2 årig - stadig på flaske

Vil prøve at høre hvad andre gør omkring det med at vænne sig af med flaske. Vores søn er netop 2 år og har altid inden sovetid fået en flaske. Ikke nødvendigvis med mælk i, men evt bare vand. Vi har selvfølgelig prøvet at justerer mængden af indholdet ned og det går også fint nok, men helt pakke den væk går ikke . Vi har et par gange prøvet at give en lille mængde, men så bliver han hysterisk og det kan faktisk stå på i flere timer indtil vi så endelig ikke magter at tage kampen mere, da optimalt set vi jo bare skulle ligge ham ind og så skulle han sove uden flaske- men så let er det ikke :) Man læser jo mange steder at det med flaske skal børn afvendes med tidlig, så de spiser sig mætte i aftensmaden, som jeg har forstået det. Men ved ikke om hvad andre har af oplevelser og mening omkring det ? Her hjemme er vi lidt uenige, da konen mener da det ikke gør noget at han får en flaske, da det nok skal stoppe før eller siden, og jeg ud fra hvad jeg sådan har kunne læse, prøver at få den væk

01-07-2020
Peder01
Peder01
Barn på 3 år og 1 måneder

Mit barn er lige blevet 2 år i dag, og hum bliver stadig ammet i løbet af dagen og til nat.
Jeg er sikker på hun selv afvænner når hun er klar til det. Jeg er klar over at hun ikke har brug for mælken, men det er en tryghed for hende, og er med til at “grounde” hende efter dagpleje og inden sovetid.
Jeg er sikker på at dit barn ikke tager skade af at bruge flasken som tryghed lidt endnu, og at barnet nok skal sige til når det er parat til at finde søvnen selv.
Jeg synes der er så mange ting man “skal” som forældre; amme/ikke amme for længe/flaske/ikke flaske for længe/lad dem græde lidt/reager med det samme!
Og jeg synes jeg virkelig fandt ro, da jeg blev enig med mig selv om at gøre det jeg synes mit barn har brug for, og ikke hvad samfundet mente mit barn havde brug for.
Og vi har faktisk lige haft “mad-møde” i vores dagplejer, hvor vi fik at vide at vi ikke skulle gøre aftensmaden til en kamp, men bare sørge for at stille sundt og nærende aftensmad tilgængeligt - og så lade det være op til barnet om det er sultent. Det handler mest om hvad barnet spiser henover hele dagen - ikke kun tiæ aften.

02-07-2020
MajaOS90
MajaOS90
Barn på 3 år
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...