Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Uddannelse og graviditet

Jeg er gravid i pt 14 uge og har termin 1 juli I 17 uge færdiggører jeg min nuværende uddannelse, og i 19 uge (slutningen af januar) er der studiestart på min bacheloruddannelse (overbygning) og kan derfor, hvis alt går vel nå at afslutte 1 semester i midten af juni (37-38 uge) Jeg er blevet i tvivl om det er det rigtige tidspunkt at starte, eller om det bliver for meget når vi nærmer os termin. Jeg har egentlig altid haft nok at de til, men jeg har også været meget træt i 1 trimester. Er der nogen der har gode erfaringer eller tips og tricks?

28-12-2020
Kirstine R
Kirstine R
Graviditetsuge 17

Jeg har bevidst valgt, at få barn under uddannelse, da der er en vis fleksibilitet som studerende. Jeg er netop blevet gravid med min første, og jeg når at færdiggøre 3 semester inden jeg går på barsel. Planen er, at jeg tager et semesters barsel under mit 4 semester, hvorefter jeg starter op igen, imens min kæreste "tager over".

For os passer det rigtig godt, at jeg studerer imens, men jeg er også glad for, at jeg nåede at gennemføre både 1 og 2 semester - så er jeg ligesom kommet i gang og er godt inde i sagerne, inden at jeg går ind til et semester, hvor jeg er gravid imens. Hvis du har tænkt dig at tage 1 års barsel (2 semestre), efter dit 1 semester, så vil jeg anbefale dig at vente. Man glemmer ret hurtigt de ting man lærer på 1 semester, og det er typisk dér du ligger grundstenene til resten af din uddannelse. Nu kender jeg dig jo ikke, og jeg ved heller ikke hvilket studie du starter på, så jeg vil råde dig til at mærke godt efter i maven :-) Held og lykke!

03-01-2021
Jullen
Jullen
Graviditetsuge 8

Jeg ville personligt ikke begynde på en ny uddannelse, når jeg ved at jeg er gravid.

Jeg gik på et 12-ugers Hgs-kursus da jeg på et tidspunkt opdagede at jeg var gravid (tilbage i 2015) jeg var så påvirket af graviditeten bl.a. med kvalme - så min eksamen blev totalt skod, med et sølle 2-tal.

Men jeg var glad dengang for bare at bestå, jeg havde ikke det store overskud.

01-01-2021
Henr83
Henr83
Graviditetsuge 21
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...