Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvilke ammeindlæg?

Hej kære medsøstre! Jeg er gravid og er begyndt at lække mælk. Ikke mere end at jeg får et par dråber ud af gangen, så det er ikke nok til at gøre tøjet vådt endnu. Men jeg kan jo se hvor det bærer hen ;-) Men hvilke ammeindlæg skal jeg vælge? Skal jeg bruge engangs? Eller nogle man kan vaske og bruge igen og igen? Bomuld silke eller uld? Hvad er bedst og hvorfor? Jeg har set nogle af uld, der virker enormt store i forhold til min barm (B/C-skål). Dem skal jeg i hvert fald ikke købe, da de ikke kan være inden for bh'en (hvem har dog SÅ store bryster?). Og så er de temmelig dyre i indkøb. Kan de genanvendelige tjene sig selv ind? Eller er dem af papir bedre? Hjælp!

25-12-2011
Madam_Mundus
Madam_Mundus

:)

20-04-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 6 måneder

hiver den lige op:)

20-04-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 6 måneder

Jeg arvede nogle uldnogen med silke på indersiden. De er meget behagelige men jeg droppede dem igen da mælken løb lige igennem. Har vist ikke brugt andet end Pigeon siden (har to børn)

Sidste gang købte jeg Pigeon (4 æsker) i Babysam på tilbud. Både slim og alm.

19-01-2012
14122008
14122008

Jeg brugte uld, til sidst havde jeg to uldammeindlæg på hvert bryst. Led nemlig også rigtigt meget af brystbetændelse. Det var ikke altid, at de holdt tæt, men brystet var for det meste varmt og tørt (i modsætning til min bluse).

Jeg brugte det meste af tiden to sæt - hver dag, når jeg gik i bad, tog jeg de "brugte" med og skyllede dem godt under bruseren. Derefter tog jeg dem på, som jeg havde skyllet dagen inden. Det kan vist tælles på en hånd hvor mange gange jeg vaskede dem efter mælken var løbet til. Jeg ammede i 12 måneder. Uld er jo selvrensende til en vis grad, så det er slet ikke nødvendigt i de fleste tilfælde at vaske så meget. Jeg lugtede altså ikke af sur mælk! :) Til gengæld kan det godt se lidt mærkeligt ud, når man har en lidt tætsidende bluse på, og man har to sæt uldammeindlæg på (og en foldet stofble mellem bh'en og blusen). :D

Jeg overvejede på et tidspunkt også at bruge engangs, men læste så, at de skal skiftet mindst med nogle timers (kan ikke huske det præcise antal) interval, da der ellers kan opstå bakterievækst. Det skræmte mig helt, specielt med tanke på natten.

18-01-2012
Lofl f
Lofl f

Jeg brugte dem af uld (mest). De fås i 2 størrelser, jeg brugte de store, da jeg har et sæt i str. G selv. Så de små gav ikke så meget mening. :-)

Jeg har bare skyllet dem i vand, iflg. brugsvejledningen, skulle kombinationen af mælk og uld give sæbe.

I perioder har jeg brugt engangs inden i, altså 2 sæt, for at undgå at de uldne skulle vaskes så tit. Jeg har brugt Liberos og vist nok de billigste fra Føtex, jeg har ikke oplevet nogen forskel på engangsudgaverne.

Som bonus kan jeg oplyse at man skal passe på med træk, hvis man vil undgå brystbetændelse. Det gælder også når man skal finde noget i køleskabet eller fryseren, eller lige ud med skraldespanden eller lukke nogen ind eller ud af hoveddøren.

15-01-2012
Randi2010
Randi2010

Du har da fået prøvet et par mærker!

Jeg har fået en bunke Pigeon fra min søster, derhar haft dem i en skuffe (i snart 7 år!). Dem kommer jeg jo nok til at bruge, uanset hvad..

Købte nogle i uld, der kradsede som bare pokker. Er egentlig lidt glad for at jeg idag kom til at vaske dem i maskinen, så de faktisk er helt ubrugelige nu :D
Har købt nogle andre af uld, men med silke. Håber ikke at jeg kommer til at ødelægge dem, for de er rigtig lækre at have på. De hjælper i hvert fald med at holde brysterne varme. Så må vi se om de så også kan holde til noget mælk..

12-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Det var jo så det, trine skrev med at vaske dem i hånden..

Er ikke meget klogere endnu, men tak for råd! Smid bare flere råd i, for jeg har brug for nogle meninger, holdninger og erfaringer. Jeg kan bare ikke rigtig vælge!

 

29-12-2011
Madam_Mundus
Madam_Mundus

ville sige den fra libero, dem var jeg rigtig glad for.

25-12-2011
rkastrupsen
rkastrupsen

Men - skal sådan nogle af uld ikke vaskes på uldprogram i maskinen? Eller vasker man dem i hånden? Og skal de have noget speciel sæbe?

Og: det lyder meget godt at få dem til at dække det hele. Men noget af indlægget falder vel så udenfor bh'en?

25-12-2011
Madam_Mundus
Madam_Mundus
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...