Min mand tager drastisk på i vægt

Hej derude, mænd og kvinder. Min mand har over en periode nu spist dårligt og det har resulterer i at han har taget en del på. Vi venter vores første barn sammen og det kan godt bekymre mig hvis han forsætter en livstil med nul søvn, energi drikke og mad som kun er kød og Hvidtbrød. Har nogle af jer gode råd til hvad jeg kan gøre for at motivere ham til at tabe sig? Jeg har prøvet med en alvorlig snak, men dette virkede ikke. Jeg er bekymret for hans helbred og hvor det bærer hen hvis han forsætter. Så kom gerne med jeres erfaringer og råd. På forhånd tak!

18-09-2018
Barn på 3 år og 9 måneder

Jeg tror, at det er vigtigt, at du først og fremmest ikke kører alt for hårdt på ham, men derudover viser forståelse og medfølelse. Der kan jo være flere grunde til, at han har taget på.
Dernæst vil jeg anbefale, at du viser vejen for ham. Begynd at leve sundere og få ham med på din rejse. Det kan være, at det motiverer ham?
Jeg har selv haft god gavn af disse sider i forbindelse med omlægning af min livsstil. Måske kan de også virke for jer / ham:

https://iform.dk
https://slankekur.dk/
https://www.styrketraeningsprogram.dk/
https://www.aktivlivsstil.dk/

Der er mange gode råd, tips og guides til, hvordan I får styr på kost, motion og ikke mindst de usunde vaner.

Mvh.
Mathilde ( https://chemdrynv.dk/ )

14-03-2022
Mathildej
Mathildej
Planlægger

Hej

Jeg kan helt klart anbefale at du viser din mand gentlemanguiden.dk ik nok med at min egen mand begyndte at gå mere op i sin udseende, hjalp siden med at motivere og inspirere min mand til at tabe sig. han tabte ca 25 kg over et år !!!

14-03-2022
hansen22
hansen22

Hej,

Det lyder som en meget træls situation for jer begge to. Det er vigtigt at han tager action hurtigst muligt, og det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Du bør hjælpe og støtte ham i det, da det er meget svært at vende sig af med dårlige spisevaner, dårlig søvn og sikkert ingen motion?

Det bliver kun svære og svære at komme ud af det, jo længere tid der går. Jo mere han tager på, jo mere doven vil han blive og muligvis også miste en del selvtillid..

Hvis jeg var ham ville jeg ændre små vaner stille og roligt. Det er meget svært at ændre det hele på en dag, det kan stort set ikke lade sig gøre uden at falde i igen. Det handler om at gøre nogen små ændringer løbende, fremfor at tage en "hurtig slankekur" da de fleste ender med at tage det hele på hurtigt igen.

Så lav små ændringer hver dag / uge eller lignende. Lad mig give et par eksempler:
- Drikker din mand fx 3 energidrik om dagen, så lav det om til 2 om dagen den næste uge, og ugen efter lav det om til 1 om dagen. På den måde vænner han sig til det, og det bliver mere naturligt at holde. Fremfor at holde helt igen og så falde i igen om 2 uger (og muligvis i højere grad).
- Dyrker din mand ingen motion, så start i det små med at cykle lidt 2-3 gange om ugen. Bare 20 min. er bedre end intet. Har han svært ved at komme ud, så køb en motionscykel eller andet. Det er nemt og hurtigt. Stille og roligt kan han skrue op for niveauet.
- Det samme gælder aftensmaden og alle andre måltider. Spiser han meget, så bare spis en LILLE smule mindre end normalt.
- Udskift det hvide brød med mørkt brød. Det er sundere og mætter bedre.. Nu vil jeg ikke anbefale hårde strikse slankekure, men det gør intet at udskifte et måltid med en "måltidserstatter" som fx NUPO.

Det hele handler jo i bund og grund om antallet af kalorier. Vil han tabe sig, så må han forbrænde flere kalorier end han indtager.. Så enhver nedskæring af kalorier er positivt og det samme gælder ekstra kalorier han forbrænder ved motion.

Håber det kan bruges. Held og lykke til Jer.

Mvh
Peter fra https://gadgetsjov.dk/

21-09-2018
Peter10L
Peter10L

Denne kommentar er blevet slettet af forfatteren.

21-09-2018
Peter10L
Peter10L
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...