Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Glykose belastning

Hej Jeg skal til lægen i morgen hvor vi blandt andet skal snakke glykose belastning. Jeg fik den da jeg ventede min søn i 2010, og det var virkelig frygtelig! Der var ingenting, og fik også afvide, at det havde lægen og JM heller ikke regnet med. Så tænker jeg bare, hvorfor så lave den?! Men, kan man nægte at få den? Denne gang er jeg ikke interesseret. Ved godt, at jeg vejer lidt for meget, og fødte en stor søn (4250g), men er i gang med at slanke mig..   Ser frem til jeres svar :)

23-01-2012
dansof
dansof

Jeg bor i Næstved, og den læge jeg har, hører til i det nye lægecenter, så der er det i stueetgen der, hos laberenterne det forgår. Jeg fik min tid da jeg var til det første officiele lægebesøg. Jeg er overvægtig og min far har diabetis 2.... så ved jeg skal afsted 2 gange.... den første gang her den 7/2...... Min mand regner med at tage med og holde mig med selskab..... hvis han kan få lov til at tage en ff.......

23-01-2012
forte
forte
Barn på 2 år og 11 måneder

Godt du tager den! Jeg forstår godt, at du ikke ligefrem glæder dig til den. Jeg blev også ret dårlig, da jeg skulle igennem testen. Jeg fik kvalme, hjertebanken og sveden piblede frem, det var virkelig en ubehagelig oplevelse. Jeg havde ellers lige nået at tænke, at selve det at indtage væsken ikke var så slemt, som jeg havde frygtet.

Men selvfølgelig skal jeg igennem den igen, hvis jeg bliver gravid. Lige nu er jeg så også overvægtig, så der er ville være ekstra god grund til at tage den. Men jeg vil stadig ikke se frem til dagen! :)

Jeg mener også, at man kan blive sendt af sted (på alle mulige tidspunkter i graviditeten), hvis man har meget sukker i urinen. "solskinsvejr" herinde fra var i hvert fald af sted en del gange pga. dette.

Hvis man udvikler gd er risikoen for at få diabetes efterfølgende også væsentlig øget. Jeg kan dog ikke huske tallene.

23-01-2012
Lofl f
Lofl f

Tak for svar :)

Anede ikke, at i værste tilfælde, kunne ens barn dø. -Chokerende

Jeg ender sikkert med at tage imod den. Selvom der var lidt citron i det sukkervand, så blev jeg SÅ dårlig.
Var ved at kaste op flere gange, besvime osv..
Det er ikke bare smagen alene, men også hvor tyk den væske er. Man er dårlig pga manglende mad og væske, og så får man den portion væske, som skal drikkes ret hurtigt. ad

Selvom nogen siger at det ikke er slemt, så er det efter min mening en vurderings sag.

TeaChristine: Må give dig ret i, at det er da underligt, at du ikke yderligere er blevet informeret af læge/JM.. I 2010 da jeg skulle have min søn, skulle jeg selv ringe til sygehuset og bestille tid flere måneder før tid. Er en meget god idé at snakke med din JM omkring det. Om det evt er for sent, eller du kan få en haste tid..

Lidt info. Hvis man skal have en glykose belastnings test pga tidligere barns vægt, så er det 4500 g og derover. ;)

23-01-2012
dansof
dansof

Mit svar er det semma som ALTID. TAG DEN TEST... Det er sku da ligemeget om det smager grimt, det kan i sidste ende betyde liv eller død for dit barn. HVIS du har en uopdaget sukkersyge( og du opfylder 1/3 af kriterierne) så kan det altså ende med at koste dig frygteligt dyrt. TRO MIG. Jeg vil aldrig, aldrig aldrig anbefale at man springer den test over... ALDRIG

 

Anita, Mor til Engel (pga uopdaget sukkersyge)

23-01-2012
AKBR
AKBR
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...