Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

At blive blefri, hvornår og hvordan?

Hej :-) Jeg har et emne som jeg godt lige kunne tænke mig at diskutere. Jeg har fundet ud af det mange børn egentlig er blefri som 2 årige. Nogen før nogen senere. Og så tænkte jeg, at hvornår og hvilke tegn skal man kigge efter hos de små for at finde ud af om de er klar til at begynde at blive blefri? Min pige på 18 mdr er meget bevidst omkring sin ble og hvornår den skal skiftes osv. og hun kan bare ikke klare når der er en lugtende prut i bleen, så siger hun puueha, vifter med hånden og går ud og finder en ren ble, og så skal man skifte hende. Men vi har aldrig introduseret hende for potten, men i vuggestuen kommer hun på babytoilettet hver gang hun bliver skiftet. Så derovre er hun blevet introduceret. Så nu ved jeg ikke helt hvordan man får startet og om man bare skal vente?? Jeg synes jo stadig det virker ret tidligt. Men har læst af man sagtens kan begynde så tidligt, for det kan tage lang tid for børnene at lære at gå på potten/toilettet og gå uden ble.. Hvordan gør man i det hele taget med alt det her?? det er mit første barn og har ikke rigtig nogen med erfaring omkring mig jeg kan spare med... så ville være dejligt med et par historier om hvordan i gjorde?? Jeg synes min pige er ret bevidst i det hele taget. Hun har ikke ret meget sprog, men er alligevel god til at komunikere. Jeg er meget i tvivl om om hun ville være klar, og har også tænkt mig at snakke med dem i vuggestuen omkring det. For de kan nok også give deres mening og fortælle hvordan det kunne være en god ide at gøre hjemme :-) de må da ha en del erfaring med alle de børn de har derovre. men derfor vil jeg alligevel gerne have et par historier fra jer :-)        

24-01-2012
Annedol
Annedol

Først tror det er en god ide at snakke med vuggestuen omkring det, da hun ikke er ældre, så alle er indstillet på at det skal være nu, så i kan samarbejde omkring det.

Syntes generelt de gør et godt stykke arbejde for det i de fleste vuggestuer, med børnetoiletter og det socialt omkring det.

Ved vores den datter var det lidt tilfældigt, de øvede meget i vuggestuen og da vi havde en rigtig solrig påske sidste år, valgte vi fra den ene dag til den anden at prøve. Hun klarede det SÅ flot, næsten ingen uheld, hun var bare parat. Du var på det tidspunkt 2,9 år. Efter den første uge, hvor hendes natble også havde været tør, tog vi også den af, tror hun har haft 3 uheld siden dengang, hvilket har været når hun har hostet.
Så for os er det gået smertefrit, håber det går lige så let med den bette :)

Men virker hun klar og vuggestuen er enig, så prøv det da, kunne da være skønt at komme af med bleen ;)

Held med det :)

25-01-2012
Basse30
Basse30

Hov, min datter var 3 år og 5 mdr. da vi tog bleen af hende.

24-01-2012
Randi2010
Randi2010

Min den store gjorde ikke tegn til noget som helst eller også så jeg dem ikke. Der var ingen interesse/initiativ fra hendes side, så til sidst tog vi bare bleen af hende og sagde at nu var det slut, så kom det helt af sig selv og hun havde ikke ret mange uheld.

Vi havde selvfølgelig bevæbnet os med mange bukser og trusser.

24-01-2012
Randi2010
Randi2010

Vores datter blev ble-fri i Juli det år hvor hun blev 3 år ( hun er født 20. dec ).

Det var på Dp's initiativ, da hun havde en der skulle starte i børnehave i august. Hun startede i maj måned med at alle børn sad på potte/toilet morgen, middag, eftermiddag ( i forbindelse med måltider ), og så havde hun potter med udenfor og med på ture, for at det skulle være så gennemført som muligt, og hun nappede alle 4 børn på én gang, og det tager jeg hatten af for ;-) Det lykkedes dog kun at få de 3 af dem til at smide bleen, men den sidste blev også kun 2 år i juli. Vi bakkede 100% op om hendes projekt, og brugte potten som hygge-læse sted i den første tid, og efterfølgende blev vores datter selv opmærksom på, at det var stedet hvor man gjorde det der var nødvendigt ;-) Hun var blefri om dagen fra juli, og om natten fra august/september. Så her tog det ikke lang tid, så hun må jo have været helt klar.

24-01-2012
julebaby
julebaby
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...