Når man kommer hjem med barn nr 2

Hej . Jeg søger gode råd til hvordan man bedst takler at komme hjem med barn nr 2?! Vi har en lille pige på 4 1/2 og hun glæder sig til at være storesøster men ved også at det selvfølgelig vil være en omvæltning for hende . Jeg har hørt andre snakke om at man skal lade hende være hjemme den første uge efter fødslen så hun også kan vende sig til at der nu er en lille ny, er der andre der har gjordt det? Hvis ja , hvordan havde det en effekt ? Og var det ikke vanvittigt hårdt at skulle have den store hjemme lige efter fødsel og med en lille nyfødt ? (har en datter med meget krudt i måsen) Og hvis ikke, hvordan reagerede det store barn så? Var han/hun ked a det i børnehaven eller lign? Andre gode råd? Mvh en fortvivlet mor - uge 36

01-02-2018
kze1212
kze1212

Jeg har en på 5 år der i den grad har krudt i numsen, hun er begyndt i mini-sfo og skal på ingen måde være hjemme den første tid med lillebror. Hun skal af sted hver dag, men bliver nok hentet tidligt - hvis lillebror er nem.

Jeg er dog spændt på at se hvordan hun reagerer når lillebror kommer ud. Hun glæder sig vildt meget.
Men det kan jo ændre sig efter fødslen. Hun er nemlig pt. inde i en meget trodsig periode og har også tendens til at blive jaloux på vennerne, når de har noget hun ikke har.

24-05-2021
Henr83
Henr83
Baby på 12 måneder

Jeg har selv to børn. En på 2,4 og en på 3 mdr. Jeg syntes ikke det er hårdt. Jeg troede at det ville være hårdt men det kommer an på hvordan du planlægger din dag. En nyfødt sover det meste af tiden. Så når du har ammet osv så put babyen i sengen. Så har du tid og overskud til dit første barn. Du kan hvile/ sove mens barnet er i institution. Min er hjemme da vi afventer plads. Så kan slet ikke forstå når mødre skriver det er hårdt med to børn. Jeg laver endda mad og huslig pligter mens babyen sover og den anden leger. Jeg har tid til den store. Jeg er sikker på du finder rutinen når du kommer hjem. Mit råd vil være send den ældste deltid de første 7-14 dage.

05-02-2018
Sgm786
Sgm786

Jeg følger lige med her, for står lidt inden samme situation, her er min søn bare 3 men bliver 4 på fredag (d. 9. Feb) og det er også der jeg har termin. Han glæder sig også 😊

03-02-2018
HeidiLolle
HeidiLolle

Hi, i have bought a new babydoll for my biggest daughter and talked to her about baby doll needs, and how she should take care of it and soon mommy will have to take care for two baby girls with different needs. I kape her at home, to see how it is with the little girl and explain her every time why i have to take the little one in my arms, why she is breastfeeded and encourage her to do the same with the doll. It's not easy, but it's wonderfull! Good luck!

02-02-2018
andreea10
andreea10
Baby på 5 måneder

Dejligt for jer at det var op til en weekend , jeg kan kun håbe på det samme 🙂

01-02-2018
kze1212
kze1212

Vi kom hjem med lillebror en fredag og var alle hjemme i weekenden (storebror er 5,5) Mandag var han i børnehave stolt og med billeder af lillebror. Han blev afleveret sent og hentet tidligt og det var den rette løsning for os. Så kunne vi bruge dagen til at lære lillebror at kende og have overskud når storebror kom hjem.

01-02-2018
Lotte1606
Lotte1606
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...