Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Læge undersøgelse...

Jeg venter lige nu mit og mandens 3. barn. (Jeg er i uge 7+5). Ved lægeundersøgelse i sidste uge kom jeg ind til en læge jeg ikke kender - og som ikke kender mig... Vi lavede svanger journal og vandre journal - det var lige før hun glemte at stixe min urin. Men hun lavede ingen graviditetstest og jeg fik ikke lavet nogen gynækologisk undersøgelse... Det kan jeg huske at jeg gjorde med de 2 andre graviditeter? Fik i andre lavet gynækologisk undersøgelse? Og testede de ikke om I reelt var gravide?? Kan man ikke se ved en gynækologisk undersøgelse se om det er en graviditet der ligger uden for livmoderen? Jeg syntes at der er meget langt til uge 12 hvor jeg skal scannes....

17-08-2017
Bisdy2
Bisdy2
Baby på 17 måneder

Ved mit første barn fik jeg underlivsundersøgelse - det var i '07. Ved nr 2 i '10 var de allerede gået væk fra det og det samme med efternøleren her. Jeg tror undersøgelsen er et levn fra "gamle dage" hvor det var en måde at bekræfte graviditeten inden urintest måske var helt pålidelig. Hvis de kunne opdage en graviditet udenfor livmoderen på den relativt simple måde, tror jeg ikke de var gået væk fra det. Ventetiden fra positiv test til første scanning føles altid ulidelig lang.

23-11-2017
MarieLarsen
MarieLarsen

Som flere andre har skrevet....

Min læge har altid sagt, at der ikke er nogen grund til, at han skal lave en graviditetstest, når jeg har testet positiv hjemme. Mine hjemmetest er lige så gode som hans. Så er jeg gravid derhjemme er jeg det også hos ham. Og jeg har aldrig fået en underlivsundetsøgelse i forbindelse med lægebesøg under graviditeten. Begge dele har gjort sig gældende både ved min første datter født i 2013 og min anden datter født i 2017 😊

07-11-2017
Musseline83
Musseline83
Barn på 2 år og 4 måneder

Sjovt så stor forskel der er på det hele nu. Da jeg blev gravid med min søn i 2012 ( fødte i 2013). Testede jeh positiv men da jeg havde uretmæssigt cyklus sendte min læge mig blot til gynækolog for ar se hvor langt jeh var, det viste sig jeg ik var så langt så gynækologen ku “kun” se en blommesæk og gav mig en tid 3 uger senere hvor hun ku se fosteret og derved fastsatte min termin og det fik min læge jo også det var og så var det bare det. Min læge tilbød mig dig en underlivs undersøgelse da vi lavede vandrejournal men hun sagde også det var lidt nytteløst nu min termin var beregnet så fik taget blodprøve og så var det bare det. Går ud fra der efterhånden spares så meget i sundhedssektoren så næsten alt er væk udover det mest nødvendige. Og vores praktiserende læger er efterhånden så pressede så der spares hvor der spares kan? Det i hvert fald det jeg høre mellem mine bekendte der har været eller er gravide

25-10-2017
nullehaj
nullehaj

Jeg er 6+6 og var i går til 1. Undersøgelse. Hvortil der blev lavet en test der viste positiv (ligesom hjemme testen viste). Fik så en tid igen om 2 uger hvor underlivsundersøgelsen vil finde sted !!

Så begge dele blev eller vil blive gjort.

28-09-2017
Tinaaastradsen
Tinaaastradsen

Jeg fik heller ikke lavet test eller undersøgelse denne gang. Det er 8 år siden jeg var gravid sidst, og der var der generelt langt flere undersøgelser og jordmoderbesøg end i dag. Til gengæld er det sjovt, hvor meget der er sket med ultralydscanningerne- man kan jo ligefrem se baby nu 😊 Jeg er 38 uger henne og glæææder mig til baby kommer. God graviditet til dig!

24-08-2017
Annpan82
Annpan82
Barn på 1 år og 11 måneder

Helr enig med hvad de andre siger. Man laver ikke graviditetstest, da de test vi bruger er de samme som du selv kan købe i netto.
Og nej, en gynækologisk undersøgelse er ikke som udgangspunkt med i nogle af de rutinemæssige graviditetsundersøgelser. Man kan ikke se på den måde om graviditeten sidder hvor den skal, så det gør ingen forskel.
Vh
En praktiserende læge

24-08-2017
Roex
Roex

Jeg mindes ingen gynækologisk undersøgelse i starten af graviditeten og jeg ikke lavet en test - havde selv lavt 4 hjemme og alle 4 var positiv. Lægen sagde at hjemmetesten er ligeså effektiv som lægens - da begge baserer sig på urinen.

Det er kun i sjældne tvivlstilfælde at man tester vha. en blodprøve.

21-08-2017
Henr83
Henr83
Barn på 3 år og 10 måneder

Jeg fik heller ikke hverken gynækologisk undersøgelse eller graviditetstest. Tror, at den graviditetstest de tager er meget lig den, du selv kan tage, så det gør vist ingen forskel.

19-08-2017
nekmajs
nekmajs

Jeg fik heller ikke nogen gynækologisk undersøgelse eller graviditetstest, så det er meget normalt nu.

17-08-2017
Susu1408
Susu1408
Barn på 1 år og 10 måneder

Jeg fik ikke taget en gravidlitetstest hos lægen eller en gynækologisk undersøgelse

17-08-2017
nicolinerasmus
nicolinerasmus
Barn på 2 år
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...