Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Min dreng på 1,5 år slår og hører ikke efter!

Hej Jeg har en dreng på 1,5 år snart. Han har meget svært ved at forstå at man ikke må slå, eller kaste med ting. Jeg syntes jeg har prøvet alt, men bare ikke noget der har hjulpet. Jeg ved godt det er en fase de skal igennem, men syntes kun det blive værre og værre. Vi har mange kampe derhjemme, jeg har lært hjemme fra at råben ikke hjælper så jeg smider ham for det meste ind på værelset for han så står og skriger til jeg kommer igen. Når han så er kølet lidt af fortsætter han bare. I dagplejen slår han også de andre, eller kaster med legetøjet. Dagpleje forældrene prøver ihærdigt at motivere ham til at man skal sidde ned stille og roligt og lege, men det fanger han heller ikke. Nogle der kender til det? Og muligvis ved hvad jeg skal gøre. 😓

21-03-2018
Melbyess
Melbyess
Graviditetsuge 22

Vi har haft problemer med det samme omkring 1,5 års alderen. Vi fik en helt anden dreng efter at det blev konstateret, at han havde væske og betændelse på begge ører og fik lagt dræn. Han kaster stadig med sit legetøj af og til, men han slår ikke mere. Så dårlig hørelse kan godt give en frustreret dreng.
Hvis det ikke er det, der galt, så prøv at få ham til at kramme de andre frem for at slå. Det virker også her, hvis der er optræk til aggressivitet.

01-09-2018
Susanne_NM
Susanne_NM

Min datter havde det samme adferdsmønster I den alder og senere. Vi så det specielt vise sig i konflikt situationer. Vi fandt senere ud, hun havde svært med sproget. Så små børn er det vanskelig at forklare og denne opførsel kommer tit fra frustrationer. Jeg fik roet hende ned ved at hviske til hende. Børn falder ofte ned når de ikke kan høre hvad mor eller far siger. Børn krever gentagelse og mere gentagelse. Så hver gang det sker ville jeg prøve at roe ham ned, aflede ham og sig at det gør ondt hvis han slår eller smider med leger. Min datter bed også de andre børn. Dette blev håndteret på samme måde. Når hun blev eldre blev hun forklaret hvorfor man ikke slår og smider med ting. Min datter har meget temperament, og jeg brugte time out, dog fungerer dette godt før 3 - 4 års alderen.

14-05-2018
Kridyr
Kridyr
Barn på 1 år og 6 måneder

Han er ikke engang 1,5 år. Han undersøger verden - hvad sker der når jeg kaster med ting, hvordan reagerer mor/dagplejemor/andre børn når jeg slår dem. Det er fuldstændig normalt - og som en anden skriver, skal han jo så guides “Det gør ondt på mor når du slår, det er dejligt når du nusser den i stedet for” mens du viser ham hvordan.
Hvad tænker du det gavner at smide ham på værelset? Udover at han føler sig forvirret - han kan på ingen måde koble de to ting sammen. Jeg er måske lidt farvet af, at det er en metode, jeg tager afstand fra, men jeg forstår på ingen måde hvordan man tænker det kan gavne en dreng på 1,5 år,

10-05-2018
Nicolineskjoldager
Nicolineskjoldager

Vores datter slog os også i en periode, og vi spurgte vores dagplejemor hvad vi skulle gøre når hun slog. Hun sagde at når hun slår skal man sige istedet for bare NEJ! Så sige ae ae, for at opfordre hende til at ae istedet for at slå, det virkede for os :)
Og så sagde hun også at man kan gøre det med andre ting også som f.eks hvis barnet leger med en bil som kører rundt på væggen og man ikke vil have det, så istedet for at sige bilen ikke må køre på væggen, så sige hvad den godt må altså f.eks sige bilen skal køre på gulvet :)

26-04-2018
Chelina
Chelina
Graviditetsuge 32

Er hans hørelse blevet tjekket? Det kunne være frustrationer over ikke at kunne forstå og kommunikere med omverdenen? “Afstraffelse” på værelse tænker jeg ikke han er stor nok til at forstå. Jeg ville få tjekket ørene :) Håber I finder en løsning, for det er da bestemt ikke rart når ens barn reagerer uhensigtsmæssigt.

22-04-2018
Millesv
Millesv

Kan det være fordi, han har brug for at afreagere for noget? Hvis han har brug for fysisk at komme af med nogle frustrationer, kunne det måske hjælpe, hvis der er noget, han godt må slå på som en pude.

20-04-2018
irmol
irmol
Barn på 2 år og 5 måneder

Prøv at læs lolas bog 🙂. Og ellers ville jeg prøve at bevare roen. Sige nej, fjerne ham fra det han slår på og tilbyde en anden leg. Slår han dig når i f.eks. sider sammen ville jeg holde hans arme væk, sige nej og fortælle det gør ondt. Herefter igen tilbyde noget der er sjovere end at slå... trillu, kilde, svinge ham, se på fugle i haven, puttekasse osv ...

10-04-2018
Hrimnir
Hrimnir
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...