Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Til jer løbere

Jeg SKAL i gang med at løbe igen i igen - mangler det både fysisk og mentalt... Jeg har tidligere løbet, men har aldrig fået lavet en løbetest, hvordan foregår sådan en? Jeg er overvægtig og vejer ca 15 kilo for meget - er det bedre at vente med at løbe til jeg har tabt mig lidt - eller kan alle løbe?

21-01-2012
giraffen79
giraffen79

Tak for beretningen - håber da virkelig jeg kan tage mig sammen igen - for jeg elsker det, når jeg er ovre de første par måneder;o)

21-01-2012
giraffen79
giraffen79

okay Hovslund - e rjo lidt bange for, at de fraråder mig at lade være - fordi jeg er for tyk...

hvor langt løber du nu Hovslund?

21-01-2012
giraffen79
giraffen79

tak jamlia;o)

21-01-2012
giraffen79
giraffen79

Tak J mor.... for en udførlig beskrivelse....

vil tage mine gamle sko med og så snarest komme afsted....

var lige netop det der med om man skaulle løbe i 20 min - for så dør jeg;o)

er det noget med at skulle vejes og sådan? ( for mig er min vægt meget privat)

21-01-2012
giraffen79
giraffen79

5-6 km er fint!

5 km 3 gange om ugen vil du kunne mærke både fysisk og mentalt. 

Til en løbetest skal du have dine gamle løbesko med. Så løber du først påen løbebånd - måske 2-3 min i dem, hvor dine fødder bliver filmet og målt. Derefter ser du sammen med løbecoachen hvordan din fod rammer på bånden. Så skal du løbe i bare fødder i 2- 3 min - og DET er svært.  Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har svært ved at finde rytme i bare tæer (hvilket vist er meget normalt)

Så kan løbecoachen sætte dig til at løbe lidt i forskellige hastigheder, men altså... Det skal du ikke "frygte". Du bliver ikke udstillet eller på nogen måde kørt ud, hvor man ikke kan trække vejret mere. 

Så prøver du nogle forskellige sko - og løber i dem, som støtter de steder, som dine fødder har brug for aflastning elelr støtte. Og så skal I selvfølgelig også finde den sko, der falder i din personlige smag. Jeg bryder mig fx ikke om for stive sko, selvom der var 2 par der blev anbefalet til mig. Tog de mest flexible af dem. 

Det viste sig så, at være de sko i butikke jeg synes der var de grimmeste *ha ha ha* Så jeg gav 1000 kr for et par virkelig grimme sko, men... funktionen var naturligvis det vigtigste.

21-01-2012
Johannesmor
Johannesmor

ja det er lige præcis den test jeg tænker på - hva går de ud på

 

Planen er ikke at skulle hurtigt eller marathon, men igen at kunne løbe de 5-6 kilometer...

21-01-2012
giraffen79
giraffen79

Næ, det betyder intet. Alle kan i princippet løbe. Men, når det er sagt, så er det lettere at løbe jo mindre man vejer. Ihvertfald hvis man har som mål at være hurtig. 

Jeg selv er ikke speciel hurtig, men jeg har en meget høj udholdenhed, og det er jeg faktisk ret stolt af. Tror det er vigtigt ikke at sammenligne sig for meget med hvad andre kan, og finde de små sejre. Fx første gang du løber 5 eller 10 km uden en pause. Kæmpe stort er det :-)

Jeg har været til løbetests, for at finde ud af hvilke sko der passer bedst til mig. Er det sådan en du tænker på?

21-01-2012
Johannesmor
Johannesmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...