Super god fødsel...men...

Jeg havde en rigtig god fødsel, for 6 uger siden, så egentlig kunne jeg bare glad lægge den bag mig, men nogle tanker bliver ved med at forfølge mig: Vi kom på fødestuen kl. 17 og ca. en halv time efter spurgte jeg til om det var muligt at komme i badekar, for det har jeg gode erfaringer med fra første fødsel (den gang kom jeg i vand og fik der den første presse vé, men fødte "på land"). Jordemoder eleven sagde at det kunne jeg godt, men der skulle ikke være for tidligt, for det kunne få veerne til at gå i stå... (stik imod min oplevelse ved min første fødsel!) Nå, men jeg undrede mig nu alligevel over at de ikke ville starte med at fylde vand i karret, for det tager jo noget tid. Det skal lige siges at den første første fødsel gik rimelig hurtig. jeg fødte 3 timer efter vi ankom til sygehuset. Ved denne fødsel fik jeg hverken vé måler på eller noget, så det undre mig hvordan jordemoderen og eleven kunne følge med i hvor kraftige veer jeg havde...det kunne de så heller ikke, for ca. 17:45 fik jeg den første presse vé og efter 4 presseveer på ca 10 min var vores datter ude! Det kom nok bag på os alle sammen. Jeg er jo glad for det gik godt og hurtigt uden mén, men undre mig bare over at det eneste de tjækkede på mig var mit blodtryk og barnets hjertelyd, men de kan sku da ikke måle hvor ondt jeg har og hvor kraftige veer jeg har, ved at tage mit blodtryk... Jeg har en rimelig høj smerteterskel, så det har måske snydt dem. Er det ikke også fast kotume at man får lavement (eller hvad det hedder)? Måske har jeg bare for høje forventninger til en prof jordemoder?? eller hvad? Åh, skulle bare lige ud med det, da det forfølger mig lidt...

16-01-2012
14122008
14122008

Det er rigtigt at når det hele gik hurtigt, kan man ikke forvente at de når det hele. Jeg havde ingen tidsfornemmelse imens jeg var på fødestuen. Hvis ikke min mand havde været der til at se på klokken havde jeg ikke anet hvor længe vi var der før og efter fødslen.

Meget fint at høre de forskellige oplevelser!  :-)

18-01-2012
14122008
14122008

Kommentarerne er fjernet af forfatteren.

17-01-2012
14122008
14122008

Jeg har født fem børn og har aldrig haft hverkne den ene eller anden måler på. Jeg harprøvet at være i vand, født stående, på alle 4, liggende og ned på gulvet. Der er kun blevet checket hjertelyd kort ind i mellem, så mon ikke det er helt normalt.

Tror de har vurderet at mere overvågning ikke var nødvendigt.

17-01-2012
Lykken
Lykken

Tak for jeres svar! Tror jeg vil tage kontakt til sygehuset og høre om jeg kan få en samtale. Det er jo rart at få ud af verden som I siger :-)

Vi så heller ikke meget til jordemoderen den første time vi var på stuen, indtil Ronja var født. Det var mest eleven der kom og så til mig/os. Hun var nu også rimelig kompetent og sød...men alligevel, måske var det derfor der var nogle ting der glippede...

17-01-2012
14122008
14122008

Jeg troede da også at de målte ens veer? Eller måske udførte en indvendig undersøgelse med mellemrum, for at finde ud afhvor fremskreden man var?
HVOR ER JEG DOG TRÆT AF JORDEMØDRE! (I hvert fald min, som siger at jeg ikke behøver så meget info, fordi jeg har født før)!

Jeg kan godt forstå at du mangler lidt svar på dit forløb. Det ville jeg også, hvis jeg havde oplevet sådan en fødsel. Man kan jo ikke nå at få sig selv med - dels fordi det går så hurtigt og dels fordi man ikke er klar over at det går så hurtigt.

Hvis jeg var dig ville jeg ringe til dem og bede om en efterfødselssamtale. Og meget gerne med den jordemor, der rent faktisk var til stede. Så ring hellere, mens der er en chance for at hun kan huske det.

Jeg havde en meget hurtig fødsel første gang og fik også en efterfødselssamtale. Men det var ikke med den jordemor, der havde været det. Meget skuffende. Hun kunne lytte og oversætte journalen. Men hun havde jo ikke været der, så der manglede ligesom noget. Der var jo nogle ting, hun slet ikke kunne svare på. 

17-01-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg skal ikke kunne sige hvad der er rigtigt eller forkert. Men alle har ret til at få snakket sin fødsel igennem med den jordemor man havde under fødslen. Så jeg synes da at du skulle ringe til sygehuset og bede om en tid til en snak om fødselsforløbet. Så kan du få ordentlige svar på alle dine spørgsmål og så få den del lagt på hylden så det ikke længere ligger og fylder i hovedet.

17-01-2012
h76
h76
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...