Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Er det nødvendigt at lave testamente eller blive gift?

Min kæreste og jeg venter vores første barn om mindre end to måneder og vi har været sammen i ca 5 år, hvoraf vi vel har boet sammen stort set hele tiden. Vi er ikke gift og har derfor drøftet om det ville være smart at lave et testamente. Jeg er dog i tvivl om det overhovedet er nødvendigt, for vi ejer ikke rigtig noget sammen. Vi bor til leje, har hver vores bil og har skabt et hjem med hver vores ting - så skulle der ske den ene af os noget er der ikke noget med uskiftet bo eller lignende. Er det stadig nødvendigt med et testamente så? Af økonomiske årsager er det ikke en mulighed at gifte os.. Nogen der ved noget om dette emne??

10-03-2018
Pjotsen
Pjotsen
Barn på 1 år og 8 måneder

Jeg er helt enig med alle Jer, der skriver, at alle bør have et testamente. Jeg selv er samlevende med min kæreste, og vi har en datter.
Hvis jeg går bort uden et testamente, så ville vores datter arve alt efter mig. Vi har derfor oprettet et testamente, der sikrer hinanden. I testamentet har vi ligeledes udarbejdet et børnetestamente https://dokument24.dk/boernetestamente, så vi har styr på, hvad der skal ske med vores datter, hvis vi begge går bort.
Til daglig hjælper jeg danskere med at oprette testamenter og børnetestamenter. I er altid velkommen til at ringe på tlf. 53701030, så kan vi tage en gratis rådgivende samtale om, hvad der passer bedst til dig og din familiesituation.
Jeg håber, at dette kan bruges.

15-10-2019
StyrPåJuraDad
StyrPåJuraDad
Baby på 4 måneder

Testamente regulerer alle jeres aktiver (det i ejer).
Hvis i fx har en livsforsikring, ulykkesforsikring, pension mm. skal der aftales med det enkelte selskab hvem der er begunstiget og med hvilken andel denne/disse skal begunstiges med fx. Manden med 70% og barnet med 30%, kun manden eller kun barnet med 100% eller en anden fordeling der ønskes.

Hvis man er i kæresteforhold er det som udgangspunkt éns efterkommere (børn) der arver det hele med ligelig fordeling imellem sig.

Ved ægteskab uden testamente arver ægtefællen 1/2, barn/børn 1/4 og den sidste 1/4 deler ægtefælle og barn/børn ligeligt imellem sig.
Hvis der fx. er et hus, så skal den længstlevende betale børnene/købe børnene ud i forhold til det som de arver -også selvom de er under 18. Hvis man skal komme uden om det, skal der laves testamente, hvori det står skrevet, at den længstlevende kan blive i uskiftet bo (børnene får deres del af arven, den dag huset bliver skiftet ud med et nyt -sådan at arven udskydes til den længstlevende sælger huset/går bort.

Er man i ægteskab og uden testamente, så kan den længstlevende altså risikere ikke at have råd til at købe sine børns arv ud af huset og børnene mister både en forælder og deres trygge rammer.

Så det at indgå ægteskab er ikke tilstrækkelig, hvis man har særlige ønsker, der sikrer mere end hvad der fremgår af arveloven.


20-09-2018
MommyJD
MommyJD
Barn på 3 år og 4 måneder

Det er meget vigtigt med et testamente.... skulle én af jer dø, arver barnet jo og så kan den anden forældre ende med at skulle sælge boligen for at realisere barnets arv. Og pengene vil da blive låst indtil barnet er 18 år.... SÅ sørg for enten testamente eller at blive gift. :)

28-06-2018
TM_82
TM_82

Det er ikke sikkert det er selve festen de mener med økonomisk mulighed for.. det kan jo også være at den hende eller hendes mand ikke har et arbejde, eller at den ene af parterne er på førtidspension .. så er der gensidig forsørgerpligt .. og syntes egentlig at alle svarene går meget på deres økonomi, og det er jo slet ikke det hun spørg om råd til, det er jeg helt sikker på, at deres bank sagtens kan ;) Smiler.. Men det er en god ide at sikre sig når man har børn sammen med et testemente eller lignende :) Hvis du er i tvivl, kan du altid ringe og spørger en advokat hvordan i er stillet 😊

04-06-2018
Baby på 12 måneder

Jeg står i nogenlunde samme situation, men vi har valgt ikke at lave testamente angående arv osv.

