Vuggestue indkøring

Hej alle. Min datter på 11 måneder er lige startet i vuggestue, og det trækker tænder ud. Stedet og pædagogerne er fantastiske, de er så søde ved min datter og vi har en smadder god dialog. Vi havde en god opstart, hvor vi bare besøgte vuggestuen, og jeg var med min datter der hele tiden. Hun smilede, legede og udforskede. Hun var også modig og kravlede væk fra mig osv. Men nu skal vi indkøre, og hun er bare ked af det.... æv! Jeg siger farvel og går, siger at jeg kommer igen og aflevere hende ved hendes pædagog. Hendes pædagog er hun blevet glad for! Men hun vil kun sidde på skødet af hende. Jeg har simpelthen så ondt i maven. Og jeg vil så gerne have at det skal lykkes. Jeg synes bare kun, at jeg høre positive historier, at folks børn aldrig græd ved indkøring osv. Jeg søger selvfølgelig gode råd, men også gerne folk der har oplevet det samme - for jeg føler mig så alene med mine følelser. Herhjemme er hun sig selv; glad og nysgerrig. Dog oplever vi i høj grad, at hun også bliver ked af det herhjemme, hvis mor eller far går. God dag!

09-08-2018
emmavr
emmavr

Puuh.. det er aldrig rart når de bliver kede af det :( Altså når jeg aflevere min søn i børnehave, så bliver han altid ked af det, han bliver så ked af det, at jeg kan hører han skriger efter mig, helt ned på gaden! Men hvis min mand derimod aflevere ham, så siger han intet, han hiver lige far en High-five, og så er han stukket af uns på stuen med vennerne! Så jeg er bestemt ikke den rigtige at spørge. Min historie gavner nok ikke rigtig nogen, udover at budskabet kan være, at børn reagere og bare man henter dem, som lovet så skal det nok gå alt sammen (det lyder så nemt, men jeg tuder selv hver gang jeg går ud af døren) 🎀

24-08-2018
Barn på 3 år og 5 måneder

Ro på. Det er så hårdt at aflevere og især når barnet græder og man føler sig som verdens værste mor. Jeg havde det også sådan. Min datter er 2 1/2 nu er er pt I en periode hvor hun bare ikke vil afleveres og græder og kalder. Husk at det kun er en periode indtil hun opdager at jo kommer igen hver dag og hentet hende.
De fleste anbefaler at man afleverer relativt hurtigt, altså efterhånden, og husker ikke at vende tilbage for at give en ekstra krammer. Gør man det, får man nemlig givet barnet et forkert signal. Men altså det Aller bedste råd er at tale med pædagogen om det og hvordan du har det, de har sten sikkert hørt det før og vil kun gladeligt komme med råd om hvordan I får det til at køre bedst. Og stol så på at det nok skal komme til at gå fint. Prøv selv at virke glad og optimistisk for det smitter igennem til dit barn.
Men men hold ud, det bliver bedre :-)

16-08-2018
Madam Mangor
Madam Mangor

En anden ting er, at det nogle gange går bedre, når far afleverer. Måske skal I prøve det. Det hjalp i hvert fald med min ældste søn. Jeg blev meget påvirket, når han græd, og han kunne nok mærke, at jeg var ked af det. Så begyndte min mand at aflevere ham, og han tog det ikke så tungt. Så holdt min søn faktisk op med at være ked af at blive afleveret. Så nu afleverer min mand altid ham. Ofte er der flere følelser involveret, når det er mor.

09-08-2018
Friis77
Friis77

Jeg tror det er meget normalt det der. Min ældste søn har gået i dagpleje, vuggestue og nu børnehave. Og han har alle gange grædt i starten, når han blev afleveret. Og de første par uger i dagplejen hang han også meget på dagplejemoren og var ked af det. Men det gik over igen. Min yngste søn havde intet problem, da han startede i dagpleje, da han var 10,5 måneder. Men siden han var 13 måneder, har han faktisk grædt stort set hver dag, når jeg går fra ham. Men jeg får at vide, at han er god igen kort tid efter, at jeg er gået. Det skal man bare huske, at det ofte kun er lige i det øjeblik, hvor de opdager, at man forlader dem, at de bliver kede af det. For nogle børn tager det så lidt tid at vænne sig til den nye situation. Men jeg har aldrig hørt om nogen, som ikke vænnede sig til det. Så det skal nok gå, når hun lige har vænnet sig til det 😊

09-08-2018
Friis77
Friis77
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...