Plukkeveer i uge 17

Hej derude. Jeg er i dag 16+5 og har den seneste tid haft ret mange plukkeveer hver dag. Nok mindst 20. De gør ikke ondt, men er heller ikke behagelige. Jeg nævnte det for min jordmoder, som gav udtryk for, at nogle stykker er normalt, hvortil jeg svarede, at jeg har en del mere end et par stykker. Hun gav så udtryk for, at 30 ville være mange. Jeg sagde, at jeg har mindst 10 om dagen, men siden har jeg forsøgt at tælle dem, og er nået op nogle 20 stykker. Jeg har læst, at for mange plukkeveer kan føre til rigtige veer og dermed alt for tidlig fødsel og er derfor lidt nervøs, da jeg jo ikke er særlig langt henne. Jeg mistænker lidt, at det kan være blærebetændelse, der er årsagen, da jeg føler, at det især er efter at have tisset, jeg oplever plukkeveerne. Har nogen erfaring med mange plukkeveer på dette tidspunkt i graviditeten? Og om jeg bør være bekymret...

25-06-2021
Førstegangsgravid89
Førstegangsgravid89
Graviditetsuge 31

I min første graviditet havde jeg plukveer konstant i den sidste 1/2 del af graviditeten.
Om jeg så lå hel splat på sofaen uden at røre mig kom de. Og de gjorde ondt. Da jeg var undersøgt på kryds og tværs blev jeg enig med JM om at det bare var “min normal”, men at jeg skulle slå alarm hvis ikke der kom pauser imellem. Min krop var bare rigtig god til at øve sig. (Gik fra 1 cm til 9 på 45 min og der gik 3 timer fra 1. Ve til hun var ude)
I bakspejlet var jeg nok stresset pga af arb.

28-06-2021
Hestepigen1708
Hestepigen1708

Jeg havde mange plukveer her i min anden graviditet, som jeg husker det startede de i uge 20 - men det kan godt være tidligere.

Hvis dine skyldes blærebetændelse, så er det helt ok - du skal se at komme til lægen straks med en urinprøve, så du kan komme i behandling. Man skal ikke have blærebetændelse som gravid. (man skal aldrig have blærebetændelse).

Mine skyldtes for megen fysisk aktivitet. Det er godt at være aktiv, men man skal ikke overdrive.
Hvis ikke dine plukveer skyldes blærebetændelse, så kan du have godt af at konsultere en fysioterapeut - det gjorde jeg og jeg fik nogle øvelser jeg kunne lave for at lindre på plukveerne og i øvrigt gøre bækkenet klar til fødslen (Det har dog sidenhen vist sig at jeg ikke kan føde normalt, begge mine graviditeter endte ud i akut kejsersnit).

Når du har plukveerne, så sørg for at komme ned og ligge og slappe af.

26-06-2021
Henr83
Henr83
Baby på 3 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...