Det er altså lidt vildt....

Min mand er ufaglært og arbejder på en fabrik. Han tjener godt 28.000 kr om måneden. Jeg drømmer om at blive jordemoder og skal derfor studere de næste 5 år på SU med su-lån samt ekstra su-lån for forsørgere. Alt i alt kommer jeg til at skylde ca. 300.000 kr. til staten når jeg er færdig. Begyndelseslønnen som jordemoder er 26.000 kr om måneden !!!! 2000 kr mindre om måneden ift hvad min mand tjener som ufaglært !!!!!! Og jeg kommer til at stå med en kæmpe gæld. Hvem er det lige der siger at uddannelse kan betale sig ? (siger jeg med et smil på læben, jeg ved jo godt selv hvad jeg brænder for).

08-02-2012
h76
h76

frkknudsen: Det er fordi at jeg lige skal have gjort studentereksamen færdig først :-) Derfor bliver det godt 5 år på SU.

13-02-2012
h76
h76

Min mand er ingeniør og indenda var han udlært maskinarbejder og havde fast job. Han så engang en udregning der viste at det først var når han var 54 år at der var økonomisk overskudgevinst ved at læse videre.

Så det er ikke for pengenes skyld man skal gøre det :-)

Men igen så er det sværere at få job som ufaglært hvis der er jobkrise og det er nok ikke de mest atraktive jobs der er til ufaglærte. Det er også ofte fysisk hårde jobs der er til de ufaglærte, så hvorlænge kan de holde til det. Nogle er selvfølgelig heldige, men nok fåtallet.

08-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Vi ender sikkert også med at skulle på pension som 70-årige. Altså får du 30 gode år som jordemor :-)

Der er meget forskel på hvad, de ufaglærte tjener. Som kassedame i Liddl tjener man kun lidt over hvad man kan få. Dertil skal man lægge rædselsfulde arbejdstider og evt. udgifter til transport.
Jeg selv ville til enhver tid vælge arbejde frem for offentlig forsørgelse. Men jeg har også meget let ved at se det positive i et job - også selvom det ikke er verdens bedste (eller lønnen i det mindste kunne kompensere).
Andre ufaglærte tjener masser af penge. Smadderuretfærdigt. Meeen: os med uddannelse har da i det mindste noget uddannelse på cv'et :-) 

08-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg ved selvfølgelig godt at det er en god idé at uddanne sig. Men det er nu alligevel lidt tankevækkende at det rent økonomisk slet ikke kan betale sig for mig. Jeg vil være 40 år inden jeg er færdiguddannet og kommer så til at bruge mange år på at betale gælden tilbage. Så alt i alt ville det rent økonomisk have været meget klogere "bare" at arbejde som ufaglært til jeg går på pension. Men det har jeg nu slet ikke lyst til :-)

08-02-2012
h76
h76
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...