Dog vil jeg lige høre hvad vi bør gøre angående børnetestamente? Vi vil gerne undgå at bruge flere tusinde kroner på børnetestamente, hvis vi kan komme uden om det. Men hvad gør man, hvis både faren og jeg selv skulle omkomme i en ulykke eller lignende. Hvem bestemmer hvem der får barnet, hvis man ikke har lavet testamente?
Vi har et vennepar, som vi håber på vil tage vores søn til sig, men det er ikke skrevet ned nogen steder.

Hvad bør vi gøre? SKAL man lave børnetestamente?

02-06-2018
Natte93
Natte93
Barn på 2 år og 4 måneder

Det er de færreste der ikke har brug for et testamente - også selvom man er gift og har børn. Hvis man ikke er gift, vil det være børnene der arver alt efter en, og den efterlevende kæreste vil intet arve. Hvis man derimod er gift, vil den længstlevende ægtefælle arve halvdelen og barnet arve den anden halvdel. Det kan i værste tilfælde betyde, at den efterlevende ægtefælle er nødsaget til at gå fra hus og hjem fordi barnet/børnene skal have deres arv udbetalt. Jeg arbejder selv på et kontor som jurist, hvor vi udelukkende udarbejder testamenter og ægtepagter, og jeg har set rigtig mange eksempler på, at vores klienter ikke havde tilstrækkelig kendskab til reglerne. Hvis du er interesseret i at høre mere kan du/i altid kontakte os til en gratis og uforpligtende snak på 72161600 :-)

03-05-2018
rosavo
rosavo

Jeg vil ikke sige jeg ved så meget. Men min kæreste og jeg venter vores første barn til december. Vi har fået af vide det er en god idé i hvert fald at få lavet et testamente i tilfælde af noget skulle gå galt under fødslen (gud forbyde noget i den retning sker) men skulle det nu mod alt forventning gå i den retning og baby ikke er kommet ud inden det sker og din kæreste og du ikke er enten gift eller har papir på hvad der skal ske i sådan tilfælde. Har han faktisk ikke noget at skulle have sagt. Det vil være din mor der bestemmer hvad der skal ske med dig og barnet indtil det er født. Først efter vil din kæreste have ret til at bestemme. Jeg tror og håber da at skulle det værste ske så ville min mor lytte til min kærestes beslutning men man kan aldrig vide. Vi snakker meget om en løsning da vi ikke har lyst til at gifte os og slet ikke af den grund.

01-05-2018
lilleavalon
lilleavalon

Ikke i Nyborg... men i ny og næ 😂 flot autocorrect!

26-04-2018
Lillefriis
Lillefriis
Barn på 2 år og 8 måneder

Jeg er selv jurist, og jeg skyndte mig at lave et testamente så det var på plads da vores datter kom til verden :) jeg vil helst vente med bryllup til lidt senere i livet... så har vi det at se frem til, når nu vi har fået hund, hus og barn indenfor få år.

Jeg laver ikke testamenter osv til hverdag, men jeg bruger lidt fritid i Nyborg næ på ægtepagter og testamenter - så du er velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål :)

26-04-2018
Lillefriis
Lillefriis
Barn på 2 år og 8 måneder

Man kan også blive gift i kirken, uden det koster noget, og uden det behøver at være mere end nærmeste familie😉 Min bror blev gift i kirken af præsten, hvor det bare var kirketjener og graver der var vidner,., Men det er jo helt op til en selv hvordan man vil have det😉

13-04-2018
CiciBJ
CiciBJ
Graviditetsuge 22

Tak, Henr83 😊

13-04-2018
Friis77
Friis77
Barn på 2 år og 8 måneder

Godt sagt Friis77.

11-04-2018
Henr83
Henr83
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...