Corona vaccine og gravid

Hej 😊 Er der nogle af jer gravide som er blevet vaccineret eller overvejer det, nu hvor den er godkendt?

21-07-2021
1990gravid
1990gravid
Graviditetsuge 34

Jeg tilmeldte mig vaccinen med det samme, da den blev frigivet for gravide/ammende. Jeg har nu fået begge stik. Og er i uge 27.
Mine overvejelser, jeg ville fortrække at have ventet, MEN når jeg bevægede mig ud i samfundet blev jeg træt af at være forpasselig og når jeg bad folk om at holde afstand blev jeg mødt med skeptiske blikke - jeg er jo ung og rask. Jeg vil ikke isoleres blot fordi andre ikke kan holde afstand/spritte af mv.
Og det afgørende var, jeg har et vuggestuebarn, og jeg tog vaccinen for at passe på hende og hendes pædagoger. Vi har haft coronaudbrud. Og det værste der kunne været sket, at en pædagog eller en af børnene tog corona med hjem og smittede forældre/bedsteforældre, som gik hen og døde, og det ville jeg ikke have på samvittigheden. Så samfundsind.

23-09-2021
MariAnder
MariAnder
nyfødt baby

Jeg har heller ikke lyst til at tage vaccinen imens jeg venter min den første og heller ikke imens jeg ammer. Jeg er idag 30 +0 (uge 31) jeg tørre ikke tage nogle chancer for hverken mig og baby. Jeg bruger mundbind hvis jeg skal handle og spritter selvfølgelig hænder før, under og efter. Og bliver testet ca 2 gange om ugen. Min mand er heldigvis vaccineret. Og vi er blevet enige om at jeg skal vente med vaccinen lidt endnu.
Kæmpe respekt til dem der gør det. :-)

16-09-2021
93trine
93trine

Jeg fødte for 14 dage siden og fik 1. dosis af vaccinen da jeg var gravid, også selvom jeg faktisk havde Corona for 1 år siden. Der er lavet studier der viser, at selve vaccinen ikke går "igennem" moderkagen, det eneste der krydser moderkagen til barnet er eventuelle antistoffer som kan beskytte barnet mod Corona, både i maven og når det bliver født. Det er ligeledes antistoffer man kan give videre, hvis man bliver vaccineret mens man ammer. Men du skal selvfølgelig gøre der du er tryggest ved.
Vh en sundhedsfagligt uddannet og ny mor

19-08-2021
NEONY
NEONY

Jeg er gravid med vores første barn og vi har valgt at jeg skulle vaccineres, så snart det blev muligt. Jeg skal derfor have sidste stik på lørdag.

Det var vigtigt for mig, at min kæreste var enig i beslutningen, da det er vores fælles barn jeg “deler krop med”, men han var heller ikke i tvivl.

Jeg kunne forstå på de amerikanske studier, at der var større risiko forbundet med at få COVID i 3. trimester som ikke-vaccineret, end som vaccineret, hvilket er den primære årsag til at vi har tilvalgt vaccinen.

Jeg har et arbejde, hvor jeg mødet fysisk op på kontoret og også har kundemøder, så jeg ser en del andre mennesker i min hverdag. Selvom alle retningslinjer mht. hygiejne, afstand mv overholdes, giver det mig en ekstra tryghed at vide, at skulle jeg blive smittet, vil jeg (højst sandsynligt) ikke få et “slemt” sygdomsforløb, når jeg er vaccineret.

Derudover er jeg nok også så tilpas autoritetstro, at når Sundhedsstyrelsen anbefaler en vaccine, så tager jeg den ☺️

09-08-2021
Salina89
Salina89
Baby på 1 måneder

jeg har ikke lyst til at få den.
Jeg er sygemeldt og derfor meget isoleret i forvejen. Jeg ser for mit vedkomne derfor ingen grund til at udsætte hverken mig eller min baby for de langtids efterfølger der måske kan være.

Jeg er dog også i uge 32, så skulle jeg gå hen og få corona, så er risici ikke livsfarlige for hverken mig eller baby.

01-08-2021
mari468j
mari468j
Baby på 3 måneder

100% enig med Christina90, jeg skal heller ikke have vaccinen før jeg er færdig med at amme min søn.

29-07-2021
Henr83
Henr83
Baby på 7 måneder

Det er jeg ked af at høre. Nej det kan jeg godt følge dig i at du ikke kan lade være og tænke på. Jeg er selv meget i tvivl om jeg skal tage imod den. For man kender jo ikke virkningen, selvom de siger den er testet. Men personligt har jeg det ikke godt med det.

28-07-2021
1990gravid
1990gravid
Graviditetsuge 34

Jeg er gravid og 31 uger henne. Jeg tager mod vaccinen mens jeg er gravid og skal vaccineres i næste uge.
Nej, man kender ikke langtidsvirkningerne, men de gør man heller ikke hvis jeg får corona. Ved at blive vaccineret mens jeg er gravid er der en chance for at give en vis grad af immunitet eller i hvert fald antistoffer til barnet.

23-07-2021
Jannie9
Jannie9

Nu har jeg godt nok lige født men jeg skal ikke have den før min pige er færdig med at få mælk fra mig. Og jeg skulle heller ikke have den hvis jeg stadigvæk var gravid. Vi kender stadigvæk ikke langtids virkningen på det og de kan ikke vælge selv.

23-07-2021
Christina90
Christina90
Baby på 6 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...