Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Når børn holder børn udenfor..

Jeg er simpelthen heartbroken, og vred og sur og pisse hamrende irriteret aaaaarrrggh😡 Igen og igen og igen er der problemer med at vores datter S på knap 5 bliver holdt udenfor, og hver gang er det et nederlag.. Vores datter er en del af et firkløver (S, R, F og M) men hendes bedste ven er pigen R hvor vi kender forældrene, de har tit haft legeaftaler både alene ved hinanden men også hvor jeg enten har drukket kaffe med moderen eller min mand har med faderen (de er skilt) vores datter var med til fødselsdag (som den eneste af vennerne) hos pigen R sammen med Rs familie for en måned siden og der havde det kørt godt noget tid - men der har tidligere været problemer.. og nu er der problemer igen - de sidste 2 uger har R på skift holdt vores datter udenfor hvor hun har leget med de andre. Legen kan godt starte med at S og R leger, men pludselig vil R ikke lege med S men gynge med F eller rutsje med M og så må S ikke være med. Så leger vores datter S måske med A eller N og så siger R og F eller R og M at hvis hun leger med A eller N vil de aldrig mere være venner med hende..? Og vores S er simpelthen så loyal overfor R så hun sidder troligt og venter på at så vil de nok lege med hende om lidt, for hun vil ikke miste Rs venskab.. Jeg har MANGE gange nævnt det for pædagogerne, jeg har sågar nævnt det for Rs mor som påstår at det er fordi R er medløber og det er de andre der får hende til det. Jeg har også prøvet at forklare S at hvis de siger de ikke vil lege med hende og de så alligevel vil bestemme hvem hun må lege med så er de jo faktisk ikke nogle særlig søde venner, så om vi ikke skal invitere A eller N herhjem, men hun er simpelthen så bange for at miste R som ven 😢 Både R og F har været hjemme hos os mange gange og M dog kun et par gange. Men når F kommer her er hun her i 5 timer ad gangen (hvilket vi i forvejen føler lidt er fordi forældrene mangler en barnepige) For os virker det simpelthen så mærkeligt at de kommer her - er her i flere timer og spiser både friskost og eftermiddagsfrugt og 3-5 dage senere holder de vores datter udenfor??? Idag var min mand med oppe at hente vores børn og hverken R eller F sagde hej til os selvom vi sagde hej R og hej F.. Min mand var dybt chokeret han har jo kun hørt det fra mig at de kan finde på at være sådan.. Jeg er ved at eksplodere af frustration. Mest fordi det gør ondt at se vores datter så ked af det.. Jeg ved snart ikke hvad vi skal gøre.

06-06-2017
Chili46
Chili46

Sylleq, jeg bliver faktisk lidt fornærmet over din curling kommentar. At børn i børnehave alderen skal hjælpes ud af konflikter må forventes.

Curling børn er noget helt andet, du kan snakke curling børn når forældre laver deres børns opgaver til skolen, når de tager med deres teenagere til jobsamtaler og om børn der åbenlyst mangler opdragelse og empati for andre.

Børn på 4 og 5 år der skal løse deres konflikter selv.. Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde..
De skal lære, med en voksen på sidelinien at løse deres konflikter, det kan vi blive enige om.


Men du kan tro at lige så længe jeg er forældre, vil jeg tage en sag op når børn mobber hinanden og holder hinanden udenfor, det er i perioder et kæmpe problem i vores institution, fordi der har været mange vikarer igennem som ikke kender børnene - jeg tager altid problemet op med en af de fastansatte, for ja der findes pigefnidder, men det skal de piger der er involveret (min egen inkl) have af vide ikke er okay, man mobber ikke, man holder ikke udenfor. Så når vores datter kommer hjem og er ked af det fordi hun er blevet holdt udenfor så nævner jeg det, for så har der ikke været opmærksomhed nok om det.
Igår var hun blevet slået i maven 2 gange af M og jeg spurgte om hun havde sagt det til en voksen. Det havde hun og M havde fået 'skæld ud' af den voksne.. Fint så gør vi ikke mere ved det.

