Beskytte datter mod hund der bider?

Situationener er den at min søster har en lille gårdhund der ikke altid er særlig velopdraget og den har flere gange bidt voksne. Bl.a. har den bidt min svigermor da vi holdt fødselsdag hos os bare fordi hun gik forbi den. Siden der har vi forbudt hunden i vores hjem hvilket er rimelig accepteret af min søster. Min søster har altid hunden med sig og når hun f.eks. holder min 14 måneder gamle datter har den flere gange hoppet op af hende og bidt ud efter min datter fødder. Nu for nylig var min datter og jeg på besøg hos min søster hvor min datter sidder og spiser lidt mad på gulvet mens hunden får mad af min søster ved bordet. Hunden taber et stykke boller som min datter samler op, hunden farer hen imod hende og tager hurtigt bollen ud af hånden på min datter, som heldigvis ikke bliver bidt. Min søster irettesætter ikke hunden med beder mig blot ikke at give min datter mad på gulvet. Lidt senere er min datter igen på gulvet uden mad og pludselig farer hunden igen frem mod hende og bider ud efter hendes hånd. Igen sker der ikke nogen reaktion fra min søster.Hunden har ikke tidligere bidt efter hende på denne måde, men jeg synes denne adfærd er mere end jeg kan og vil acceptere. Da jeg kommer hjem bliver min mand og jeg enige om at vi ikke længere tør lade de to lege sammen eller omgås hinanden på samme måde som tidligere. Vi er meget bange for at hunden vil bide min datter, og er bekymrede for hvordan det vil gå når hun bliver større og selv vil gå og løbe omkring med hunden i nærheden. Vi har nu bedt min søster meget pænt om at få noget mere styr på sin hund hvis de fortsat skal kunne lege sammen. Dette er ikke blevet modtaget særlig pænt og min søster og min familie har ingen forståelse for vores bekymring og mine forældre vil ikke sætte restrektioner op for min søster hos dem. Så nu står vi i en meget dum situation hvor vi bare ønsker at beskytte vores datter mod bid og den har jo tidligere bidt min svigermor bare fordi hun gik forbi.   Hvad skal vi gøre nu? er vi urimelige når vi beder min søster om at få mere kontrol over sin hund? Skal vi helt forbyde at de to omgåes hinanden? Mine forældre skal passe min datter en weekend om 3 uger og jeg er overbevist om at min søster vil komme forbi med hunden og det er jeg ikke tryg ved når hverken min mand eller jeg er tilstede, men kan jeg forlange at hunden ikke er tilstede når de er barepiger?   Håber virkelig der er nogen der vil komme med deres syn på sagen. vi er meget kede af situationen

03-02-2012
evabach
evabach

Hej og mange tak for jeres svar. De har gjort vores valg nemmere.

Vi har nu meldt ud at vi under ingen omstændigheder vil have hunden i vores eget hjem og at vi ikke ønsker min datter og hunden skal være i samme rum længere. Dette er blevet meget dårligt modtaget, men vi har stået fast ved vores beslutning og det er da også endt med at hunden ikke er velkommen hos den øvrige familie når min datter er tilstede. Så vi er meget glade for denne løsning.

 

Tak for jeres opbakning :)

20-02-2012
evabach
evabach

Det faktum a din søster ikke vil irettesætte sin hund er et voldsomt problem og faktisk ganske farligt i sidste ende.. !! Har selv lig haft en blanding imellem en lab og amstaff, oog aldrig i mit liv har jeg set en hund der varbedre til børn.. !! Har nu fået en rottweiler som også elsker børn..
Men hvis ikke engang hunden har respekt for voksne hvordan ska den så kunne have respekt for din barn?? Hvilket betyder a første gang dit barn laver noget hunden ikke sysntes om, som fx a gå et sted hen den ikke sys om, så vil den irettesætte og det ender i at den bider.. Så mener bestemt a du må sige til din søster at enten får hun styr på den, og ellers vil du have lov a irettesætte den så når du træder ind i rummet bliver du ganske enkelt fører hund.. Lyder dog ikke til a din søster er en der vil gå med til dette..
Så derfor mener jeg helt bestemt a du er i din fulde ret til a sige du ikke længere vil have dit barn i samme hus som den hund.. Og passer dine forældre baby, må du melde klart ud aa de må vælge om de vil passe deres barnebarn eller om de vil have besøg a hunden for dette kan simpelthen ikke ske samtidig pga a jeres frygt for a hunden bider..

15-02-2012
Wichmand
Wichmand

Jeg er næsten blevet bidt af en hund en gang, den løb efter mig, da jeg kom cyklende forbi gården hvor den boede. Der var desværre kun et lille blåt mærke på min ankel, så vi kunne kun køre forbi og gøre ejerne opmærksomme på det. Men min helt klare holdning er at hunde der bider skal aflives og hvis ejeren ikke gør det, så må de politianmeldes.

Skældte faktisk min mor ud, da hun for nylig blev bidt af en hund i benet, da hun løb forbi et hus på sin løbetur. Hun havde bare fået ejeren til at erstatte hendes løbetøj, fordi det "bare" var, fordi hunden kedede sig og var legesyg. Tænk hvis det havde været et barn der cyklede forbi i f.eks. min datter.

Så jeg er helt på linje med de øvrige. Og din svigermor burde skamme sig for at acceptere at blive bidt.

03-02-2012
Randi2010
Randi2010

Tak for jeres svar, jeg er også af den opfattelse at min datter og hunden ikke bør være sammen, men dette accepteres slet ikke af min familie, så det er en svær situation og jeg ønsker ikke at skabe splid i familien, men jeg vil ikke udsætte min datter for fare og det føler jeg at jeg gør når de er sammen. Min søster er alene og det er helt rigtigt at hunden er hendes lille barn og måske nok hele familiens lille barn, hvilket ikke gør situationen nemmere.

Hunden er meget jaloux og jeg tror det er en del af problemet og det er derfor den ikke accepterer at min søster holder min datter og derfor napper ud efter hende. De har set hinanden jævnligt siden fødslen, men det er nu problemerne opstår hvor min datter kan bevæge sig rundt på egen hånd.

03-02-2012
evabach
evabach

Jeg ville ganske enkelt nægte at lade min dtter være samme sted som hunden. Så enkelt er det. En hund der bider, og ikke bliver opdraget på, bider sikekrt nemt igen og et barn kan nemt komme til at gøre en hund forskrækket uden at ville det.

Jeg ville insistere på at hunden skulle lukkes ud/i et andet rum, med barnet til stede, og kan det ikke efterkommes, ville jeg simpelthen nægte at være der, hvor hunden er...

03-02-2012
AKBR
AKBR
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...