Bange for at føde (2021)

Man er vel altid lidt nervøs for fødslen også selvom det ikke er første gang man skal føde. Da jeg i 2015 skulle føde min datter, endte det med akut kejsersnit. Jeg fik igangsættende piller - som ikke hjalp. Dernæst tog de vandet, det satte gang i veerne for en tid, men så gik de i stå og så fik jeg ve-drop, som jeg blev syg af veerne var så kraftige at jeg kastede op og derfor skruede de lidt ned - men så gik veerne i stå igen og de måtte derfor skrue op igen. Syg igen, efter at have kastet op i et stykke tid fik jeg epiduralblokade og så gik det godt for en tid - lige indtil min datter sad fast i fødekanalen, fordi hun lå et nøk for skævt. Derfor Akut kejsersnit. Dengang var jeg tilknyttet det særlige forløb pga. risiko for fødselsdepression (min mor fik en fødselsdepression og jeg har selv gennem årene haft nogle ubehandlede depressioner, primært om vinteren) Jeg husker fødselsepisoden positivt og har ikke følt mig traumatiseret - selvom det var en temmelig voldsom oplevelse, især når man er førstegangsfødende. Nå men nu når vi frem til i dag. Jeg er gravid igen med termin d. 3/6-21, denne her gang er jeg ikke tilknyttet det særlige forløb - om det skyldes corona eller at jeg ikke fik en depression i forbindelse med den første fødsel aner jeg ikke. Personligt synes jeg det er uansvarligt at jeg ikke er tilknyttet det særlige forløb - men jeg tager det som det kommer og håber det bedste. Pga. de her to artikler frygter jeg fødslen; https://www.bt.dk/samfund/amanda-bl​ev-sendt-paa-langfart-med-taxa-midt-​under-foedslen-jeg-bliver-enormt-ked https://www.bt.dk/samfund/kvinder-s​taar-frem-svigtet-under-foedslen-det​-grimmeste-jeg-har-oplevet Jeg er bange for at blive sendt af sted i en taxa mens jeg har veer fordi der ikke er plads eller personale nok. Og jeg er bange for at skulle gennemgå en stressende og smertefuld fødsel pga. travlhed og stresset personale. Pga. den frygt overvejer jeg at få planlagt kejsersnit og det er ikke nogen let overvejelse - da jeg er mega bange for nåle og operationer, også selvom jeg har oplevet og overlevet et akut kejsersnit.

03-02-2021
Henr83
Henr83
Baby på 3 måneder

Hej IdaM82,

Tak for det. Nu har jeg født - Lillebror kom til verden i fredags (11/6) og det endte med kejsersnit igen.

Han sad også fast og det viste sig at han var stjernekigger. Hold kæft det gør ondt at have veer - det oplevede jeg jo ikke i 2015, fordi jeg blev syg af ve-droppet.

Jeg har en hel del smerter nu og enorme hæmorider... har følt mig frem til 3 små og 2 store når jeg smører mig.

Men både lillebror og jeg har det godt.

15-06-2021
Henr83
Henr83
Baby på 3 måneder

Hvis ikke du allerede har født ønsker jeg dig hvertfald alt det bedste. Krydser fingre for at du får et meget bedre forløb denne gang. :)

06-06-2021
IdaM82
IdaM82
Baby på 1 måneder

Nu er det lige oppe over, har termin d. 3/6 - så det kan ske når som helst.

Jeg er pt. sådan lidt både og! mht. fødslen.

Jeg er stadig nervøs og en anelse angst for fødslen, mest fordi jeg generelt er bange for nåle og operationer. Er nervøs for det med smerterne, men det skyldes måske at jeg ikke nåede at få smerter første gang - da jeg simpelthen blev så syg af veerne, så jeg kastede op.

Men samtidig er jeg så træt af at være gravid, så jeg bare gerne vil have fødslen overstået. Det har været en udfordrende og smertefuld graviditet. Og jeg gider bare ikke mere nu.

01-06-2021
Henr83
Henr83
Baby på 3 måneder

Jeg har efterfølgende snakket med en læge på Hillerød vedr. min fødsel og med en jordemoder om min forestående fødsel.

Jeg er ikke nær så nervøs mere. De har begge hørt om min frygt pga. de to artikler.

Selv denne her artikel der handler om et fødselsforløb på Hillerød, har ikke påvirket mig; https://ekstrabladet.dk/underholdning/dkkendte/min-foedsel-var-et-mareridt/8506508

Jeg er pt. fortrøstningsfuld. Selvom jeg naturligvis frygter smerterne. Derfor har jeg også sagt at jeg denne gang ikke er nær så afvisende overfor epiduralblokaden - som jeg var sidst (i 2015)

21-03-2021
Henr83
Henr83
Baby på 3 måneder

Jeg har en frygtelig fødselshistorie som dig, men er heller ikke af lægen tilknyttet noget specialforløb. Men da jeg talte med jordemoder, satte hun skub i tingene. Jeg blev tilknyttet fast jordemoder ordningen, er meldt til forløb, der hedder "når fødslen bekymrer", og går til ekstra jordemoder besøg for at få talt ud om min frygt.
Denne jordemoder var fantastisk og har gjort alt for at gøre mig 100% tryg. Er jeg så det? Nej, ikke 100%, men kan finde ro i, at det nok skal gå, jeg er stærk og jeg kan sige fra denne gang.
Tal med jordemoder. Der er så meget, de kan gøre....

04-03-2021
Cjmini
Cjmini

Ret interessant at jeg falder over denne artikel om angst for fødslen fra Libero, kort tid efter at jeg har lavet en tråd hvor jeg udtrykker min angst og mine tanker om netop fødslen.

https://www.libero.dk/dig-netop-nu/artikler1/gravid/bekymret-eller-bange-for-fodslen/?utm_medium=email&utm_source=W26+&utm_campaign=DK+Pregnant&utm_content=Article&dpfp_follow=0000076531154078E212667&dpfp_link=41727469636C65

19-02-2021
Henr83
Henr83
Baby på 3 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...