Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvad hoerer til naar I faar

Oste/poelsebord ? Paa Fredag faar vi gaester, til ost/poelse og masser af roedvin. Jeg mangler lidt ideer til tilbehoer. Jeg vil klart have peberfrugt, vindruer og saa vil jeg lave semi toerrede cherry tomater. Men hvad mere ?? Kom frisk med jeres bud ;O)

28-01-2012
schweizmor
schweizmor

Jeanette, laekre ideer :) Men at koebe det i Fakta kommer til at knibe lidt, vi bor i Dubai *gg* Men hernede er der nu ogsaa meget pesto osv :)

31-01-2012
schweizmor
schweizmor

expa, ja roedlog er da en selvfoelgelighed :)

30-01-2012
schweizmor
schweizmor

Jeg har tidligere fået en slags artiskokhjerter til når vi har fået pølsebord. Ved ikke rigtig om der er gjort noget ved dem, men de er i hvert fald kogt på en eller anden måde. De smager fantastisk sammen med spansk pølse eller lign :) 

Rå løg er vel også et must ?

29-01-2012
Expa
Expa

Denne måde at lave salt-mandler på har jeg fra en diætist:

Fordel mandlerne på en plade med bagepapir, sæt dem i ovnen på 200 grader, når de begynder at knække/flække tages de ud og hældes i en skål, tilsæt 1 spsk.olie pr. 250 gram og 1 tsk. salt rør godt rundt.

Kan med fordel gemmes i lufttæt dåse i flere dage.  

29-01-2012
Perlemus1
Perlemus1

Naa ja dadler med bacon, dem laver jeg ofte. De smager helt fantastisk :)

29-01-2012
schweizmor
schweizmor

Jeg elsker nødder i noget sirup/honning halløj, jeg har aldrig selv lavet det, men fået det når vi har fået ostebord udefra, det er virkelig lækkert

29-01-2012
karen26
karen26

Tak for alle jeres super ideer :)

29-01-2012
schweizmor
schweizmor

Mums J-mor, det lyder laekkert ;)

28-01-2012
schweizmor
schweizmor

Ok, det lyder jo paent simpelt :)

Kan de laves i loebet af ugen og holde sig i en plastboette ?

28-01-2012
schweizmor
schweizmor

Ja, det er utrolig nemt.

Sæt ovnen på 200 grader. Put mandler på et stykke bagepapir på en plade og sæt dem ind (de må ikke ligge i lag). Bag dem ca 10 min, men hold øje med dem, de må ikke skifte for meget farve.

Tag dem ud og hæld soya på dem - MEGET. omkring 1 dl. De varme mandler og det brune mandelskind vil suge væden til sig. Når de er mættet af soya, så vip dem over på en tør/ren side af bagepapiret.

Lad dem afkøle og bland dem evt. med tørrede tranebær og jumborosiner.

28-01-2012
Johannesmor
Johannesmor

Saltede bagte mandler, laver I dem selv ?

28-01-2012
schweizmor
schweizmor

Uh, ja det er lidt svært at forklare, men de er tit på et pølsebord ;-) Sådan nogle lidt store syrlige    kapers på stilk. Prøv at google det i "billeder", så kan du se dem.

28-01-2012
Johannesmor
Johannesmor

J-mor, hvad er kapersbaer ?

28-01-2012
schweizmor
schweizmor

Oliven

Saltede mandler

Honningmarinerede mandler

 

28-01-2012
Muster
Muster

Saltede bagte mandler eller marinerede valnødder

Kapersbær

28-01-2012
Johannesmor
Johannesmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...