Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Kan jeg tillade mig at "blande" mig ?

Lidt forhistorie. Min bror (x) og kaereste(y) koebte hus for ca 2 aar siden. De har brugt og bruger meget tid/penge paa at saette det i stand. Y er udd koekkenass, men har gaaet uden job i knap 1 aar nu, hun soeger alt hvad der er at soege, men faar ikke noget job. Nu er hun sendt i aktivering paa et plejehjem (i plejen) og er super glad for at vaere der. Det er jo dejligt og nu er hun igang med at undersoege om hun ikke kan starte paa Hjaelper udd. Desvaerre kan hun ikke faa voksen elevloen og de har ikke raad til at hun skal ned paa alm elevloen. X er udd haandvaerker og har gennem tiden lavet mange penge (sorte), som er brugt paa hus, bil osv Nu "brokker" de sig lidt over at de mangler pange. De har brugt hvad de havde, har brugt deres feriepenge og har ikke raad til at Y tager en ny udd. De ville saa gerne herned, men har ikke peneg til det Nu kommer mit spoergsmaal saa. Kan jeg tillade mig (uden at vaere "grov"/belaerende osv) sige noget om at der jo faktisk er rig mulighed for "nemme" ekstra penge, i form af arbejde i weekenderne. Y arbejder alligevel hver 2 weekend paa plejehjemmet og der kunne X jo ogsaa lave penge. Vil tro han i snit kan lave 5000kr om mdr ! Det er mange penge, som kunne bruges paa rejser, goere hus i stand, supplering af hendes "manglende" loen hvis hun starter udd osv osv   Da vi var unge, havde smaa boern og daarlig oekonomi, arbejde jeg altid aften/nat/weekend som vikar, det var der jeg kunne tjene flest penge, som kunne forsoede vores eller ret "kedelige" liv.   Kan jeg tillade mig at lade en bemaerkning falde omkring det ? kan jeg tillade mig at vaere den "belaerende" storesoester der siger, ja altsaa dengang vi var unge, maate vi ogsaa knokle haardere i nogle aar, det kender I sikkert alle til...   Lad mig vide hvad I synes? Kan/skal/boer jeg overhoved "blande" mig ? Komme med gode raad/ideer osv ?

26-01-2012
schweizmor
schweizmor

Dorte, tak skal du have, det mener jeg faktisk ogsaa jeg er ;)

 

Jeg kan godt foelge dig (og de andre) i jeres tanker, desvaerre vil jeg bar esige at det her har staaet paa i meget laengere tid, slet ikke noget der er kommet efter deres aborter...

 

Foer i tiden var min bror saa aktiv, det sluttede her for nogle aar siden. Nu "gider" han ikke se hans venner (fra folkeskolen) som han har mange af, men goer aldrig noget med dem laengere...

Hun var ogsaa aktiv, saa hendes veninder, gik i biffen, i byen med dem osv, men det er ogsaa slut. Nu er hun blevet tilbudt af 2 kollegaer at tage med til fitness (gratis, fordi det er den enes foraledre der ejer det) 2 gange om ugen, men det gider hun ikke.

 

Generelt gider de ingenting, jeg spurgte fx hende om det ville vaere en ide til min brors foedselsdag i Nov sidste aar, men bio billetter, koncerter osv, men hun sagde bare, ej det tror jeg ikke er noget...

 

30-01-2012
schweizmor
schweizmor

Jeg har et rigtig godt forhold til min bror.... Han lytter altid meget til mig og spoerger mig altid meget til raads.

Fx var jeg den foerste der fik af vide at de skulle have en baby begge gange (endda foer mine og hendes foraledre).

 

Jo det er hende der har aborteret 2 gange. Har ikke en fornemmelse af at det paavirker dem pt, de har "lagt det lidt paa hylden", for at faa fred i sjaelen og ikke taenke for meget over det ...

 

 

30-01-2012
schweizmor
schweizmor

Jeg mener ikke det er at tillaegge dem normer som jeg har, jeg mener blot at det er at give et kaerligt spark i den rigtige retning og forhaabenligt hjaelpe dem til at aabne oejnene overfor de mulighder jeg ved de har :)

30-01-2012
schweizmor
schweizmor

TinaL, det er ogsaa noget i den retning jeg vil starte ud med at sige, for ligesom at pejle samtalen ind paa det emne :)

29-01-2012
schweizmor
schweizmor

Jeg ved dine intentioner er gode nok, men det er stadig dine normer for hvordan du syntes et liv skal leves at du gerne vil have at din bror og svigerinde kopier...

