Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Min søn har dårlig syn

Han var til øjenlæge som tjekker ham . Han har -2,25 det ene øje og -1.0 det andet øje. Jeg ved godt briller er løsningen. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på skole start og mobning. Hvad med bliver det værre? Bliver han til sidst blind ? Vil han vokse sig fra det? Jeg har bare 100 tanker. Måske overreagere jeg, men jeg har virklig brug for at hører om andre været i samme situation. Hvad kan jeg gøre for mit barn for at hjælpe ham bedst muligt ? Alle råd søges!!

30-05-2018
Ramcan
Ramcan
Graviditetsuge 21

Min venindes datter der nu er 10 år, er på det nærmeste blind uden briller og hun er ALDRIG blevet mobbet med brillerne. Nu er hun begyndt at bruge kontaktlinser og det fungerer ret godt.

16-08-2018
Henr83
Henr83

Hej.
Jeg ved godt det er noget tid siden dit indlæg, men nu kommer jeg alligevel lige med et svar som optiker.
Der er så mange børn der bruger briller i dag så jeg tænker du ikke skal være urolig for at der skal til at bruges briller. Mht øgning af styrken så er det altså lidt med forskel og har også en lille smule med arv at gøre. Er begge forældre f. eks. nærsynede er der større sandsynlighed for at barnet udvikler en del nærsynethed. Det med at man bliver langsynede med alderen er noget der først og måske sker en del senere i livet. God råd er
Hold øje med udviklingen af synet.
Sørg for at der ikke bruges for meget telefon eller tablet da det godt kan være med til at gøre udviklingen hurtigere og værre.
Sørg for at det lange syn bliver brugt og at lege ude, det gør altså noget for synet.
Sker det så at nærsynethed begynder at udvikle sig, så søg efter en optiker der har med bremsning af nærsynethed at gøre. Det kan f. eks. være det der hedder orthokeratologi og virker ret effektivt. Det er en linse man sover med om natten og ikke har på om dagen. Metoden er sikker og ødelægger ikke noget når instruktionerne følges. Men altså, slå kold vand i blodet og vent og se tiden an.

16-08-2018
Madam Mangor
Madam Mangor

Hej, min pige på 6 har haft briller siden hun blev 3 (+8,75 og +9). Hun er aldrig blevet drillet med brillerne og jeg tror fordi hun fik dem mens hun stadig var relativt lille er de blevet en del af hendes personlighed, nogle har krøller, nogle har glat går, nogle har briller

31-05-2018
Smiler_nu
Smiler_nu

Hej du.. jeg var selv helt lille da jeg fik briller og min datter var 1 år da hun fik sine, hun er nu 2,5.. jeg har altid fået af vide at man bliver mere langsynet med alderen, ku være en fordel for din søn. Man kan blive opereret for det når man bliver ældre. Men spørg øjenlægen næste gang om mulighederne for din søn :)

31-05-2018
nissepigen_87
nissepigen_87
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...