Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Er jeg en dårlig mor....

Hej.. Jeg er gravid med mit 2 barn og er meget i tvivl omkring amning. Med mit første barn følte jeg nærmest amning som en sur pligt. Følte ikke jeg lavede andet end at sidde med brysterne fremme:) Vi stoppede med amning efter 4 måneder. Nu kommer mit spørgsmål til jer kloge kvinder herinde. Er det okay at fravælge amning fordi lysten simpelthen ikke er der? Min mand og familie synes alle jeg ihvert fald skal amme de første 6 måneder. Det er jo ikke fordi jeg ikke elsker mit kommende barn:) Men min kærlighed sidder jo ikke i brysterne:) Jeg har ikke haft meget ud fra mine bryster endnu og jeg er trods alt i uge 34+2. Er det helt normalt at have det som jeg har og hvorfor skal andre bestemme hvad jeg føler, bare fordi det er sundt for ens barn at blive ammet? Ser frem til at hører nogle kloge ord....:)

01-02-2012
RumannKarin
RumannKarin

Hej,

hvis du ikke har lyst til at amme synes jeg du skal vælge at give flaske fra starten af. Det gør dig ikke til en dårlig mor. Du vælger jo netop en løsning som du vil have det godt med, hvilket jeg tror er langt bedre for dit barn end hvis du tvinger dig selv til at amme; de små kan godt mærke ubehag og modvilje hos deres mor.

Jeg ved godt der er en masse godt at sige om modermælk og nærhed ved amning men de modermælkserstatninger der fås i dag er rigtig gode og man kan få lige så meget nærhed ved at give flaske.

Jeg har selv haft problemer med amning med begge mine børn og valgte med nummer to at afbryde amningen efter 3 uger. Nu hvor jeg giver flaske er jeg meget gladere, mere afslappet og har et langt større overskud end da jeg tvang mig selv gennem amning efter amning. Selvom jeg virkelig gerne ville have det til at fungere, var det den rigtige løsning for mig at stoppe. Så jeg tror helt sikkert man skal lytte til sin egen krop og gøre det man har det bedst med.

Men tag en snak med din mand om hvordan du har det for du skal ikke føle dig som en dårlig mor fordi du vælger ikke at amme. Du vælger tværtimod at være der 100 % for dit barn i stedet for at se frem til at den lille begynder på rigtig mad så du kan slippe for at amme. Hvis det at give flaske gør at du kan nyde samværet med dit barn mere, så vælg den løsning. Tiden hvor de er så små kommer ikke igen.

Og held og lykke fra mig :O)

07-02-2012
LilleLille
LilleLille

Når kvinder snakker om at de ikke kan,vil,eller har lyst til at amme, har jeg mest lyst til at sige: jammen så skal du heller ikke. Det vigtigste er at du er glad og har overskud til dit barn. Men samtidig ved jeg godt hvad jeg selv vælger, nemlig amningen! Men det er jo mig og min lyst! jeg kæmpede med amningen ved mit første barn: for lidt mælk, for meget mælk. smærter. Meget lange amninger. Stress. og meget lidt søvn. øv øv øv. Alligevel ammede jeg 9 måneder...

Denne gang (2. barn) køre det bare! Vil godt prale (hvis man må det) og sige at vi har styr på det!  :-)

Inderst inde har jeg lyst til at sige: Prøv! På den anden side, hvis du allerede har den holdning til amning som du beskriver, så er det jo en dårlig start, kan man sige.

Anyway...det var min mening.

-Det er ikke amningen eller mangel på samme, der gør dig til en god eller dårlig mor!

04-02-2012
14122008
14122008

Jeg har ammet begge mine og det er kommet nemt og naturligt for mig. Fuldt ud i 4 mdr og delvist sammen med grød indtil 10 mdr.

Men jeg er overhovedet ikke overbevist om at amning er det bedste. Der er masser af små undersøgelser som ikke rigtig kommer frem, som siger at det er ligegodt. Men de ligger under for den religiøse holdning, som mange også henviser til.

Men det er svært at få en nuanceret diskusion, når WHO anbefaler fuld amning i 6 mdr., fordi det er det bedste hos alle ikke-velstillede mødre, som ikke bor i den vestlige verden.

Jeg synes du skal tage en snak med din mand om det og tage en beslutning derfra. Jeg ville have svært ved at vælge amning fra, hvis jeg havde den trang, hvis ikke min mand bakker op om det. Fordi jeg har haft så nemt ved det, vil jeg anbefale dig at prøve og så stoppe, når du har givet det et forsøg, men det er ikke sikkert at det er det rigtige for dig.

