Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Bedsteforældredag :) eller :(

Hejsa! Hvad er Jeres holdning til bedsteforældredag i henholdsvis Dagpleje, Vuggestue og Børnehave?

07-05-2017
Henr83
Henr83
Barn på 2 år og 9 måneder

Jeg synes det er fedt for de børn der har bedsteforældre, som deltager og viser interesse👍🏽Personligt gruer jeg selv for denne dag på min datters vegne😕Vi har kun hende og har en svigermor som hader mig som pest og har desværre ladet det gå udover vores datter.Svigerfar og hans kone har aldrig vist interesse for hverken hende eller min mand og min mor er bare ikke et særligt socialt menneske... Så godt for nogle, men specielt dårligt for os.. Men hun er 10 mdr og starter i dagpleje når hun bliver et år,så der er tid nok til at finde ud af hvad vi gør til den tid.. Måske holder jeg hende bare hjemme den dag,det må tiden vise..

29-05-2017
Mortiljuli2016
Mortiljuli2016
Barn på 1 år og 11 måneder

Der har både været bedsteforældre dag mens vores søn gik i dagpleje og nu også i børnehaven. Min søn elsker det. En hyggelig dag, hvor de har noget sammen og vores søn får lov at vise børnehaven frem. Og ja der er selvfølge nogen, hvis bedsteforældre ikke er på pension og kan deltage midt på dagen. Men så hygger de sig med dem som er der. Så helt klart et go herfra😊

27-05-2017
Musen2013
Musen2013

Nu er jeg selv uddannet pædagog, jeg tror mange forstiller sig en potentiel situation hvor et enkelt barn ikke har deltagende bedsteforældrene som værende meget værre end det det er, i og med at bedsteforældrene 'bemander' hver sit barn, har vi som personale jo en masse tid til det barn som ikke har sine bedsteforældre med, så også det barn bliver der hygget godt omkring, det skaber ofte en rigtig god relation barn/pædagog imellem, og jeg har endnu ikke oplevet et barn være ked af det eller lide under det.. når bedsteforældrene går hjem, vinker de børn blot som ikke skal med dem hjem og så løber de ud og leger, lige som når mor og far har afleveret dem, deres dag er absolut ikke ødelagt :-) Det er hvertfald hvad jeg indtil videre har oplevet i min praksis.. :)

27-05-2017
MetteJ9
MetteJ9
Baby på 7 måneder

Havde ellers håbet på at se nogle svar fra Jer her på forældresnak, inden jeg selv kom med min holdning til Bedsteforældredag.

I mit tilfælde handler det om dagpleje. Jeg synes umiddelbart det er vældig hyggeligt mens det står på - men som mor til et dagplejebarn er jeg også lidt betænkelig ved arrangementet. Det gælder forøvrigt også en dag for forældrene som f.eks. julehygge.

Jeg er betænkelig ved arrangementet fordi jeg ved at der er børn som oplever at deres bedsteforældre/forældre ikke kan deltage. Men værst af alt er det når arrangementet slutter, hvis bedsteforældrene ikke har mulighed for at tage barnet med hjem - barnet bliver ulykkelig og det kan i værste fald ødelægge hele barnets dag. Ved dog godt at i de fleste tilfælde kan dagplejen få afledt barnet vha. leg eller lignende. Men det skærer i mit moderhjerte når barnet bliver så ked af det.

Så jeg er både for og imod. For pga. den positive oplevelse det er og imod pga. risikoen for et meget utrøsteligt barn.

26-05-2017
Henr83
Henr83
Barn på 2 år og 9 måneder

Jeg venter lidt med at komme med min egen holdning til spørgsmålet - vil nemlig gerne se lidt flere svar.

Indtil da, kan I se Lola Jensens svar - for jeg skrev til hende på Facebook og spurgte :)

Lola Jensen: "hvis der ikke er for meget prestige og konkurrence i det om at købe den største blomst til plantekrukkerne, så er det kun hyggeligt. Det giver jo børnene noget andet. Så kan der lige være et par børn, der ikke kan have en bedsteforælder med, men der lægges jo så op til at forældre eller andre kan komme. Og hvis et barn oplever en enkel gang at være den eneste, der ikke har nogen med, så må det blive til den lille krise, som barnet kan udvikle sig godt fra, hvis der bakkes godt op omkring barnet fra personalets side den aktuelle dag. Og dagen bør tages for det den er og ikke frustrere nogen ved evt. fravær. Håber svaret kan bruges. Bedste hilsner fra Lola"

11-05-2017
Henr83
Henr83
Barn på 2 år og 9 måneder

Det er så god en idé! Der var det faktisk i min søns vuggestue i fredags. Farmor og farfar kom ned og hjalp med at plante planter til vuggestuen og spiste efterfølgende med til frokost og legede på legepladsen. Farmor og farfar elskede det og havde en rigtig god dag. Min søn synes det var rigtig hyggeligt at han fik noget fokuseret opmærksomhed i vuggestuen. Han var så glad da jeg hentede ham igen..

08-05-2017
YourSoFineM
YourSoFineM
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...