Andre +40?

Hejsa, Er nysgerrig på om der er andre der er i denne alder, som venter sig? Er selv 41 og er sat til start marts. Det er min 3, men det er 17 år siden sidst jeg var gravid. Det er blandet oplevelser jeg får rundt omkring grundet min alder. Ved godt det bliver hårdt og anderledes end da jeg var i start 20’erne. Jeg kan blive helt flov over at jeg er gravid. Men det er et valg vi har taget. Det er allerede anderledes ved at det ikke var muligt at komme til fødselsforberedelser (da jeg ikke er førstegangsfødende, men det er min mands første), mødregruppe er der åbenbart heller ikke noget af.. jeg kan tjekke facebook om der en gruppe i mit nærområde. Tænk engang.

07-02-2022
Calars
Calars
Baby på 9 måneder

Hej igen,
Alt gik godt med fødslen. Jeg blev igangsat 41+0 pga alder, men jeg har helt ærligt haft en meget lettere graviditet denne gang, med meget få gener, så jeg er ikke sikker på, det vag nødvendigt.
Jeg blev igangsat med angusta piller, og stoppede efter pille nr. 3, da jeg var i tvivl om der måske var lidt veer. Det var heldigt for 1/2 time efter gik vandet spontant. Kl 18 tog vil stille og roligt på AUH, hvor vi blev indlagt under “hjemlige forhold”. Jeg blev spurgt om jeg ønskede ve-drop omkring kl 22, det ønskede jeg ikke, da mine veer var tiltagende. Hvis jeg blev spurgt ved den første for 13 år siden havde jeg takket ja, men denne gang var jeg mege bevidst om at det ikke var det bedste for mig. Og veerne tog til og jeg havde blot fokus på vejrtrækning, fik akupunktur og varmepuder samt massage af min søde mand. Jeg ville også gerne i badekar, hvilket jeg ikke kunne med vedrop. Min søn endte med at blive født i badekar kl 4:40, og jeg tog ham selv op til mig. Det var en rigtig god fødselsoplevelse. :)
Efterfølgende havde vi et lidt hårdt forløb, med to gange ekstra besøg af sundhedsplejersken og ekstra besøg på efterfødselsklinik, da han havde svært ved at få fat på brystet og tabte sig alt for meget. Det viste sig at være stramt tungebånd, som vi kæmper lidt med stadig. Men derudover trives han godt - og vi ammer stadig.
Sundhedsplejersken sagde, der ville komme besked i eboks omkring 1 måned efter det sidste besøg. Så her er der stadig mødregrupper, og jeg har faktisk oplevet meget stor hjælpsomhed hos akutteam og den almindelige sundhedsplejerske i Aarhus. Det har været over forventning. :)

24-02-2022
Esther1980
Esther1980
Baby på 10 måneder

Jeg er 43 og første gangs fødende
Da jeg ikke fandt prinsen der skulle være far til mit barn, måtte jeg i gang selv.Jeg har været i fertilitets behandlig i 4 år og endelig lykkes det 😊
Er sikker på det bliver hårdt, men også fantastisk 🥰

17-02-2022
Camse
Camse
Baby på 5 måneder

Hej Esther.
Tak for svar og tillykke med jeres lille dreng. Gik alt godt og var du hjemme kort efter fødslen?
Jeg syntes ikke der har været meget hjælp st hente gennem sundhedsplejersken. Hun lovede også at vende tilbage med svar omkring mødregruppe og fødselsforberedelse, men har intet hørt og nu kan det nærmest være lige meget føler jeg. De spørgsmål hun kom med da hun var på besøg, var vist mere rettet til unge forældre hi hi. Men ja, vi glæder os og jeg tror også, at som du, vil ens glæde og tålmodighed nok være bedre end ved ens første. Men dog tror jeg at søvnen bliver hård at undvære :-)

15-02-2022
Calars
Calars
Baby på 9 måneder

Hej Dalsgaard.

Tak for at svare. Har du bekymringer omkring alder, fødsels osv?
Glæder mig selvfølgelig, men er også bange for det at starte forfra. Nu er vi også flyttet til et sted hvor jeg ingen kender, så der er langt til min egen familie og venner. Men ja, elsker at være her, selvom man savner det kendte.

15-02-2022
Calars
Calars
Baby på 9 måneder

Hejsa.
Jeg er lige blevet 42 og har termin d.18 apr.
Min mand og jeg mødte hinanden for 4 år siden og efter 3 år og det ikke lykkes på naturlig måde fik vi hjælp. Jeg har selv en datter på 15 år og en søn på 10 år.

15-02-2022
Dalsgaard
Dalsgaard

Jeg er ikke gravid, men har netop født d. 1/2. Jeg er 41 år, og graviditeten var uplanlagte og en heldig overraskelse. Vi har i forvejen to børn på 11 og 14, så det har været en stor overraskelse for alle, der har fået det at vide. Jeg er dog kun blevet mødt af positive kommentarer, men derfor kan jeg godt selv tænke, at det er en høj alder at blive mor i igen. Men på den anden side, så føler jeg mig på ingen måde gammel, men sund og i god form. Og indtil videre er det ikke mere hårdt end sidste gang, hvor jeg var 30. Til gengæld synes jeg, at min tålmodighed er meget større og jeg glæder mig virkelig til at opleve det hele igen. Jeg er så glad og lykkelig for min babydreng! :)
Mødregruppe tror jeg stadig vi har her, det afhænger af sundhedsplejen i den kommune, man bor i. Jeg skal høre sundhedsplejersken ad, når hun kommer om et par dage.

13-02-2022
Esther1980
Esther1980
Baby på 10 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...