Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Svært at få økonomien til at hænge sammen

Hejsa. Jeg bliver om kort tid alene mor til en lille dreng. Her op til har jeg så fundet ud af at der er en del der skal købes, og med en i forvejen rimelig stram økonomi , så kan jeg se at jeg måske får svært ved at få pengene til at række til bleer, sutteflasker, barnevogn, tremmesenge m.m. Jeg føler lidt, at det er et tabu, at snakke med andre om at man ikke har så mange penge og at jeg i den forbindelse også har set på quicklån på sider som https://xn--quickln-jxa.nu/ - lån som dem er jeg heldig smart nok til at regne ud ikke løser mine økonomiske problemer og nok bare graver mig ned i et større hul. Derfor søger jeg jeres hjælp her på forumet til at finde ud af hvordan jeg på bedst vis får skabt de bedste rammer for mit kommende barn. Ved i om det er muligt, at få økonomisk hjælp i en eller anden form? Og hvordan har i fået pengene til at række som enlig mor? Gode råd modtages med kyshånd :)

24-01-2020
Sim20
Sim20
Baby på 1 måneder

Husk også at du ikke behøver have det hele fra start 🤗

Autostol hvis I skal køre hjem fra sygehuset, 5-10 sæt tøj og nogle bleer er jo groft sagt det der er maks nødvendigt fra start af.

Efter de første 1-2 uger er det meget rart at have en barnevogn og måske et puslebord eller bare en puslepude. Når barnet er 6-12 mdr kan en tremmeseng være nødvendigt - ellers kan barnet jo sagtens sove sammen med dig :-)

På den måde kan du fordele udgifterne lidt og ellers vil jeg klart anbefale dig at købe brugt og ellers ønske dig det til barnet som de andre nævner 🤗 familie og veninder har svært ved at lade være med at købe lidt hist og her og måske det for nogen er lidt flabet så at bede om lidt specifikke ting, men hellere det end at ende op med 20 sæt tøj i str 50 som barnet måske knap når at få på, før det allerede er vokset ud af det igen 😬😅

28-02-2020
Morpåny
Morpåny

Hej Sim20,
Ja, det er noget skidt at havne i en situation, hvor man har et barn, man skal forsørge, og ikke føler, at man har penge nok til at få tingene til at købe rundt. Som udgangspunkt er det nok ikke en god ide at tage et lån, for husk nu, at pengene skal betales tilbage og med renter! Jeg vil også anbefale, at du tager en snak med Mødrehjælpen. Du kan endda overveje at høre kommunen, om de kan hjælpe dig. Det er i hvert fald vigtigt, at du er oplyst om dine muligheder. HVIS du dog vælger at tage et lån, når du er mest presset, så er det vigtigt, at du er bedst oplyst. Tidligere har jeg selv ladet mig inspirere på https://www.stirling.dk, hvor der er en udførlig oversigt over de ting, som man skal være opmærksom på. Husk dog også på at læse andre steder på netter, før du evt. beslutter dig.

21-02-2020
frankabc
frankabc
Barn på 1 år og 9 måneder

Denne kommentar er blevet slettet af forfatteren.

21-02-2020
frankabc
frankabc
Barn på 1 år og 9 måneder

Mødrehjælpen vil jeg også anbefale og så søg på fb og med dig ind i babyting til rotation det er fb side hvor folk ligger ting op gratis. Næsten hver by har en.

13-02-2020
Twinmor
Twinmor
Baby på 12 måneder

Nej til lån af nogen som helst ting.

Køb en tremmeseng brugt - så skal du bare nøjes med at købe en ny madrads.
Barnevogn kan du også købe brugt og så købe en ny madrads til.
Køb bleer på tilbud - Bilka har ofte en kasse med 3 pakker bleer på tilbud fra Libero (tilmeld dig diverse gratis babypakker - https://www.femina.dk/mama/baby/udstyr/guide-her-faar-du-gratis-babypakker)
Køb tøj brugt ønsk dig tøj i dåbsgave - der er masser af gode muligheder på facebook, hos Loppegiganten, Kirpu, Børneloppen, Mødregruppen osv.
Har du bil? Ønsk dig pengetilskud til autoatol eller køb en brugt på facebook eller dba.dk - man kan sagtens finde nogle skønne modeller, der næsten er som nye (det gjorde jeg og min mand)

08-02-2020
Henr83
Henr83

Hej - jeg vil anbefale dig at kontakte Mødrehjælpen https://moedrehjaelpen.dk/
De har forskellige lokale afdelinger i landet og hjælpe og kan rådgive gravide og forældre med økonomiske problemer.
Jeg har tidligere på Facebook set nogle skrive opslag ( kan være total grænseoverskridende ved jeg) at de mangler børneting mm - folk stod i flok for at give deres børnemøbler til denne mor. Alternativt kan du bede en veninde eller bekendt skrive et facebook opslag på dine vegne - så er du annonyme. Men vær konkret med i opslaget præcis havd det er du skal bruge ( barnevogn, seng tøj - eller havd det nu er du har behov for)

24-01-2020
Marianne_B
Marianne_B
Barn på 1 år og 6 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...