At hærde eller ikke hærde...?

Der er flere, der har spurgt mig om jeg er gået i gang med at hærde mine brystvorter til den forestående amning. Det skulle være noget med at nulre brystvorterne med et håndklæde, her mens jeg er gravid. Det lyder meget smertefuldt. Jeg hørte ikke noget om det til fødselforberedelsesmodulet om amning. Hvad er Jeres erfaringer?

15-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Det er ved at være 11 år siden, jeg stoppede med at amme, så jeg tror ikke at hærdningen fra den gang holder ;-)

Men: der er måske nøglen til hvorfor de der flergangsmødre tror det hjælper at hærde før? Fordi de måske bare har skrubbet på en hærdning, der stadig var der fra sidst?

17-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Mit problem er at jeg faktisk har ammet før. Det blev aldrig til fuld amning i hele den anbefalede periode (når vi lige er ved den, så bilder jeg mig ind at det skulle være 4 måneder, men kan læse at det er 6?). Gav dog aften- nat og morgentår i 1 år.

Men der er så meget, jeg ikke kan huske! Altså - jeg kan godt huske noget med sår og revner og det har sikkert også gjort ondt. Men kan ikke huske det, heller ikke hvor længe. Eller hvad jeg gjorde, ud over noget med et silkoneskjold. Husker overodnet at det i hvert fald ikke var sjovt. Husker til gengæld også noget med hygge (men der må hun have været større).

Abby: mener du det seriøst: at stimulation af brysterne skulle kunne sætte fødslen igang? Hvad så med alle dem, der hygger med manden i graviditeten? Føder man så før tid (burde jo så være et igangsættelsesråd på linie med orgasmer, sæd, trappeløb og hindbærte)?

Ja, undskyld min frimodighed til slut. Undrer mig bare..

17-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Ej - jeg går altså ikke rundt med yveret frit fremme. Hvad vil naboerne ikke tænke? Eller min familie? Nej, de bliver altså inde i bh'en. Ingen viften rundt med dem her, uanset hvor meget de så skal luftttørrre. Det overskrider klart min blufærdighed ..

Nej, det er skam kvinder på 30-45 år, der har givet mig det råd. Vel at mærke kvinder som har forholdsvis små børn (flere af dem).

16-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Har hørt (og tror selv) at det er er en virkelig dårlig idé at hærde inden barnet er kommet. Hellere pleje brysvorterne når du ER igang med at amme. Det ville være så ærgeligt at have tyndslidte brystvorter inden man kommer igang med at amme!!

(Har selv selv god erfaring med at bruge Pantothenol salve til rød babynumse og salven skulle også være god til andet overbelastet hud, inkl. brystvorter)

16-01-2012
14122008
14122008

Det glæder mig at der er mindst lige så mange, der nu siger til mig at jeg ikke skal hærde, som dem der siger at jeg skal :-)

Er dog stadig i tvivl. Jeg husker ikke så meget fra da den store var lille, men jeg kan da huske at jeg revnede så det blødte. Smerten husker jeg ikke, men véd bare at det gjorde ondt. Og har sidenhen (især nu som gravid) fået den besked at det nok var fordi jeg ikke hærdede brystvorterne før.

Prøvede her til morgen efter badet. Kan desværre ikke huske selve ammesmerten, så kan ikke sammenligne :-(

16-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

ser formig hvordan alle gravide står med sådan en stor fil som håndværkerer bruger, blodet står ud i lår fede stråler, og alle smiler og siger "nej hvor jeg glæder mig til at amme mit barn"

 

Niks ingen hærden her, og har helle aldrig hørt det skulle gøre godt for noget... har faktis aldrig hørt om iden før ;)

16-01-2012
PepsiMax
PepsiMax

En fil??

Og jeg som synes at det lyder væmmeligt med frotté!!!

15-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...