Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Kan man studere i udlandet hvis man har et lille barn?

Hej med jer. Min kæreste og jeg har prøvet at blive gravid i snart to år. Af forskellige grunde har det været svært for os, og næste skridt vil være at styre min ægløsning med medicin, men vi er kun 24 og 25 år, så tiden har vi jo foran os endnu, men tålmodigheden er ved at være opbrugt. Jeg er så startet på studie, og er begyndt at få drømme omkring min uddannelse, for eksempel vil jeg rigtig gerne være i praktik i udlandet. det er alt fra 2 til 4 måneder og vil være om lidt under et år fra nu af. Dvs. hvis jeg bliver gravid lige nu, eller inde for de næste par måneder, vil jeg skulle på barsel inden, og dermed skulle tage praktik perioden med et lille barn, eller jeg vil være højgravid under praktikken. Hvis jeg får et barn inden praktikken i udlandet, vil der måske være mulighed for at vi som familie kan besøge hinanden, men aller højest en gang om ugen, hvis vi er heldige. Hvis jeg tager afsted højgravid, vil jeg ikke kunne være sikker på at jeg vil have det godt nok til at kunne passe et arbejde, eller at landet jeg besøger ikke har ligeså godt et sundhedssystem som dk, hvis der skulle opstå komplikationer. Jeg synes begge dele lyder besværligt, men min kæreste og jeg har svært ved at skulle udsætte det at blive gravid yderligere, når vi nu har haft så svært ved at blive det. Jeg vil høre om nogle af jer har erfaringer med som mor, at bo i udlandet i en periode og have barn og kæresten derhjemme. Eller om i har sat andre drømme på pause/ droppet dem for at få hverdagen med et barn til at hænge sammen? Har i fortrudt det? Jeg håber i har nogle erfaringer, eller tanker som kan hjælpe mig med at tage en beslutning. :)

13-11-2018
Ditand
Ditand
Planlægger

Jeg vil helt klart anbefale at klare din drømme praktik plads først. Du vil ærge dig så meget, hvis du ikke får det gjort. Babyen skal nok komme.

14-01-2019
Umuliusgt
Umuliusgt

Jeg har stået lidt i samme situation som du gør pt. Vi havde prøvet i et år og jeg var super ked af det og opgivende over at det ikke ville lykkedes. Derfor brugte jeg min energi på at søge alle mine drømme praktikpladser og var så ufattelig heldig at få et ved FN i Geneve. Bedst som det hele er arrangeret fandt jeg så ud af at jeg var gravid, og endte med at tage afsted i hele mit andet trimester og det meste af tredje. Jeg må helt ærligt sige at efter min oplevelse vil jeg ALDRIG anbefale andre at gøre det samme. Jeg boede rigtig godt, tæt på arbejdet med fantastiske kolleger og arbejdsmæssigt var det en drøm. MEN det var utrolig ensomt, og selv om man facetimede med kæresten, familie og vennerne dagligt, så var det bare en ekstrem ensom måde at gå igennem sin første graviditet på. Jeg var så også meget plaget af hormoner, så jeg tror stort set at jeg græd dagligt. Specielt i den sidste del af graviditeten, hvor hele ens krop gør oprør og man samtidig arbejdede omkring 12 timer om dagen. Mht. at tage afsted med baby, så kan jeg kun sige at man jo aldrig ved hvad for et barn man får. Min datter havde jeg aldrig kunnet rejse med på den måde, da hun var et evigt kolikbarn som skulle nå at blive halvandet inden hun endelig fik diagnosen mælkeallergiker. Derudover ændrer ens prioriteter sig hurtigt når man først står med den lille på armen😉 Jeg vil nødigt knække dine drømme, vi er jo alle forskellige og måske du vil have en rigtig god oplevelse med det😊 Men jeg ville ønske at jeg havde haft nogen jeg kunne snakke med det om, som selv havde prøvet det.

14-11-2018
Chrischr
Chrischr
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...