Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

homonspiral vs p-piller

ja overskriften siger lidt sig selv... hvad har i valgt og hvorfor..? jeg har endelig valgt homonspiral, men er blevet meget i tvivl om jeg ikke vil have p-pillen i stedet for, vi er begge sikre på vi ikke skal have flere børn men klippet er der ikke nogle af os der er klar til... så gamle er vi heller ikke... Linda

07-02-2012
Luckybabe
Luckybabe

Jeg styrtbløder ved alm. spiral og så er sikkerheden faktisk ret dårlig.

Mange herinde er blevet gravid ved alm. kobberspiral, men jeg har ikke hørt nogen blive det af hormonspiralen.

08-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Så lige denne artikel på tv2 nyhedernes side og ville lige dele den med jer. :-)

 

Hvert år dør 5-6 danske kvinder under 50 år af en blodprop i lungerne. Et flertal af disse kvinder har anvendt p-piller.

Professor, dr.med. Øjvind Lidegaard fra Rigshospitalet har lavet en større undersøgelse om sammenhængen mellem brugen af p-piller og risikoen for blodpropper. Undersøgelsen blev offentliggjort sidste år og omfatter samtlige danske p-pillebrugere mellem 15 og 49 år. Undersøgelsen viser, at de nyere p-piller af den såkaldte 3. og 4. generation giver dobbelt så stor risiko for blodprop i ben og lunger som de ældre 2.-generations-p-piller.

Men der findes også gode alternativer til p-piller påpeger foreningen Sex og Samfund:

"P-plaster og P-ring giver samme risiko som p-piller, fordi de indeholder de samme hormoner. Et godt alternativ er minipiller eller p-stav, som kun indeholder gestagen - det vil sige de nyeste typer af disse produkter. Men problemet med dem, er, at de kan give uregelmæssige blødninger, og det bryder de danske kvinder sig ikke om," siger Charlotte Wilken-Jensen, ledende overlæge på gynækologisk-obstetrisk afdeling ved Rosklide Sygehus til TV2.dk.

"Andre alternativer kan være kondom, som er godt, hvis man husker at bruge det. Ellers er flere og flere kvinder begyndt at få sat en spiral op."

Charlotte Wilken-Jensen understreger dog, at det er meget få kvinder, der rent faktisk får blodpropper af at tage p-piller.

"Og der er endnu færre, der rent faktisk dør af det," slutter hun.

08-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Har den anden hormonspiral og er glad for det.

Har også haft kobberspiral og den blødte jeg voldsomt med. Jeg synes også at høre der er mange der bliver gravide på den.

P-piller har jeg også været på i 8 år, indtil jeg læste på indlægssedlen at der allerede dengang (2002) var risiko for blodpropper (så det er altså ikke noget nyt) :-)

Egentlig var vi enige om at manden skulle steriliseres efter nr 3 for vi skulle ikke have flere. Men da jeg så havde fået nr 3 så kunne jeg alligevel ikke rigtig holde tanken ud om at det var absolut sidste barn, så vi blev enige om spiral. Så må vi se om 2 år når den skal skiftes om der skal flere små til, ny spiral eller en af os skal klippes.

Synes nu at jeg bliver mere og mere afklaret med at vi ikke skal have flere bebser, men det er rart at kunne sige til mig selv når lysten lige dukker op, at måske det er muligt om 2-3 år.

08-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

PS.. en hormon spiral er lokal. Den påvirker kun lige der hvor den skal... det kommer ikke videre ud i kroppen.

08-02-2012
Nettekob
Nettekob

Jeg fik en hormon spiral for 2 år siden og den har bare været guld værd. Jeg tog p-piller inden jeg fik børn.. det er så 10 år siden jeg stoppede med det. Mellem mine fødsler har jeg haft kobberspiral. Havde voldsomme blødninger.

Men hormon er helt klart min bedste ven. Jeg har havde en meget svag blødning i små 2 mdr da jeg fik den sat på men jeg har stort set ikke haft mens i 1½ år.

Som den gym sagde der lagde hormonspiralen, så er det ikke nødvendtig at havde mens. Han kunne ud fra min beskrivning af mens tolke det som jeg havde meget kraftige blødninger og han synes klart det ville hjælpe mig og det skal jeg love for det har gjort.

08-02-2012
Nettekob
Nettekob

muster...

kondomer er vi ikke fane af her hjemme... faktisk så bliver der næsten ikke dyrket sex når vi skal have det pjat på...

 

men jeg har også altid tænkt jeg var færdig med p-piller men det er bare så nemt og ret man selv kan "styre" sin mens...

håber på homonspiralen stopper det helt, det gjorde den ved min veninde...

07-02-2012
Luckybabe
Luckybabe

Nu er jeg jo på den tunge side af 35 år og skal ALDRIG mere have p-piller. Har haft en hormonspiral i godt 1½ år. De første par mdr skulle min krop lige vænne sig til den, men så kørte det super fint. De sidste mdr har jeg dog bøvlet noget med den og overvejer at få den ud. I så fald står den nok på "kadonger" - p-piller bliver det i hvert fald ikke. 

07-02-2012
Muster
Muster
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...