update på besøg i diabetesambulatoriet

Vi var hos diabeteslægen i dag. Det var en læge vi ikke før har mødt, men han var rigtig rar og god til at fortælle. Det er jo ret vigtigt når vi skal arbejde sammen med ham de næste mange år. Vedr. cøliaki, så venter vi bare på at få foretaget gastroskopien. Desværre havde lægen heller ikke nogen tid til, så vi venter på besked fra sygehuset. Indtil den er foretaget kan vi ikke foretage os så meget, hverken i mht pumpe, diæt, eller for den sags skyld andet insulinpræparat. Det kan nemlig sagtens være hendes cøliaki der er årsåg til hendes ustabile blodsukker, så han synes ikke vi skulle lave så pokkers mange ændringer før diæten er på plads. Han var meget imødekommende for pumpe og, som det er nu, opfylder vi flere har kravene til komme i betragtning til en insulinpumpe. Men igen så må det vente indtil vi har fået foretaget gastroskopien. Vi fik at vide at Tiffany vil komme under narkose under gastroskopien og hun vil kunne blive bedøvet med maske. Så Tiffany er ikke så nervøs for det. Han var rigtig sød til at fortælle om det på en betryggende og lidt sjov måde :-)   Så nu VENTER vi bare utålmodige på i det mindste at få en dato for gastroskopien.... Suk..

19-01-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hun får nemlig Insulatard morgen og aften nu. Tror også det er levemir lægen havde i tankerne.

20-01-2012
heidibuhl
heidibuhl

Det tyder ikke på at det er honeymoonfasen vi mærker endnu, da der ikke tendens til mindre behov for insulin, men mere at det ligger på 2 mmol og 2-3 timer senere på 14 og igen tilbage på 2 mmol efter et par timer igen osv.

Det eneste mønster der er, er at hun ligger for højt mellem kl 3-5 om natten. Der kunne det være en mulighed med et andet lagtidsvirkende insulin der har en lidt fladere virkningstop, så virkningen kan toppe på det tidspunkt. Men det ville de ikke afprøve nu, da de sagde at de fleste med cøliaki oplevede mere stabile blodsukker efter glutenfri diæt.

Humøret er nogenlunde. Tiffany havde godt nok lige endnu en ked af det tur imorges. Men hun kom da afsted i skole, dog lidt for sent. Resten af dagen har hun været glad. Lægen snakkede også med hende om at det var helt normalt at blive ked af det og græde over det. Og at han ville høre næste gang om det gik bedre, ellers kunne de måske hjælpe hende på vej. Men det er jo nok en proces hun skal igennemdet. Vi kan bare støtte hende, græde og skælde ud sammen med hende :-) Men det er sgu hårdt at se på :`-(

19-01-2012
heidibuhl
heidibuhl
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...