17 år & gravid

Hej. Jeg hedder Mia & jeg er 17 pr & har lige fundet ud af at jeg er gravid. Jeg er ca 4 uger henne. Jeg har rigtig meget lyst til, at beholde barnet. Men skal begynde på uddannelse her den 2 august. Så vil høre om der er andre unge herinde som er gravid eller som har gået et barn i en ung alder. Hvis du har nogen gode råd, så skriv endelig

06-07-2021
Mkragelund3
Mkragelund3
Baby på 12 måneder

Kære Mia

Til at starte med vil jeg gerne sige at jeg synes det er utrolig modigt af dig at snakke åbent omkring det. Min kone og jeg gik igennem det samme, da vi hun var 16 år gammel for 20 år siden. På det tidspunkt, så havde vi det svært, og det var svært at finde grebet om situationen, men i dag har vi det godt og kan købe dyre designerstole fra https://copenhagenhomedesign.dk

Bare stol på dig selv, og så skal det nok gå

23-03-2022
LarsP
LarsP
Baby på 12 måneder

Hej Mia,

Jeg fik også mit barn under studiet som ung, hun er 9 år i dag og jeg venter også nr. 2 nu her..

I denne her kommentar som jeg har svaret på har hun simpelthen beskrevet det præcis som jeg også havde det. Det kan være super hårdt i perioder, men på mange andre måder har man meget mere tid til barnet mens man læser frem for at arbejde. Jeg har bestemt heller ikke fortrudt mit valg.

Jeg håber du finder den helt rigtige beslutning for dig og evt. din partner og at din familie støtter dig 100%.

09-08-2021
Baby på 12 måneder

Hej Mia. Tillykke med din graviditet.

Jeg var godt nok ikke 17 men knapt 20 og under uddannelse, da jeg fik min dreng. Jeg er nu i 8 uger med nr 2, 11 år senere.

At have en lille ny under uddannelse, som alene mor, var ikke nemt, men jeg elskede hvert sekund.

Jeg havde lange aftner med læsning i stuen, min dreng fik måske ikke lige børnehistorier som godnatlæsning en, men min læsning skulle ikke spænde ben for aftentiden.
Jeg blev færdig på studiet, da han var ved at slutte i børnehaven. Min dreng har været heldig i institution og altid haft korte dage, da mine studiedage aldrig var fra 8-16, men nærmere 8-13. Han har heller ikke været i institution en hel ferie, da jeg havde fri fra studiet.

Tilgengæld har jeg ikke deltaget aktivt i studielivet, arbejdsgrupper eller andet socialt/ fester efter undervisningen, da jeg skulle hjem og hente min dreng.

Jeg personligt føler ikke, at jeg har misset noget, som jeg måske kunne have været en del af, hvis jeg ikke havde haft min dreng. Min prioritering var anderledes og jeg valgte med hjertet.

Det var til tider, især ved examen benhårdt, og min dreng kan også huske de perioder, hvor mor var presset og der ikke var så meget tid til sjov...

Hvis jeg fik muligheden, ville jeg ikke gøre det anderledes :)

05-08-2021
Graviditetsuge 16

Hvis du har lyst til at beholde barnet og føler at du er klar til at blive mor - så skal du da bare gøre det.

Jeg er 37 år og har en datter på 5½ og en søn på snart 2 måneder.
Der er kun 1 ting jeg fortryder ved at jeg er blevet mor og det er at jeg ikke var yngre da jeg fik min datter - hvis jeg dog bare havde været 25 år, så havde jeg haft langt mere energi til hende (for hun er et meget energisk barn).

Jeg har endda hørt at det er nemmere at have små børn når man studerer, i forhold til børnesygdomme og fravær - da man i mange tilfælde kan studere videre derhjemme, mens barnet sover.

26-07-2021
Henr83
Henr83
Barn på 1 år og 9 måneder

Der kan ske rigtigt mange ting endnu da mange får ufrivillig abort i løbet af de første 12 uger. Det er også til uge 12 at man kan få en abort så du har lidt tid til at overveje det. Nu er det at have en baby bestemt ikke gratis så du skal have i tankerne om økonomien er til det. Jeg ville personligt have en uddannelse og fast arbejde først men der er rigtigt mange som får børn imens de er under uddannelse hvor det så bliver sat på pause under barslen. Hvordan tænker faren omkring det? For han har jo også noget at skulle have sagt selvom det er din krop og i sidste ende dit valg.

20-07-2021
Christina90
Christina90
Barn på 1 år og 8 måneder

Hej Mia,
Vil starte med at sige tillykke😊 det er da dejligt at du skal have et barn.
Jeg vil sige, at hvis du har lyst til at få barnet, så er det da det du skal. Ved ikke om faren er inde i billedet?.
Vil blot sige, at jeg er 40 år og vi har prøvet i rigtig mange år at blive gravide og har været i fertilitetsbehandling pga min alder. Så det kan også gå den anden vej. Idag er vi så opsatte på, at vi skal nå en masse ting inden vi vil have børn. Man tænker ikke over at alderen kan spille en afgørende rolle. Men det gør den!.
Den er en stor beslutning og håber, at du har et godt netværk og familie der gerne vil hjælpe dig. Du er ung, men du er heldig med, at du så kan være en ung mor. Uddannelse og job, ja….mange andre har gjort det - sat uddanelsen på pause og så taget den der fra.
Ønsker dig alt det bedste.
Kh Mona
Jeg ved, at i min kommune er der via fødestedet/sygehuset oprettet hold for unge mødre- også mødregruppe, for det er lidt specielt at være ung mor. Så der er hjælp at hente omkring spørgsmål og socialt.

15-07-2021
Mona0104
Mona0104
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...