02-02-2012
Randi2010
Randi2010

Fordelen ved at amme er at "maden" til baby er ganske gratis, den er altid tempereret OGSÅ om natten, den er steril og du glemmer aldrig at tage maden til baby med ;o)

Jeg ammede min datter til hun var 14md - og jeg græd som pisket den dag jeg stoppede, men jeg skulle stoppe for at vi kunne komme i fertilitetsbehandling i forsøg på en mere.
Jeg elskede at amme !!! - Og bag det ligger nok en masse personlige aspekter.

- Men jeg ved godt at vi alle er forskellige og gudskelov for det.

Jeg kan ikke give dig nogle gode råd - men ønsker dig al mulig held & lykke med den lille ny.

02-02-2012
Pumba66
Pumba66

Jeg går med nogle af de samme overvejelser som dig. Kan et barn ikke have det lige så godt med en sutteflaske? Hvor meget skal man ofre for at få amningen til (måske) at fungere?

Min jordemor har henvist mig til en særlig ammejordemor. Jeg skal hen til hende i næste uge. Dagsordenen er at tale tidligere ammeforløb igennem, samt lægge en plan for næste forløb.
At en 'ammejordemor' findes, tyder på at vi ikke er de eneste, der har sådanne overvejelser med barn nr. 2.

Jeg vil ikke se på det som et nederlag, hvis jeg skal give sutteflaske. Det gjorde jeg ellers første gang, da jeg var nødt til at supplere ved ca. 3 mdr.s alderen. Og selvfølgelig så jeg det som et nederlag, med al den snak om 'Bryst er bedst' osv. Der går jo folk rundt med nærmest religiøse holdninger til amning.

Ikke desto mindre vil jeg give amningen en chance. Min søster har haft et par gode ammeforløb, så det skulle jo ikke være umuligt i min familie.
Og så ER det jo praktisk. Ikke bare om natten, men også når man er ude af huset. Her planlægger vi hele 2 rejser inden den lille er 1 år. Første rejse inden den lille er 3 mdr. Og dér vil det nu engang være smartest, hvis jeg kan give bryst.

Men altså, det jeg kom fra var egentlig om du har talt med din jordemor om det? Det kunne jo være at hun kunne give en ekstra samtale/henvise videre.

Knus

02-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg er lidt baade og...

 

Der er jo kvinder hvor det fysisk ikke er muligt for dem at amme og de derfor maa vaeleg at bruge flaske.

Jeg er lidt paa laengde med Muster, hvis det er fordi du ikke "gider" at sidde med brysterne fremme hele tiden, synes jeg du boer taenke igen.

Med et flaskebarn er der jo ogsaa andre, mere "besvaerlige" ting, du skal have adgang til microovn, huske at tage pulver, smaa kartoner med paa tur.

Ved amning har du maden lige ved haanden hele tiden...

 

Jeg synes faktisk det var meget nemmere at amme nr 2 og nr 3. Jeg kunne baade skrive paa pc, spise mad, laese bog med de andre boern, laese avis osv, fordi du "kender" det fra tidligere og det goer det altsaa meget nemmere..

Men det er jo kun dig der kan tage den beslutning, ingen andre end dig :)

02-02-2012
schweizmor
schweizmor

Ja du er jo den eneste der kan tage beslutningen! Men jeg tænker sådan set "både og" om det.

På den ene side skal du ikke gøre noget du ikke har lyst til, uanset hvad vi (liberødder), din mand eller familie siger. Men på den anden side synes jeg også at der følger nogle "ulemper" med til at få børn og man må "ofre sig" til gode for barnet. Man skal stå op om natten, selvom man hellere vil sove og man får ødelagt sin dag ved at man ikke får sovet om natten. Man skal skifte en masse klamme lortebleer uanset hvor meget kvalmen presser sig på osv osv. Det mme man kan få i dag er rigtig rigtig godt, men intet er lige så godt som modermælk. Det er godt både for intelligensen, forebygger bl.a. allergi, diabetes og overvægt. Mange børn døjer med træg mave eller forstoppelse pga mme. Med dette i baghovedet synes jeg at det er "forkælet" at du vil fravælge amning fordi du ikke "gider" bruge tid på det i de 4-6 mdr det står hårdest på. Men som sagt er DU den eneste der kan vælge om du vil amme eller ej.

01-02-2012
Muster
Muster

Jeg har selv fravalgt amningen med mit andet barn.. ammede ham faktisk kun i 1 uge... 
Jeg synes helt sikkert at du skal følge din mavefornemmelse, og hvis du ikke vil amme, skal du heller ikke gøre det... :-)

01-02-2012
nagel
nagel

jeg vil jo mene det kun er dig der kan bestemme det, hvad andre synes er ligemeget. dit barn for nok mere ud af en glad mor som ikke ammer, end af en trist mor som ammer :)

01-02-2012
lonie1
lonie1
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...