Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Bliver da lidt bekymret

Så lige på nyhederne at det er oppe igen med p piller og risiko for blodpropper. Så så lige at de nævnte de p piller jeg tager, og har da bestemt ikke lyst til at tage dem mere, har pause nu. Hvad ville i gøre? Skal ikke have flere børn og havde tænkt en spiral men det er dyrt og har hørt mange døjer med dem. Hvilke muligheder er der ellers for beskyttelse?

04-02-2012
Tobiasmor
Tobiasmor

Bananja13: Ved selvfølgelig godt at du har ret men jeg synes stadig at man skal tage den lidt med ro og så evt rådføre sig med sin læge. Vi taler jo nu engang stadig om en MEGET LILLE risiko ved at tage disse piller. Det kan jo ikke nytte at alle pludselig stopper med at tage p-piller og en masse derved bliver uønskede gravide. Sikke et baby-boom vi ville få om et lille års tid :-)

Jeg læste på et tidspunkt at den øgede risiko ved visse kræftformer udlignes i den lavere risiko ved andre kræftformer.

Jeg synes pressen har det med at "overdrive" faren ved dit og dat så vi alle bliver ængstelige. Tænk bare på hvordan det gik med influenzaen H1N1....den skulle vi nærmest alle dø af - sådan gik det heldigvis ikke.

Men jo, jeg spørger da også min læge til råds, men tror nu at enden på det bliver at jeg fortsætter med mine 3.generations p-piller da jeg er glad for dem. Men nu ser vi.

06-02-2012
h76
h76

Når jeg endnu engang læser at de p-piller som jeg bruger (3.generations) er i søgelyset reagerer jeg selvfølgelig også. Men jeg mener nu at man skal slappe helt af. Kvinder der aldrig har taget p-piller får også blodpropper.

Antal kvinder der får blodpropper:

Kvinder der aldrig har taget p-piller: 10-20 pr. 100.000 kvinder

Gravide kvinder: 60-80 pr. 100.000 kvinder

Kvinder der tager p-piller: 20-40 pr. 100.000 kvinder

Så det er altså farligere at være gravid end at tage p-piller. Desuden optræder blodpropperne hyppigst i det første år man tager p-piller.

Desuden står således:

Følgende forhold øger risikoen for venøs trombose:


Familiær disposition,
Rygning
Tidligere tilfælde af årebetændelse
Imobilisering og fedme.

Risikoen for arterielle blodpropper er øget ved:


Rygning
Hypertension
Diabetes
Hyperkolesterolæmi
Familiær disposition.

 

I øvrigt så ved man også at p-piller ligefrem yder en beskyttelse mod nogle former for kræft.

Det skal også siges at der er ca. 350.000 kvinder der tager p-piller og ud af disse dør så 2-3 af en blodprop som (måske) følge af p-pille brug.

Så risikoen er altså stadig MEGET lille...så jeg tør godt fortsætte. Har nu taget p-piller i 20 år, kun afbrudt af 2 graviditeter.

05-02-2012
h76
h76

Jeg har ikke taget p-piller de sidste 6 år. Jeg stoler ikke på "dem" mere, efter Johanne er kommet til verden. Udover det, så er blodpropper ikke et sjældent syn i min familie, så jeg har virkelig ikke lyst til at fylde min krop med kunstige hormoner.

05-02-2012
Johannesmor
Johannesmor

Jeg kan nu også kun være fortaler for spiral, men jeg har heller ikke haft blødningsproblemer.

Efter første barn fik jeg kobberspiral- det vil jeg ikke anbefale. Jeg blødte voldsomt og det er også den jeg hører at mange bliver gravid på.

Efter andet barn fik jeg hormonspiral - det første år blødte jeg slet ikke og de første 3 mdr efter dette var cyklus nogenlunde indtil jeg fik fjernet spiralen pga jeg villle være gravid igen.

Efter tredje barn fik jeg igen hormonspiral- igen gik der næsten er år inden jeg blødte og cyklus er meget stabil og jeg bruger faktisk kun trusseindlæg, så lidt bløder jeg.

 

Ved hormonspiral er det jo en meget lille mængde den afgiver. Slet ikke i samme mængder som fx p-piller.

05-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Personlig er jeg ikke i tvivl, men vores situation ser nok også lidt anderledes ud. Jeg er jo gravid nu.. så de næste 3 mdr kommer lidt af sig selv ;oP

Jeg slutter permenent med p-piller, efter jeg har født... ALDRIG mere det L%&#!!!... Netop af den grund Tobias mor skriver og fordi at jeg har fået lavet en keglesnitoperation pga celleforandringer. Man ved det jo ikke med sikkerhed, men har en formodning om at p-piller ikke er gode når man har døjet med det og der er bare meget Cancer i min familie... icl er hormoner/p-piller ikke særlig god ved alt mit eksem. Vi er så i den situation at vi ikke selv kan få børn.. så skulle jeg blive gravid igen.. so be it... så sparer vi en hulens mange penge og kræfter på behandlinger ;o)

Mette 24+5

05-02-2012
Minnie83
Minnie83

åh shit, det er vist netop dem jeg er stoppet med. Så er jeg ekstra glad for, at jeg er stoppet.

I indlægssedlen mener jeg der om den øgede risiko for blodpropper står, at efter en pause fra pillerne på 10 år er risikoen igen lige så lille, som hos kvinder, der ikke har taget p-piller. Det er også vildt at tænke på, at de påvirker kroppen i så lang tid!

Jeg håber I nemt kan finde en løsning, du er tryg ved! :)

04-02-2012
Lofl f
Lofl f

Tror også bare jeg stopper med de gestonette jeg tager nu, har heldigvis ikke flere hjemme, så ringer til lægen mandag og får nogle nye. Håber det er nemt nok, ellers må jeg stoppe helt så må vi beskytte os på anden vis indtil jeg alligevel skal til lægen d.16

04-02-2012
Tobiasmor
Tobiasmor

ville helt klart snakke med lægen om et andet altenativ, hvis det var mig.

Kender en der fik en stor blodprob i den ene lunge her i starten af januar og hun måtte genoplives 3 gange, men hun har det godt nu (hun er 16 år).

04-02-2012
maihh
maihh

Jeg har selv lige taget den sidste p-pille i torsdags. Jeg var simpelthen også for utryg ved at tage dem. Når jeg engang skal være gravid igen og derefter har født, vil jeg have en kobberspiral. Hvis det ikke fungerer, vil jeg nok prøve en hormonspiral. Og så snart vi beslutter os for, at vi ikke skal have flere børn, så bliver min mand sendt til lægen!

04-02-2012
Lofl f
Lofl f

ja...... tænker det samme - er også dødnervøs for konsekvensen af de p piller - men tør seriøst heller ikke have et fremmedlegeme i min krop... så er nok nødt til at forsætte med de p piller - i hvert tilfælde til vi skal til at tænke på nummer 2

 

pøj pøj med beslutningen

04-02-2012
giraffen79
giraffen79

Har bare hørt så mange der døjer med blødninger i tide og utide med spiralen. Det vil jeg helst være fri for

04-02-2012
Tobiasmor
Tobiasmor

Spiral er jo ikke dyrt i længden.

Jeg gav 1300 for min hormonspiral og den kan holde i 5 år. Deruover sparer jeg en masse penge på bind osv da jeg næsten ikke bløder.

En kobber koster 300,- Den blødte jeg så rigtig meget ved.

04-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Okay så meget fik jeg ikke set, hvad var forskellen og hvad betyder det når de er i de kategorier?

04-02-2012
Tobiasmor
Tobiasmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...