Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hormonspiral og hovedpine/migræne?!

Jeg har lige været ved lægen for at snakke prævention. Synes det var ved at være på tide, da det nu snart er 1 år siden, at jeg fik vores sidste datter (og vi skal ikke have flere børn). Jeg var dog meget i tvivl om, hvilken type prævention jeg skullle have, da jeg i mange år har taget p-piller, men blev rådet af min gamle læge for ca. 2½ år siden til at stoppe, da det kunne være dem, der gav mig hovedpine. Så jeg har længe gået og overvejet, om jeg istedet skulle få en spiral - nærmere bestemt en hormonspiral, da jeg har læst meget om det, og bestemt ikke vil risikere at bløde mere, eller få mens smerter, som man kan risikere ved en kobberspiral. Min læge ville gerne give mig p-piller, men vi blev enige om, at det måske var dumt, når jeg nu vidste, at det evt. kan forværre min hovedpine (lider både af kraftig hovedpine og migræne - skal nu til at føre hovedpinedagbog, da ingen ved hvorfor, men det er en anden historie). Så stod valget mellem en kobber- el hormonspiral. Som tidligere nævnt, så var jeg mest til en hormonspiral, da jeg helt klart hellere vil bløde mindre end mere! Og har også læst, at kobberspiral kan give øget udflåd og øge risikoen for fx. underlivsinfektion. Pga. min hovedpine, så anbefalede min læge, at jeg fik en kobberspiral, men jeg gik faktisk imod hendes anbefaling og valgte istedet en hormonspiral (den er ikke lagt op endnu), da jeg synes det tiltaler mig mere. Men var det totalt åndsvagt af mig?? Skulle jeg bare have fulgt lægens anbefaling? Jeg tænker jo bare lidt, at bliver min hovedpine værre, så må jeg jo få den fjernet igen. Og umiddelbart er der endnu ingen, der ved hvorfor jeg overhovedet får hovedpine! Er der nogen herinde, som har hormonspiral og har oplevet, at den giver hovedpine? Eller nogen nogen, der lider af migræne og har oplevet, at det er blevet værre med en hormonspiral?

02-02-2012
Tulletøs
Tulletøs

Som en anden skriver man kan godt forvente at der går det halve års tid inden det bliver helt regelmæssigt, det har min læge også sagt til mig. Min første mens efter jeg havde fået den sat op varrede i 17-18 dage men derefter 5-7 dage og det bliver stadig mindre og mindre. Så hav tålmodighed😊

19-07-2018
HeidiLolle
HeidiLolle
Baby på 9 måneder

Overvejer at få en hormon spiral.Kan se at der er en der skriver man kan sammenligne det lidt med mini piller.Er det samme bivirkninger ?

12-07-2018
Baby1214
Baby1214

Hejsa nu har jeg fået hormonspiral PGA muskelknuder og kraftige blødninger og jeg har haft den i 3 uger nu kun en smule udflåd og små fine pletblødninger og lidt hovedpine men det er og kan være symptomer de første par måneder men ja det er nok noget af det bedste der er sket for mig men det går stille og rolig fremad jubii

10-07-2018
Bassemor 70
Bassemor 70

Jeg har haft min homon spiral, i et år og nu helt stoppet med at ha menses.
Men ind til da, har jeg plet blødt ca en gang i måneden, lidt uregl messit.

29-04-2012
anne53
anne53

Du skal regne med 6 mdr før cyklus stabiliserer sig.

Jeg fik min i oktober og pletbløder en gang imellem. Jeg har dog ikke haft en egentlig mens endnu, da jeg fik den kort tid efter Julianes fødsel og stadig ammer.

28-04-2012
frlykke
frlykke

Jeg fik sat en hormonspiral op først i marts.

Jeg klager bestemt ikke, har haft 1 gang mens og det var lidt mere end det plejer, men ikke ondt eller noget.

Havde heller ikke problemer efter den var sat op, og mærker den ikke mere, i starten skavede den lidt når vi havde sex.

