Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Nervøs ny gravid

Hej alle. Jeg har søndag morgen opdaget at jeg er gravid. 5+5 skulle det hedde i dag. Det er kommet som lidt af et chok - men er nu glad og håber at det hele går som det skal. Jeg er dog meget nervøs. Snakkede med lægen mandag morgen men han ville ikke se mig før jeg rammer uge 9, er det normalt først der man skal til første lægetjek? Jeg har en del symptomer; kvalme, skal tisse oftere, føler mig lettere forpustet og mere og mere træt.. Men derudover har jeg “murren” og små jag i maven - lidt som mens smerter, og det er nok dét der bekymre mig... hvad har i af erfaringer med det? Skal jeg være nervøs.. Mvh

30-01-2020
Maj0589
Maj0589
Graviditetsuge 28

Slå først og fremmest koldt vand i blodet.
Det er med rette at lægen ikke vil se dig før uge 9, for der findes ikke ret meget undersøgelse lægen KAN lave. De færreste læger i almen praksis har transvaginal ultralyd, og reelt vil han ikke kunne sige ret meget om din graviditet der er så ny.
Du har en del - helt naturlige - symptomer på bæredygtig graviditet, det er ikke noget at være bekymret for på nogen måde. Man kan have murrende smerter, blødninger og meget andet - og stadig føde helt normalt til termin. Man kan aldrig vide om graviditeten vil gå eller ej - det er en del af gamet, og lægens tjek vil ikke gøre fra eller til. Tro på det bedste og pas på dig selv :)

05-02-2020
Aganini
Aganini
Baby på 2 måneder

Det lyder meget normalt. Du må gøre op med dig selv hvor slem en smerte du har og hvis den er meget slem så tag til lægen noget før. Bare husk på at mærke efter i din krop og gør hvad den føler for ,det vil hjælpe dig i fødslen også

04-02-2020
Bellania
Bellania

Jeg er i dag 6+0, så ca lige så langt henne som dig :) Jeg har det på nøjagtig samme måde, jeg er simpelthen så nervøs for at noget ikke er som det skal være. Min kæreste og jeg har overvejet at købe en "tidlig scanning" hos en privat scanningsklinik, for at undgå at skulle vente helt til uge 12 med at se/høre tegn på liv :) Ved www.graviditetsscanning.dk koster en tidlig scanning kun 500 kr, og de har klinikker i mange større byer i landet.

04-02-2020
HelenaL
HelenaL
Graviditetsuge 27

Tusind Tak for svar

02-02-2020
Maj0589
Maj0589
Graviditetsuge 28

Havde selv mange muren i underlivet de første uge. Og var også nervøs for dette.
Men blev beroliget med at det er helt naturligt, når livmoderen udvikler sig.

30-01-2020
Madsen20112020
Madsen20112020
Graviditetsuge 32

Jeg er i uge 9 nu.
Og min lægen ville også først se mig i denne uge.
Tjekkede så sundhedsstyrelsen hjemmeside da jeg gik med selv samme tanke at det var sendt. Og her står der inden uge 10 skal vandre journalen være lavet.
Jeg gik selv med spænding i lang tid, på at skulle til lægen i uge 9.
Ja, er forsat ikke blevet undersøgt, da første læge konsultation åbenbart kun var at udfylde vandre journal og samtalen.
Jeg skal vente på uge 12, scanning. Før jeg bliver undersøgt noget mere.
De her 3 uger bliver lange, kan jeg mærke på mig selv.
Har brug for at hører/se lidt liv.
Min læge ville ikke lytte efter hjertelyd, hun sagde det gør de ikke før 2. Læge undersøgelse. Grundet at risikoen for at de ikke kan finde hjertelyden endnu er stor. Selvom det er tilstede.
Mener bare ved storebror at jeg blev tjekket gynækologisk og med hjertelyd i uge 8.
Men tingene har vist ændret sig.
Efter denne læge konsultation gik jeg igen hjem og læste på sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Og den er fuldt, så det var ikke meget jeg kunne gøre ved det.
Du må som mig gå med tålmodighed og vente.
Lyder til med dine symptomer på graviditet at der er godt gang i homonproduktionen hvilket er et positivt tegn på at din graviditet går godt og fosteret udvikler sig.

30-01-2020
Madsen20112020
Madsen20112020
Graviditetsuge 32
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...