Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Skoldkopper

Er der nogen hvis baby har haft skoldkopper? For et par uger siden fik vores dreng på 3 år skoldkopper. Han havde nok 50 ialt fordelt over hele kroppen og hovedbunden. Han var klar til børnehave igen efter en uges tid. Nu er lillebror på 6 mdr blevet smittet, og han har mange flere end sin storebror. De er overalt inkl mund og ører, og bare i hovedet og hovedbunden er der nok 50. Han har også lidt feber. Lægen siger, at han nok kommer hurtigt over det. Men jeg synes jo bare at der er så mange, og han er jo så lille, havde håbet at han var beskyttet af modermælken, så han ikke blev smittet. Men er der andre der har prøvet det med de små? Hvordan havde de det? Og hvor hurtigt kom de over det? Er bekymret over at der er så mange.

02-12-2017
Friis77
Friis77
Barn på 3 år og 1 måneder

De forsvinder gradvist efterhånden som huden heler igennem. Et tricks er et varmt bad og så pentanol salve på i fine lag og så nattøj evt på og gentage hver aften. Pentanol bruges til at fremme sårheling bla ved tatoveringer og alm ar. Pg det virker. Men ar blir altid mindre synlige med tiden. Men pentanol salven er rigtig god og apotekets egen er bedst. Den fra Matas blir meget flydende og trænger ik helt ind hvorimod apotekets fedter lidt mere men trænger godt ind i huden. Bare endnu et lille fif herfra som virkelig har virker :-)

13-12-2017
nullehaj
nullehaj

Tak for gode råd. Nu er lille manden rask igen. Men nu er kroppen dækket af ar, der hvor sårskorperne er faldet af. Vi kan også stadig se nogle små mærker på storebror. Så nu er det næste spørgsmål, hvornår forsvinder arrene igen?

12-12-2017
Friis77
Friis77
Barn på 3 år og 1 måneder

nullehaj, jeg har ellers hørt man ikke må bade, fordi det kan smitte til resten af kroppen.
Men det er måske også en myte!?!

10-12-2017
Henr83
Henr83

Min søn havde en slem omgang her for et par år siden. Han havde seriøst mange over alt. Bla en lige på sin lille “snabel” og så dælme også mellem ballerne op mod lænden. Og det der zink granulat hjalp ikke en disse. Og kartoffelmel heller ik. Så jeg gjorde det at jeg lavede et lunkent bad. Ik koldt men heller ik så varmt som nær han normalt er i bad. Og det virkede helt fantastisk. Bare sådan et “køligt” bad uden sæbe osv. Men det tog rigtig meget ag han kløe især i ble området. Så han var i bad et par gange om dagen, de dage hvor kløen bar slemmest. Selvfølgelig ik lange bade små 10-15 min men det hjalp ham helt enormt meget. Bare et lille “fif” hvis nogen kan bruge det. ☺️. Rigtig god bedring til alle jer med sløje små ☺️❤️

10-12-2017
nullehaj
nullehaj

Først vil jeg lige sige at det er en myte at baby er beskyttet af modermælken når det gælder sygdomme.
Det er med til opbygge immunforsvaret overfor visse sygdomme, men ikke alle.

Min venindes datter fik skoldkopper i 5-6 mdrs. alderen og bortset fra et ar i panden så har hun haft det fint.
Hun er nu 2 år og har ikke fået skoldkopper igen. (Endnu), der er ingen garanti - måske for din søn skoldkopper igen/måske ikke. Du må se tiden an.

06-12-2017
Henr83
Henr83

Min dreng var oppe og have 40,8 i feber. Jeg glemmer det aldrig. Men han var ikke mærket på den måde at han skreg og prøvede at kradse sig. Det var først anden gang hvor han jo var det ældre. Hmm jeg tror han havde feber en lille uges tid. Jeg gik hjemme med ham første gang da han ikke var startet i vuggestue. Anden gang var vi vidst hjemme næsten 14 dage. De må jo først komme afsted når der er skorpe på alle sammen, og jeg var sådan i tvivl om hvornår han måtte komme afsted at jeg bare beholdt ham hjemme. Men jeg havde også mulighed for det, det er ikke alle der bare lige kan tage 14 dage hjemme jo. Men kartoffelmel er virkelig godt, det brugte min min også på mig da jeg havde det som lille, tro det eller ej, men også to gange.

04-12-2017
Mussi85
Mussi85

Kartoffelmel, det må jeg prøve. Synd at jeres dreng fik det igen. Det fik jeg ellers at vide, at jeg ikke skulle være bange for, kun hvis han havde ganske få (skråsikker læge). Min søn har også feber og er altså slet ikke det energibundt, han plejer at være. Hvor længe varede det hos jeres dreng?

04-12-2017
Friis77
Friis77
Barn på 3 år og 1 måneder

Tror ikke du skal være bekymret over antallet. Min gik det første gang da han var 10 mdr, og det fik vi at vide at hvis de får det når de er under et år er der chance for at de får det igen. Min Z havde det seriøst alle steder første gang, havde han så også anden. Men jeg pudrede ham med kartoffelmel. Første gang var han slet ikke mærket af det, jo han havde 40 i feber men ellers okay. Anden gang var det slemt og der måtte jeg købe pox skum på apoteket. Det bedste råd jeg kan give dig er at putte kartoffelmel på, det hjælper virkelig meget!

03-12-2017
Mussi85
Mussi85
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...