22-06-2017
Chili46
Chili46

Der er ikke noget der gør mere ondt, end når ens børn er kede af det og føler sig udenfor. Jeg er ikke småbørnspædagog, så jeg ved ikke, hvor bevidste børn på 5 år er, men jeg er sikker på, at de prøver ting af. Lige præcis der hvor de siger, at de ikke vil være venner mere. Der tror jeg, at det ville være en god idé at tage fat. Hvis pædagogerne ser de samme problemstillinger som du gør som forælder, så er det noget man kan tale med børn om. Piger kan være utrolig hårde ved hinanden og jeg er ked af at sige det, men det bliver meget værre når de bliver ældre🙈. Jeg ville nok finde ud af hvordan jeg kunne hjælpe mit barn med at blive bedre til at sige fra, og det virker også som om, at I er opmærksomme på det. Men det er selvfølgelig svært for en lille pige, der bare gerne vil være med. Jeg synes ikke I skal holde legeaftalerne hemmelige, se hvad der sker. Når børn siger, at de ikke vil være venner mere, så stikker det som regel ikke særlig dybt og lir mig om ikke de hurtigt har glemt det igen. Hvis man oplever, at ens barn i en længere periode (måneder) bliver holdt udenfor, skal man reagere, hvis det er en kort periode og pigerne måske skiftes lidt til at holde hinanden udenfor, så tror jeg ikke man skal være så bekymret. Livet gør også lidt ondt engang imellem og hvis man oplever det og lærer at tackle det som lille, så har man en fordel når man bliver større og teenager, for der kommer det helt sikkert til at gøre nas. Men man kan sagtens tale med børn om hvordan man behandler hinanden og vise dem eksempler på hvad de gør ved hinanden når de holder udenfor i børnehøjde. Det håber jeg da, at nogen kan hjælpe de søde piger med. Håber sommerferien giver lidt luft og tag en dyb indånding, for pigefnidder kommer I nok til at døje lidt med de næste 10 år😉

22-06-2017
kimmiegirlen
kimmiegirlen

Sylleq - når jeg siger at kommunen i sidste ende skal involveres er det i forhold til pædagogerne og ikke børnene.

Jeg har indtrykket af at pædagogerne ikke tager problemstillingen alvorligt og hvis det gentager sig at de ikke vil forsøge med forskellige pædagogiske tiltag, for at få stoppet pigerne i deres "Hold S udenfor-projekt" så er det et kæmpe problem. Og det er der jeg tænker der bliver behov for øjne udefra i form af kommunen.

Jeg er jo selv uddannet pædagog og jeg ved at der bl.a. forefindes nogle pædagogiske lege som der kan sættes i gang for at få pigerne til at reflektere over deres opførsel overfor S.

19-06-2017
Henr83
Henr83

Jeg forstår selvfølgelig man er bekymret for sit barn og ikke ønsker se det holdt udenfor. Synes dog det er overdrevet at blande kommune ind i det. Børn skal også nogle gange lære at løse deres egne problemer. Selvfølgelig med kærlig og venlig vejledning fra voksne. Meeeen.... synes der går lige lidt for meget curling i det her og synes i burde tænke over om det egentlig gavner jeres børn i den lange ende. Jeg undskylder hvis jeg støder nogen. Det er bestemt ikke min mening.

18-06-2017
Sylleq
Sylleq

Tak for dit svar.. Det er utrolig frustrerende..

Jeg går ledig for tiden og S har haft et par fridage i ny og næ og det har hjulpet lidt for de dage har hun været savnet, R skal med til S fødselsdag nu her og om 2 uger kører vi på ferie så der får de en naturlig pause..

Igår er der dog igen opstået en episode hvor det så er R der har følt sig udenfor, vores S siger det er fordi R gik ind på toilet og S gik med, men S blev sendt ud på legepladsen igen af en voksen og da R kom ud var hun sur fordi S var gået og så blev R hentet kort efter.. Det eneste jeg kunne sige til S var at selvfølgelig skal hun gøre hvad de voksne siger, men måske var R ked af det fordi S ikke havde ventet ved lågen men var løbet helt ned på legepladsen. Og S sagde at hun havde spurgt R om hun ikke ville være med i legen da hun kom ud, men det ville hun ikke og så kom hendes mor.
Men tænker også at det ikke burde være et problem for R kan jo ikke bestemme hver lille skridt S skal tage.

Her til morgen spurgte A om hun måtte komme hjem til S en dag så det vil jeg prøve at få i stand inden ferien..

14-06-2017
Chili46
Chili46

Uanset om R er medløber eller den styrende part i det, så bør forældrene da tage det alvorligt og snakke med datteren. Det ville de da selv forvente, hvis det var R det gik ud over.

Jeg er selv uddannet pædagog, men arbejder ikke som pædagog. Det undrer mig meget at pædagogerne ikke tager situationen alvorligt. I sidste ende må du gå til kommunen, hvis ikke der sker noget.

For mig virker det som om at S & R trænger til en gevaldig lang pause fra hinanden, så R kan opleve hvordan det er at savne en god veninde.

Hvis det kan lade sig gøre, må du arrangere hemmelige legeaftaler for S med andre børn.

Held og lykke.

13-06-2017
Henr83
Henr83
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...