Den lille ulempe er at jeg har fået lidt øget udflåd, men ikke så meget så det bekymre mig.

Så er alt ialt rigtig godt tilfreds :)

28-04-2012
Tobiasmor
Tobiasmor

Ja, det har indtil nu været en blandet fornøjelse med den hormonspiral! Fik den sat op for snart 3 md siden, og er faktisk en smule træt af den.

Jeg mærker ikke noget til den, og den er dejlig praktisk, da man ikke skal huske noget de næste 5 år...men men men....det er så også det eneste positive.

Det gik fint med at få den sat op, og jeg havde kun lidt lette smerter og ganske lidt blødning i et par dage efter opsætning. Jeg plejer så at have en cyklus på 32 dage, og præcist 32 dage efter opsætning kom min mens. Eller dvs, at jeg begyndte at pletbløde - og det gjorde jeg så i knap 10-12 dage (kunne næsten klares kun med trusseindlæg alle dagene). Jeg tænkte, at det er meget normalt her i starten. Det blev så bare ikke til mange uger, før jeg begyndte at pletbløde igen - kun 26 dage efter, jeg startede sidst. Igen pletblødte jeg i ca. 10-12 dage.

Nu er jeg så lige begyndt at pletbløde igen - nu kun 24 dage siden sidste start. Hvis jeg igen skal bløde i 10-12 dage, så bliver jeg snart idiot! Så er det jo snart 2 uger med blødning og kun 2 uger uden! Synes det er mega stressende og hæmmende at bløde on/off hele tiden!

Jeg har besluttet mig for at give det 1 md mere, og så overvejer jeg at få den fjernet. Har nemlig også problemer med, at jeg lider af svimmelhed, efter jeg har fået den. Dog er der det plus, at jeg har fået mindre migræne og hovedpine.

Til jer med hormonspiral - hvor længe gik der, før i fik en nogenlunde "normal" cyklus? Er det virkelig normalt, at pletbløde så længe hver gang? Ville I få den fjernet?

28-04-2012
Tulletøs
Tulletøs

Jeg har ikke hormonspiral (endnu) men jeg har diskuteret det med min læge. P-piller forværrer min migræne. Lægen anbefalede mig at starte op med nogle mini piller der hedder Cerazette, da disse indeholder de samme hormoner som en hormonspiral, kunne jeg få et klart billede hvordan en hormonspiral ville virke på mig. Jeg er standset igen med Cerazette, ikke på grund af migærne men de gav blødningsforstyrelser, jeg blev træt af at pletbløde hele tiden.

10-02-2012
snehvide
snehvide

Har tænkt over det, og jeg vælger stadig hormonspiralen. Tænker også lidt, at så meget hovedpine, som jeg har nu, hvor jeg ikke får nogen former for hormon, så kan det ikke blive meget værre!

Så på tirsdag skal den sættes op, og så ser jeg, hvordan det går. Nu håber jeg så bare, at det ikke gør alt for ondt, og at jeg ikke bløder alt for meget bagefter.

10-02-2012
Tulletøs
Tulletøs

Det er heldigvis en uge til, at jeg skal have den sat op, så nu må jeg tænke lidt over det de næste par dage.

02-02-2012
Tulletøs
Tulletøs

Står i samme dilemma.. Har voldsom hovedpine med opkast op til mens og overvejer om hormonspiralen kan hjælpe mig, så venter spændt på at høre svar:)

02-02-2012
Anjabech1105
Anjabech1105

I vores familie på kvindernes sider, har vi alle efter vi har fået børn, haft problemer med p-piller, vi fik som dig hovedpine/migræne.

Jeg fik så derfor selv en kobberspiral i, meeen nu sidder jeg her og er 21 uger henne, trods spiralen ;)

Min mor fik lagt en hormonspiral da hun var færdig med børn, da hun som skrevet helelr ikke kunne tåle p-pillerne og hun har ikke haft problemer med den og hovedpine, så regner også med at jeg skal have en hormonspiral når jeg har født.

02-02-2012
RikkeMelander
RikkeMelander
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...