Jeg har da også siddet med mine forældre en nytårsaften og det er faktisk en af de bedre aftener der sidst på året jeg nognesinde har haft...Du kan ikke pådutte dem fest og ballade hvis de hellere vil ro og hygge...

Hvis du skal sige noget skal det være noget i retning af "jeg håber tingene snart flasker sig for jer og i finder en vej til udd. og renovering af hus"...og lad være med at tillægge dem nogle normer du lever under.... ;0)

29-01-2012
TinaL
TinaL

Foerst vil jeg sige undskyld fordi jeg ikke har svaret foer nu. Da jeg lavede indlaegget sagde den fejl og jeg troede ikke det var kommet "frem"

 

Jo jeg er da sikker paa at de selv taenker de tanker, som jeg har. Men de goer ingenting...

De vil saa gerne have plantet traer og bukse til laeheng paa deres gaard, men det koster penge.

De vil saa gerne have en ny bil (og de traenger virkelig), men det koster penge

Hun vil saa gerne udd sig, men de har ikke raad

De vil saa gerne lave vaerelserne paa deres gaard, fordi der er s**** koldt om vinteren, men det koster penge

Osv osv, jeg ser dem som lidt "dovne", de vil gerne saa meget, men goer ikke ret meget for at faa det foert ud i livet.

De er kede af at de (selvom det var noget vi snakkede om i lang tid inden de flyttede) flyttede saa langt ud paa landet, for der kommer ikke laengere saa mange og besoeger dem, hvor til jeg siger, Jamen koerer I nogen sinde til de andre og kommer til dem ?

De "gider" ikke noget. Nytaarsaften var de inviteret til en fest (uden spisning), de skulle saa spise hos mine foraeldre, men kom aldrig til festen bagefter. sad med mine foraeldre og deres venner nytaarsaften, helt aerligt, de er kun 25 og 27 aar.....

 

Jeg vil paa ingen maade dikterer havd de skal, men jeg ved (fra mange andre situationer) at de lytter til mig, de "tror" paa det jeg siger, men lige her er jeg alligevel i tvivl..

Tror nu alligevel jeg vil tage snakken med dem, naeste gang vi taler i tlf. Jeg vil jo urtigt kunne fornemme paa dem og de synes jeg er "langt ude" eller om de vil lytte til det jeg har at sige.

 

Jeg holder meget af min bror og hans kaereste, men de er sku aerlig talt blevet lidt "gamle" og vi "orker" ingenting agtige. De har bare ikke andre forpligtigelser end dem selv og deres hun, de har ingen boern, kun dem selv... Saa maa man kunne magte mere end de goer lige nu.

29-01-2012
schweizmor
schweizmor

Hvis han tidligere har lavet en del ved siden af, så har de vel selv overvejet den mulighed, det er vel den mest oplagte løsning.

Men hvor lang tid er det lige at den der hjælper-udd. tager?? Jeg synes at jeg har hørt at den kun tager et år, i så fald er det jo da en overkommelig periode ikke at have så mange penge/sætte byggeriet på hold/spare lidt sammen på forhånd.

Så mit bud er mon ikke de selv har tænkt den tanke? Og der er vel ingen grund til at påpege det åbenlyse og risikere ballade?

28-01-2012
Randi2010
Randi2010

Nej det syntes jeg ikke du kan tillade dig - det er deres liv og deres valg hvordan de vil gøre tingene.

At de brokker sig er vel bare meget naturligt, hvilket alle jo gør fra tid til anden når tingene ikke er helt så nemme som man gerne vil have de skal være.

Næææææ...vær du den gode storesøster der ligger øre til og giver et kram (når du får mulighed for det)

og så lige...jeg håber at du mener at din bror ikke skal arbejde sort for at få sine penge men lave tingene på "hvide plader" og skal han det er der ikke mange virksomheder her i DK der arbejder i weekenderne....

26-01-2012
TinaL
TinaL

nope!!!! Jeg ville holde mig langt fra det.....men kender godt følelsen.....

Kun hvis du er parat til at tage den ballade, som det giver. Vil det være det værd?

26-01-2012
tulle97
tulle97
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...