Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Vækst under gennemsnittet

Hej, jeg har siden uge 20 været til skanninger hver 2. Uge og sommetider hver uge, grundet min babys vækst har været under gennemsnittet. Det har påvirket mig meget psykisk med mange nætter, hvor jeg har grædt og været deprimeret, fordi jeg er bange for at føde baby med misdannelser/kromosomfejl. Fik tilbudt en fostervandsprøve, men takkede nej. Andre der har oplevet det samme, eller oplever det samme?

10-07-2017
Susu1408
Susu1408
Graviditetsuge 33

Glad for at høre din historie! Min babys vækst har dog været helt nede på 27%, og derfor har jeg været meget bekymret, fordi det er et voldsomt tal. Fra min side er både mine søskende og jeg blevet født over 3,5 kg, men min mand blev selv født 1800 kg (dog blev han født for tidligt i 8. måned). Jeg er selvfølgelig glad for, at vi får lov til at se baby så mange gange, men der følger også en del bekymringer med det, og jeg får ikke nydt min graviditet 😞

12-07-2017
Susu1408
Susu1408
Graviditetsuge 33

Vi har lige fået barn nr 2 for 3,5 uge siden.
Ved det første barn, blev min jordemor i tvivl om baby var stor nok undervejs i graviditeten og sendte os til ekstra vægtskanning. Den lå også under gennemsnittet og de planlagde ekstra skanninger, for at følge baby. I den sidste del af graviditeten var jeg også inde ofte, og i uge 32 var baby -18%, hvor de "tillader" +/- 15% uden ekstra kontrol. I uge 37 og 38 var jeg til kontrol og HCG-målinger hver anden dag!! De var SÅ bekymrede, men jeg mærkede jo masser af liv og målingerne viste hver gang, at baby umiddelbart havde det fint.
Han blev født i 39. uge 2420g og 47 cm. Vi var indlagt på neonatal i fem dage, men det var ren kontrol, for han havde det stadig fint.

Nu har vi så fået dreng nr 2. Pga den lille baby nr 1 havde vi ekstra kontrol allerede fra 2.trimester denne gang. Og ja - han var også under gennemsnitskurven. Men ikke så meget som den første. I uge 32 var han -8%.
Jeg havde termin i fredags, men han ville ud før tid og blev født i uge 38, 37+1, (20 dage før termin). Han vejede også 2420g og var 47 cm. Her var vi kun kun indlagt alm. ambulant.

Dit barns vækst kan sagtens være under gennemsnit uden at fejle noget som helst.
Hvad med jer forældre - er I store/høje/drøje personer?
Hvad med jeres fødselsvægt - hvor store var I og hvad med jeres søskende?

Jeg var selv kun ca 2000g da jeg blev født fem uger før min mors termin. Og min mand og vores søskende har heller ikke være "kæmpe".

Så bare rolig. De tager bare nogle forholdsregler, fordi sådan er retningslinjerne og så er de klar, hvis I og baby får brug for det.
Tænk hvor tit du får lov til at høre og se din baby. Det er der ikke mange der gør :-)

11-07-2017
HJJensen
HJJensen
Baby på 1 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...