Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Gravid igen, efter spontan abort

Jeg har her til morgen fundet ud af at jeg er gravid (4+5). Jeg havde en spontant abort i slutningen af januar, hvor jeg var i uge 6. Jeg har svært ved at være sådan rigtig glad for at jeg er gravid igen, fordi jeg er utrolig bange for at abortere igen. Er der andre der har oplevet den følelse? Og er der noget jeg skal være opmærksom på? Kærligst en nervøs gravid.

28-03-2020
Fogtmann95
Fogtmann95
Graviditetsuge 25

Jeg forstår dig SÅ godt. Jeg aborterede i november og er gravid igen (9+0) og har virkelig svært ved at juble. Jeg prøver at tænke positivt og så længe jeg har kvalme og er træt, tænker jeg at alt er som det skal være. Men jeg glæder mig meget til nakkefoldsscanningen.
Min læge spurgte om jeg ville have en tidlig scanning for at få lidt ro på og det takkede jeg Ja til og fik i uge 7, hvilket jeg ikke har fortrudt 😊

10-05-2020
Vingaa
Vingaa
Graviditetsuge 23

Tusind tak for svar! Jeg er nu 10+5 og selvom nervøsiteten stadig kommer en gang i mellem er der nu lidt mere ro på. Skal til Nakkefoldsscanning om 12 dage. Håber at det kan få mig til at slappe endnu mere af at se baby ❤️

10-05-2020
Fogtmann95
Fogtmann95
Graviditetsuge 25

Jeg fyldte 44 i marts, har en datter på 6 år og blev naturligt gravid to gange sidste år. Den ene graviditet gik til i uge 15 pga. kromosomfejl og blev født i uge 19 (Det var en dreng). Måneden efter blev jeg gravid igen. Jeg var lykkelig OG et nervevrag på en og samme tid. Jeg blev fulgt tæt og var til scanning ca hver 3. uge. Når jeg havde set, at barnet levede var jeg lettet og lykkelig i 2-3 dage, så meldte frygten sig igen. Frygten for igen at se et scanningsbillede at mit døde barn. Jeg kunne overhovedet ikke nyde min graviditet, for jeg var bange for at miste nærmest hele tiden. Nakkefoldsscanningen (uge 13) gik fint, alt var normalt.. NU slappede jeg af og begyndte at glæde mig. Jeg blev scannet igen i uge 15 - og den lille pige var død. Endnu engang så min mand og jeg det frygtelige billede af vores døde barn. Pigen blev undersøgt, og hun var sund og rask, men for lille i forhold til sin alder - hun havde ikke fået ilt og næring nok pga. blodpropper i moderkagen.
Nu har jeg så læst mig til, ( jeg ved ikke om det er sandt), at man godt kan få blodpropper i moderkagen af stress. Jeg kunne derfor godt frygte, at de mange (ekstra) scanninger jeg blev tilbudt, og som kun gav mig kortvarig ro, men desto mere frygt, har været med til, at min lille pige ikke klarede det. Så jeg forstår i den grad din frygt! Mit bedste råd er, at prøve at slappe af. Der er ikke to graviditeter, der er ens. - og også tale med nogle dygtige fagfolk om din frygt. Stort tillykke med graviditeten! Jeg håber det allerbedste for dig!

26-04-2020
Maria Egerup
Maria Egerup

Jeg havde også en spontan abort i september. Fandt så ud af, at jeg var gravid igen slut december og var så nervøs de første mange uger. Jeg købte selv en tidlig scanning da jeg var ca 6 uger henne og så et lille hjerteblink. Egentlig var det ok, men jeg var ret hurtigt et nervevrag igen 😅 det eneste der kunne trøste mig var at jeg havde så vanvittigt meget kvalme at jeg næste ikke kunne noget som helst. Ikke at det i sig selv var rart, men det hjalp lidt på graviditetsfølelsen som ikke havde været der første gang. Nu er jeg altså 21 uger henne og venter en lille dreng og lillebror til min datter på 3. Mit eneste råd er, at forsøge at slå det ud af hovedet og så eller bare vente. Evt købe dig til en scanning hvis du har brug for det og så tænke at alt er som det skal være og hvis det ikke er, så var det ikke blevet til et barn i sidste ende alligevel. Det positive er, at du godt kan blive gravid!

Jeg sender dig en masse gode tanker.

22-04-2020
Anneraa
Anneraa
Graviditetsuge 38

Søde dig ☺️ Det er bare så naturligt og helt normalt at have det sådan 💕 fra jeg blev gravid og til jeg fødte min sunde raske datter var jeg nervøs for om alt nu var som det skulle - da hun så kom til verden var jeg nervøs for om der skulle ske hende noget - og det er jeg stadig 1,5 år senere 🤷🏻‍♀️ Jeg har snakket med SP og fået forklaret at det er helt normalt (selvfølgelig skal det ikke være alt overskyggende) men det er simpelthen sådan naturen er indrettet at vi mødre er i en smags alarmberedskab for at passe på vores børn 😊

19-04-2020
Speltmor
Speltmor
Barn på 1 år og 7 måneder

Jeg prøvede det samme sidste år. Da jeg blev gravid igen, fik jeg en tidlig scanning på sygehuset. Det gav en smule ro, men var nervøs indtil nakkefolds scanningen. Derefter synes jeg det gik bedre. Nu har jeg en dejlig dreng på 2 1/2 måned. Mit bedste råd er at prøve at tænke, at det skete af en grund, at fosteret ikke har være levedygtigt, men denne gang skal det nok gå og alt er ok.

17-04-2020
mh88
mh88
Baby på 5 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...