Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvordan spare i andre sammen til de mange tunge poster?

Hejsa. Tak for medlemskabet her. Jeg kaster mig ud i det med det sammen, jeg synes det er meget dyrt at blive forældre. Vi har allerede brugt https://laan247.dk/ til at få et lån til alle de basale ting som barnevogn, trammeseng osv. Men jeg synes der bliver ved med at være udgiftstunge poster, hvordan klare i andre det, og er der mon nogen derude som har lavet et budget der viser hvad man kan forvente sig i fremtiden? Mvh Henriette - Den fortvivlede mor.

30-04-2019
HenrietteLarsen
HenrietteLarsen
Barn på 2 år og 1 måneder

Hej Henriette,

Som flere andre skriver, er vores kodeord også brugt! Vi har købt nogle ting fra nye, men så er det fra forskellige relativt billige hjemmesider eller IKEA.
Mange af de brugte ting, som vores søn ikke længere bruger, vælger vi at sætte til salg (eller forære til mødrehjælpen).

MH Birgitte

09-07-2019
Fru Hitz
Fru Hitz

Hej Henriette

Jeg er ny herinde, men har generelt fulgt med på sidelinjen i lang tid og kunne ikke dy mig for at lade vær med at oprette en bruger og svare dig. I vores familie har vi nemlig valgt at købe en 3D Printer til at kunne printe børnenes legetøj, og den vej igennem har vi faktisk kunne spare en hel del penge på legetøj til børnene, uden at de er gået glip af noget. Om ikke andet, så har de noget legetøj som deres venner ikke kan få, hvilket de faktisk synes er ret fedt. Så vil bestemt anbefale dig/jer at overvej at købe en 3D printer til at printe deres legetøj, og evt. også andre ting I har brug for. Det er virkelig super nemt og noget enhver kan lære. Har lige kigget lidt rundt på nettet og fundet denne gode guide omkring 3D printning på dansk (vi skulle selv finde alt på engelsk dengang) https://3dprinterinfo.dk/dansk-guide-om-3d-printer/

Håber det kunne hjælpe. Tager meget gerne imod de spørgsmål du evt. måtte have ift. hvad det koster på den lange bane osv. men jeg kan sige det i hvert fald er markant billigere end at købe det dyre legetøj fra legetøjskæderne.

09-07-2019
TH_holmsen
TH_holmsen

Hejsa.
Hos os har vi jo vidst i lang tid, at vi skulle have en baby.
Vi havde i forvejen en opsparing, som vi sætter 250 kr ind på hver måned - altid,har vi gjort i flere år,den bliver også brugt hvis vi fx skal en tur i biografen osv. Den har vi brugt af.
Derudover har vi været gode til at købe brugt, og handle tilbud.
Så altså tremmesengen havde vi fra vores første barn, men alt andet manglede vi, fordi vi har en dreng i forvejen og nu venter en pige.
Barnevogn, brugt, 1900 kr. Og så har vi selv købt nye madrasser, i babysam, da de havde tilbud - det holdt vi øje med. Tøj har vi fået lidt rundt omkring fra,fra folk vi kender, med småbørn, som er vokset ud af tøjet. Og så har vi købt når der er tilbud i fx Bilka.
Vi gik i gang med at købe ind relativt tidligt.

Så altså vores hemmelighed har klart været at kigge en del på brugte ting, spørge folk vi kender og få ting gratis, og så holde øje med ting man mangler, så man kan købe på tilbud.
Og så havde vi en buffer i en opsparing, som vi havde i forvejen. ☺

08-07-2019
Mom2two2B
Mom2two2B
Baby på 11 måneder

Hej Henriette,
jeg sidder og kigger forumposterne igennem, da der er mange situationer som er relevante for vores egen situation og som på sigt kan blive det med vores eget barn. Her faldt jeg så over din post.

Du har ret i, at tingene hurtigt kan blive meget dyre, når man får sit første barn og bliver forældre. Ofte skal man virkelige til at prioritere sin økonomi på en ny måde, så der bliver råd til til det - og det kan særligt ses på ens personlige regnskab. Navnlig det at få udført håndværkerarbejde i hjemmet kan blive dyrt, hvis man allerede har en stram økonomi.

Her ville jeg bare nævne, at du skal være opmærksom på, at du ofte kan få håndværkerfradrag både hvis du ejer og lejer din bolig. Dette er penge, som du kan trække fra, når du laver dit personlige regnskab (selvangivelse) årligt. Herved kan du hurtigt spare flere tusinde kroner, især hvis dine poster til håndværkere vejer tungt i jeres budget. Håber det er noget du kan bruge til noget
/ Lars
https://bogfoering.dk/

07-07-2019
larka
larka
Barn på 2 år og 1 måneder

Jeg ville ALDRIG tage et lån for at købe ting til mit barn.

Jeg var så heldig at jeg arvede en hel del fra min søsters børn og fra veninders børn.

Nogle af tingene kan man vente med at købe til barnet bliver lidt større og man kan også vælge at ønske sig nogle af tingene i dåbsgave eller gavekort til f.eks. BabySam eller Ønskebørn.

Jeg har valgt at børnefamilieydelsen der kommer 4 gange om året, ikke bliver en del af den daglige økonomi.

Pengene sætter jeg til side til opsparing: Børneopsparing, Konfirmationsopsparing og en særlig Opsparing til forudsete udgifter.

Nogle ting kan man også købe brugt, f.eks. en seng - i sådan et tilfælde ville jeg vælge at købe en ny madrads til.

Det er slet ikke så dyrt som du tror, man behøver ikke at have al ting på en gang.

30-04-2019
Henr83
Henr83
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...