Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Spontanabort

Hej. Jeg vil egentlig høre om der er nogle der har nogle gode råd til at komme sig over en spontanabort. Det var min første graviditet og det var et ønskebarn. Hvordan ved man om man er klar til at prøve igen.

04-01-2018
NataschaHM
NataschaHM
Baby på 5 måneder

Mange mange tak for jeres dejlige svar. Desværre kan vi ikke lige få de 2 strege før om et par måneder, da der muligvis har været en bakterie med til at ødelægge graviditeten som lige skal behandles, inden jeg må prøve igen, ved dog heldigvis svar i morgen på om den er der. Har 4 generation op kvinder der er gået igennem det samme, men mor 3 gange og en jordemoder der lige så. Heldigvis er der ikkke baby på vej i nær omkreds det tror jeg hellere ikke jeg ville kunne klare lige pt. Men skal nok huske at snakke om det og at baby nok skal komme

04-01-2018
NataschaHM
NataschaHM
Baby på 5 måneder

Hej Natascha,
Så ked af at høre, at graviditeten ikke gik. Der er ikke noget mere fortryllende som at få en positiv graviditetstest til et ønskebarn. Men samtidig også enormt trist når det ikke går som man ønskede.

Jeg mistede selv ved første graviditet, også et kæmpe ønskebarn! Jeg var i uge 7, så "heldigvis" ikke længere i forløbet. Både min kæreste og jeg blev lidt slået ud af det, da mange i vores omgangskreds fik børn, og ingen oplevede spontan aport. Men det der virkede for at vi kunne komme videre, var virkelig at snakke med hinanden om hvordan vi havde det, og hvad vi hver især følte der skulle ske nu. Vi var heldigvis begge enige om at forsøge igen, så hurtigt som muligt, og det lykkedes. Jeg nåede ikke at have en mens. før der igen var en positiv test, som blev til vores skønne datter (som nu er 2 år).

Jeg tror også det er meget vigtig at tænke på, at det ikke nødvendigvis har noget med dig selv at gøre. Jeg slog i hvert fald mig selv oven i hovedet mange gange, og tænkte at det sikkert var noget jeg havde gjort forkert, eller at jeg ikke havde været forsigtig nok. Men lægen forsikrede mig om, at spontan aport faktisk ofte sker ved første gangs gravide, da kroppen skal finde ud af hvad der sker og skal modnes med opgaven. Samtidig med det, skal man tænke på, at hvis man mister tidligt i forløbet er det ofte et tegn på at barnet ikke udvikler sig korrekt.

Så jeg håber hurtigt i får gejsten tilbage igen og krydser fingre for at du snart igen får de fantastiske to streger på testen :-)

04-01-2018
cbladt
cbladt

Tror, at det er meget individuelt. Måske du kan fokusere på, at du rent faktisk kan blive gravid. Og det er jo virkelig mange, som aborterer. Jeg oplevede selv en MA og en abort i uge 13 pga. kromosomfejl. Og nu sidder jeg endelig med min 5 uger gamle søn i armene. Men det er ikke let at abortere, når man brændende ønsker sig et barn. Mit råd er at tale med nogen om det. Jeg fandt ud af, at jeg kender op til flere, som har aborteret flere gange. Jeg har endda en veninde, som har aborteret 4 gange og i dag har 2 sunde og raske børn. Jeg synes personlig, at det var rart at høre, at andre havde været igennem det samme som mig og nu havde børn.

04-01-2018
nekmajs
nekmajs
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...