Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Storesøster - hvad skal jeg være opmærksom på?

Jeg er nu 36+1 - dvs. ved at være tæt på termin. Jeg har en datter på 8 år, som reagerer mere og mere på at vi nærmer os terminen. Hun er bange for, om hun vil blive glemt. Jeg ved, at hendes frygt kommer af, at hun for 6 måneder siden fik en lillesøster hos sin far (også den første på fars side) og at hun der har en følelse af ikke at blive set og hørt. Jeg har talt med hendes far om det, men han mener at det er mig der er en dårlig mor fordi jeg er blevet gravid. (øhh??) Men det er ikke det indlægget skal handle om. Jeg vil gerne sikre, at jeg bedst muligt får set og hørt min datter - også når den lille kommer. Hvordan har jeres større børn reageret på at få yngre søskende? Hvad kan jeg med fordel være ekstra opmærksom på? Jeg ved at min datter er en halvstor pige, når det kommer til at skulle lære at dele den opmærksomhed som ellers hidtil kun har været rettet mod hende. Det er derfor ikke så mærkeligt at hun reagerer. Jeg vil bare så gerne sørge for, at hun ikke kommer til at føle sig helt glemt og overset.

28-07-2017
Messt
Messt
Barn på 3 år

Denne kommentar er blevet slettet af moderatoren. Læs vores regler for brug af Liberos hjemmeside, herunder vores forums, hvis du vil vide mere.

18-10-2019
Kasper Pedersen
Kasper Pedersen

Hey..

Tænker det er en helt normal følelse du har, og jeg tror også du skal prøve at lade være med at over tænke det☺️
Jeg overtænkte meget i forhold til det med om nu storesøster ville blive overset.
Men har efterfølgende fundet af at ihvertfal min datter, passede sig selv til situationen, lige som vi andre gjorde,.. For det er jo lige så meget en selv som får mindre tid igen igen...

Jeg brugte meget at lade den store være med til ting.
Have alene tid når den lille sover, gå ture hvor man kan få snakket om hverdagen uden den lille skriger i det andet øre.
.. Og mest af alt fandt jeg ud af at efter lidt tid når hverdagen er faldet til ro oven fødsel osv, så hvis man bare husker at smile knuse og kysse dem begge og ikke være bange for at storesøster ikke bliver set, kom det helt naturlig..
Tror mest af alt det handler om hvad man. Selv udstråler 😃
Held og lykke med fødslen og det hele 💜

03-08-2017
ilms87
ilms87

Noget som vil hjælpe meget, og det er uanset alder, er at lade dem hjælpe med bleskift, tøj ect. Mine er utrolig glad for at blive nusset, så mens baby får bryst, så har de lagt oven på mine ben og blevet nusset.

02-08-2017
Mangebørntilflere
Mangebørntilflere

Min søn var 5 første gang han fik en bror. Det der slog mig mest ved hans reaktion og som jeg ville ønske nogen havde sagt, det var at man skal lave aftaler med dem når de vil ha' en. Fx en dag ville han stå på rulleskøjter før maden. Noget vi gjorde tit sammen. Det passede dårligt i forhold til baby og han blev edderfløjte rasende fordi normalt kunne jeg sagtens gå med. Så når hun gerne vil noget sammen med dig skal det aftales- og start gerne nu med behovsudsættelse. Det er mere svært for dem end man lige tror fordi de er vant til at have en alene. Held og lykke med den kommende fødsel og det hårde arbejde :)

30-07-2017
Haraldsborg
Haraldsborg
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...