Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

""Godnat og sov godt"?

Hej derude :) Jeg har en dreng på 7 måneder der ikke er meget for at sove om natten. Han vågner et sted mellem 5-10 gange i løbet af natten (fra kl 18-6) - han er ikke rigtig ked af det, brokker sig bare lidt, og græder kun sjældent, med mindre jeg lader ham ligge, så starter han gråden. Det eneste der kan få ham til at sove videre, er at jeg ammer ham, og det er jeg ved at være godt træt af - vil meget gerne stoppe med amningen, ikke mindst for at jeg kan komme lidt ud om aftenen, så min kæreste også kan "have ham" om natten. (han tager ikke flaske) Selvfølgelig også bare for at få noget søvn - skal snart starte arbejde igen.. Så nu har jeg læst "godnar og sov godt" og må indrømme at jeg er noget skræmt! Men på den anden side er jeg også meget træt, og er nærmest klar til hvad som helst. Er der nogle derude der har gode/dårlig erfaringer med den metode de anbefaler? Tina

23-01-2012
TinaDanmark
TinaDanmark

I øvrigt Annedol - tak for dit gode råd med at gøre noget andet end at amme ham i søvn - det vil jeg arbejde på :)

24-01-2012
TinaDanmark
TinaDanmark

Hej igen,

Mange tak for alle jeres tips, trix og holdninger!

Jeg havde "sov igennem uden gråd" stående så den er nu også læst(overfladisk dog!), og ja her er der mange gode ideer, som jeg klart kan stå inde for.

Vi har nu lavet en plan hvor vi har taget det bedst fra begge bøger (her er ingen der kommer til at græde sig selv i søvn, det er sikkert og vist!)

I går aftes prøvede jeg dog en ting fra "godnat og sov godt" - jeg gik ud af værelset inden han faldt i søvn (plejer at sidde hos ham). Han faldt i søvn med det samme, og han sov lige 5 timer i streg, uden et kvæk!

Resten af natten var sådan ok, endte dog med at jeg måtte tage ham ind i vores seng kl 5, men stor fremgang allerede.

Man burde skrive en bog hvor man tager lidt fra begge bøger - tror i hvertfald på at vores plan herfra vil lykkedes.

Tak til jer :)

24-01-2012
TinaDanmark
TinaDanmark

Jeg har ikke haft de store soveproblemer med mine børn, men jeg har brugt "Godnat og sov godt" til at få nogen gode vaner fra start. Jeg kender også nogen der har brugt den med og er glade for det. Så umiddelbart vil jeg godt anbefale den.

Men jeg har også mange gode ting om "sov igennem uden gråd", så hvis du synes at "Godnat og sov godt" er for barsk, synes jeg du skal prøve at læse den anden.

Mine børn har øffet sig selv i søvn, men jeg er altid gået ind til dem, hvis de har været kede af det og de er også flere gange faldet i søvn på vores brystkasse. Som jeg husker bogen, så handler det om at kunne tolke, hvad barnet vil med gråden og kun komme ind, når barnet ked af det og ikke bare utilfreds og brokker sig.

23-01-2012
Randi2010
Randi2010

Min datter er 1,5 år og hun har generelt altid været god til at sove. Men der har været perioder i hendes første år hvor hun har haft sine behov.

Jeg er fortaler for at man med måde skal opfylde barnets behov. Så når du kender til hvad dit barns behov er, er det nemmere at hjælpe det.

Du skriver du ammer når han vågner, er det alle 5-10 gange han vågner at du ammer ham? eller hvad gør du når du går ind til ham?

 

Mit forslag er, at du indføre noget der skal ske om natten når han vågner. Jeg ved ikke hvad du gør nu, men det du gør kan du prøve erstatte med noget andet. Bruger han sut og har han en sovebamse? Jeg synes bestemt ikke du skal blive ved at amme ham. Men det kan  være en lang og hård proes at vænne ham af med det. Det er tryghed for ham at få lov at sutte og være hos dig om natten. En tryghed han også har brug for. Men som du måske kan erstatte med noget andet end dig selv... Det kan altså tage lang tid, og tror måske du skal snakke med din sundhedsplejerske om det.

I perioder hvor min datter ikke har villet sove har jeg stået med hende på armen, mens hun har haft sin sut og sin bamse. har ikke snakket til hende, men berørt ganske lidt på ryggen og sagt spyyyh eller bare stået stille og rokket meget lidt. så snart hun faldte til ro blev hun lagt igen... ofte resulterede det i gråd igen, og så måtte hun op igen, ned og op og ned og op... men tilsidst fik jeg erstattet løftet med en hånd gennem tremmerne... tilsidst at jeg bare sku sidde ved siden af... tilsidst kunne jeg forlade rummet.

Men det er jo individuelt hvad der virker... Hvert barn er forskelligt. så jeg tror du skal fokusere på dit barn og dig selv. Hvordan tror du at dit barn har det, og hvad kan hjælpe det? er der mørkt nok i rummet, er der for lidt lys, bamser og sutter?

jeg går ikke ind for at barnet skal ligge og græde... men jeg har i perioder ladet mit barn græde i 1-2 min... og det har altså virket. at hun græder 1-2 min hvorefter jeg kommer og trøster hende. går fra hende og lader hende græde igen 1 min og går ind igen og sådan kunne jeg gøre mange gange i mange dage.. men tilsidst fandt hun ud af at mor kom igen når hun gik, og det gav tryghed... så gråd kan godt nytte men kun kort tid af gangen og altid med trøst tilsidst! for så får barnet opfyldt sit behov om tryghed.

23-01-2012
Annedol
Annedol

Nu har jeg ikke læst den bog du omtaler. Men kender godt nok til flere forskellige "go"nat-METODER.. og kan ikke lide ret mange af dem!

Vi har haft store problemer med vores datter, der ikke på nogen måde ville være i sin seng, hvis hun var vågen. Jeg har skrevet en lang beretning om det, et eller andet sted.. Men det korte af det lange er, at vi måtte erkende, at vi ikke lyttede/forstod hendes behov.. Vi lyttede til eksperter og folk med velmenende råd i stedet for at lytte til vores egne fornemmelser og vores datter.. 

Da vi opgav gode råd og accepterede,at hun skulle falde i søvn i vores "selskab". Og forstod at hun var bange for at være "spæret" inde i sengen, så begyndte hun at sove igennem og dagligdagen blev også nemmere med et gladere barn.. 

Vil lige tilføje,at det samtidig har været en stor hjælp,både for hende og os, at vi tidligt introducerede "babytegn", som har hjulpet hende igennem mange frustrationer,da hun havde et redskab til at blive forstået..

 

Jeg siger ikke at det der virkede for os,nødvendigvis virker for jer. Men jeg er rigtig ked af,at vi trak hende igennem alle de "Metoder" som bare har gjort hende mere bange. hun har jo følt sig fanget og forladt...

synes i hvert fald man skal overveje nøje hvad man vil have ud af det...

23-01-2012
MissRock
MissRock
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...