Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Ang. barnedåb....

Vi har været ved at diskutere, hvor længe man kan/må vente med at holde barnedåb. Er der nogen, der kender reglerne? Min nevø er født d. 4.10.11, og de har ikke holdt barnedåb endnu. Vores dilemma er, at vi ikke har haft  minimal kontakt til min familie efter den kedelige episode ved min mors fødselsdag i august. Der er udvekslet julegaver via min svigerinde. Der er sendt penge fra min søster, men min ældre bror, som vred armen om på vores søn, sendte intet til nogen af børnene. Det er selvf. kedeligt, at resten af familien tilsyneladende synes, at det var ok, og at vores vrede er fejlplaceret, men en udelukkelse fra denne barnedåb er åbenbart en mulighed....suuuuk... En lidt frustreret Eva :(

22-01-2012
tulle97
tulle97

Et barn skal være navngivet, når det er 6 mdr. ellers får forældrene rykkere og en bøde. Du kan ikke undgå det, idet der skal laves sygesikringskort på barnet, så det vil fremgå, hvis det ikke er navngivet.

Barnet kan blive døbt, når det passer jer bare ovenstående er opfyldt.

Min yngste søn blev døbt, da han var 1 år og 1 dag. Men blev navngivet inden han var 6 mdr. Det er blot et stykke papir, som skal udfyldes og sendes til præsten/kirkekontoret.

Reelt set er der jo mange, som ikke bliver døbt.

23-01-2012
karin32
karin32

Måske Heidi, men det ville undre mig, da deres første søn blev døbt på vanlig vis. Vi må nok bare vente og se tiden an

22-01-2012
tulle97
tulle97

Barnedåb har i realiteten intet med navngivning at gøre, selv om mange slår det sammen. Børn skal blot navngives inden de bliver 6 måneder. Man kan blive døbt, når man er 90 hvis det skulle være. Dåb handler om tro, så der er ingen grænse. Jeg fornemmer dog, at det ikke helt er selve spørgsmålet, der er problemet.

Og så er det i øvrigt en skrøne, at børn, der ikke er navngivet til tiden, får navnet "Margrethe" eller "Frederik". Man får bøder!

22-01-2012
Lofl f
Lofl f

Børn skal være døbt eller navngivet senest 6 måneder efter de er født ellers får de et navn. de bliver opkaldt efter frederik eller margrethe

22-01-2012
Addie
Addie
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...