldrig fået kommentarer.

22-04-2017
Henr83
Henr83
Barn på 2 år og 7 måneder

Vi har to store drenge på 8 og 6,5 år, vi venter en ikke planlagt men velkommen nr. 3. Både familie, kolleger, venner og bekendte har en kommentar « så må vi håbe det bliver en pige» bliver også harm over den kommentar og svare altid « bare den er sund og rask» det plejer at få dem til at trække i land igen. Som forældre elsker man sit barn uanset hvad 🙂

20-04-2017
Sandra 1000
Sandra 1000
Baby på 6 måneder

Sådan kommentarer fik jeg også, da jeg ventede vores dreng nr 2. Det er lidt sårende at folk siger sådan. Lillebror er lige så elsker som storebror. Men han får ikk samme opmærksomhed som storebror. Og det er endda også noget af vores familie der er sådan. Farmor virker slet ikke interesseret i lillebror, hvor storebror altid har og får al hende opmærksomhed. Sku også lige ud med lidt.

20-04-2017
Maria2402
Maria2402

Folk kommer generelt med de mærkeligste kommentarer til gravide og nybagte forældre 😳

19-04-2017
ManneP
ManneP
Baby på 15 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...