Update på min samtale

Så er jeg kommet hjem fra DK, hvor jeg i går var til 2 samtaler. Det ene sted tilbød mig jobbet med det samme, men til en meget, meget lavere løn, end jeg havde tidligere. Faktisk vil jeg skulle gå tæt på kr. 10.000 ned i løn :-( Jeg burde være glad, for jeg har fået tilbudt et job, men jeg har bare sådan en dårlig mavefornemmelse. Ikke kun pga lønnen, men fordi jeg ikke følte kemi, fordi de ikke er villig til at strække sig på nogen måder, fordi de virkede arrogante og talte  ned til mig. Har jeg virkelig lyst til at arbejde sådan et sted?? Det andet job er til gengæld et fedt, fedt job som jeg VIRKELIG gerne vil have. De vil dog gerne se mig endnu engang, hvilket betyder, at jeg formentligt skal hjem til samtale i løbet af den næste uge.  Hvad gør jeg? Jeg står med sikkerhed med et job, men det job har jeg ikke lyst til at have. Jeg drømmer om det andet job, men ved jo ikke, om de vil tilbyde mig det i sidste ende.  Jeg modtager en kontrakt til underskrivelse mandag/tirsdag, men jeg er på en eller anden måde nødt til at trække den lidt med at give dem et endeligt svar, indtil jeg har fået afklaring på andet job. Jeg er så bange for at komme til at stå med ingenting i sidste ende. Jeg er bange for at sige nej til det ene og så ikke få tilbudt det andet, tænke, tænke, tænke.... Ved, at jeg virker utaknemmelig, men jeg synes altså, at det er noget af et dilemma, øv!

14-01-2012
Bruxmor
Bruxmor

Hej Estelle. Du har ret, og det er nok også sådan jeg ender med at ville gøre det. Det er bare med at finde "undskyldninger" for at trække svaret :-) Men det kan jo være, at det giver sig selv det hele...

14-01-2012
Bruxmor
Bruxmor

Rettelse: Arbejdsgiveren har ret til en halv måneds løn, ikke en hel, men det er stadig maaaange penge.

14-01-2012
Bruxmor
Bruxmor

Tak for svar. Mit dilemma er, at drømmejobbet er inden for rækkevidde i løbet af 14 dage, men at jeg skal give et svar tilbage til "øv"-jobbet ret hurtigt, så det er ikke en mulighed at starte, og derefter finde drømmejobbet. Begge jobs er med start 1/4 - eller lige efter påske.

Ifølge funktionærloven kan en kontrakt ikke annulleres. Ved kontraktsbrud fra den ansattes side, har arbejdsgiveren ret til en måneds løn i kompensation, og tro mig, det vil de kræve - det er jo trods alt en advokatvirksomhed. Jeg har selv en del erfaring med ansættelsesret, så jeg er ikke i tvivl om reglerne.

Der er jobs nok at få, især fordi der er mangel på advokatsekretærer og sagsbehandlere. Man er i høj kurs, når man melder sig på banen. Tror ikke jeg vil have svært ved at finde et job. Mit problem er, at jeg har brug for at finde det rigtige job NU, fordi vi gerne vil byde på vores drømmehus. Og dernæst, så er problemet også, at jeg ikke bare kan søge alle de jobs jeg vil og gå til samtaler, fordi jeg af gode grunde ikke kan tage til Danmark hele tiden, eller for den sags skyld kan tage fri fra arbejde. 

Jeg hælder mest til at trække den lidt med at give et svar tilbage, og så håbe på, at jeg når at få en afklaring omkring drømmejobbet. Jeg er simpelthen nødt til at helgardere mig.

14-01-2012
Bruxmor
Bruxmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...