Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Pille Brændeovn

Er der nogen der har en pille brændeovn ? Og kan fortælle hvor meget I bruger for om året ? Vi overvejer at skifte vores almindelige brændeovn, og er ved at vurdere hvor meget vi kan spare i forhold til almíndelig træ.

01-02-2012
Expa
Expa

Tak for alle jeres erfaringer, dem er jeg oprindeligt glad for at I ville dele :)

Vi har lige 10 meter træ der skal brændes først, så det varer lige lidt inden vi kommer til at få en pille brændeovn, men jeg har i hvert fald skrevet mig bag øret at der ikke skal bestilles piller fra NRGI :)

06-02-2012
Expa
Expa

Enig Nettekob, Barlinek er dem der brænder absolut bedst :-) Dem fra jem&fix er faktisk også udemærket, kan bare ikke huske hvad de hedder ;-)

02-02-2012
julebaby
julebaby

det var balinek

02-02-2012
Nettekob
Nettekob

træpiller fra Balinik(staves) brænder rigtig godt.

02-02-2012
Nettekob
Nettekob

Vi har en pilleovn, og vi er rigtig glade for den :-)

Vi havde før, kun naturgas, som ikke kunne holde huset varmt, og gav ca 25-30000 om året, for at opvarme 278 m2.

Efter vi har fået pilleovnen, giver vi nu 15-18000 om året til naturgas, og bruger piller for ca 4000 (2 paller) alt efter udendørs temperaturen.

Det har sparet os for nogle penge, 6-9000 .-, men taget vores gamle utætte hus i betragtning, så er der MEGET varmere her nu.

En erfaring jeg gerne giver videre er dog, at træpiller fra NRGI har en dårlig brændeffekt, efterlader med sod og poserne indeholder rigtig meget smuld, så de er ikke pengene værd, selvom det oftest er dem der er billigst.

Vi fik sågar repareret vores ovn i efteråret, hvor den ikke havde været i gang siden foråret, Vi hældte en sæk fra NRGI i ovnen og satte den i gang, og pludselig gik ovnen i stå, kunne ikke tage piller ind.. Montøren der var herude, skilte sneglen der tager piller ind, og der sad en rusten bolt på 1 cm i diameter og 5,5 cm i længden i spænd, og den kom fra sækken med pillerne. Ovnen er kun godt et år gammel, og der er ikke nogle SÅ store skruer/bolte i den, så montøren var meget sikker i sin sag om at den kom fra pillerne, og sagde at det bestemt IKKE var første gang han så det.

Nu har vi "kun" ½ palle piller tilbage fra NRGI, men indtil vi har brugt de sidste, bliver pillerne kørt gennem vores hænder inden de kommer i ovnen, og jeg har indtil videre sorteret et par andre små skruer fra, og 4 store stykker træ på ca 2x4 cm. Så budskabet må være... hold dig fra træpiller fra NRGI.

02-02-2012
julebaby
julebaby

Det kommer til dels an på hvor billigt du kan købe pillerne...

01-02-2012
Christina9870
Christina9870
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...