På barselsbesøg

Jeg har en helt klar idé om at det vil være det rareste at få besøg på barselsgangen, i besøgstiden naturligvis. Selvfølgelig skal den store være den første besøgende. Det er jo hendes lillesøster. Alle andre må så vente til efterfølgende besøgstid(er). Men jeg vil virkelig ikke have besøg hjemme, i hvert fald i den første uges tid. Hverken vi eller den lille har jo nogen rytme og den store skal også have en chance for at finde sig til rette med den nye situation. Min svoger mener helt bestemt at jeg er tosset. At barselsgangen netop er til fred og ro og at man så kan få barselsgæster når man er hjemme i vante omgivelser. Så han og min søster har da tænkt sig at besøge os hjemme - med deres børn også! Hjælp! Hvad gør jeg? For nu er det pludselig gået op for mig at der måske er andre, der har det ligesom dem. Og jeg gider altså ikke have folk rendende her, når jeg bare vil være sammen som ny familie. Men hvordan forklarer man folk det? Hvordan har I andre det med de kommende barselsbesøg?

11-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jamen jeg vil jo gerne have besøg. Meget gerne, endda.
Og jeg er helt vild for at vise mit lille vidunder frem :-)

Bla. derfor vil jeg jo gerne have besøg allerede på barselshotellet/barselsgangen. Efter hvad jeg kan se på Rigets hjemmeside, så er der noget, der hedder besøgstid og som skal respekteres. Også af søskende, onkler, tanter, bedsteforældre osv. Og det passer mig fint: Jeg kan vise den lille frem, men skal ikke have nogen 'hængende'. Dvs. at jeg har 22 timer i døgnet til at lære den lille at kende. Foruden den første uge eller 2 hjemme, hvor folk jo allerede har set den lille.

Så jeg afviser ikke nogen. Jeg har sagt at de er mere end velkomne - mens vi stadig er på hospitalet.
Det er da mig, der bliver afvist, når de siger at de ikke vil komme og se den lille, før vi er hjemme igen..

(Og så har jeg ellers spredt rygtet til højre og venstre nu, om hvad jeg foretrækker)

13-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Første gang havde jeg et væld af besøg derhjemme (fødte under strejken og kom hurtigt hjem) - og det var hyggeligt. Desværre kom min amning aldrig i gang og derfor frabad vi os fuldstændig besøg de første par uger 2. gang (hvor jeg fødte hjemme). Bedsteforældrene og dem der havde passet vores ældste var på besøg og se vidunderet - resten måtte vente. Synes der var god forståelse (og om de syntes vi var fjollede ved jeg ikke - men det blev respekteret). Desværre gik amningen heller ikke 2.gang så efter 10 dage begyndte vi så småt at få besøg. Din bror må synes hvad han vil, men hvis du melder klart ud er du også i din gode ret til at sige nej tak til besøg (eller bede dem køre igen skulle de være så flabede at komme uanmeldt)! Det er bare så skrøbelig en tid og dejlgit for dem der venter gæster med hjemmebag og mælken sprøjtende mens barnet sover og den store leget fredeligt. Men alle os andre har måske liiige lidt mere brug for fred og ro!!!

13-02-2012
Budda
Budda

Det er rigtigt at jeg egentlig skulle have været ambulant, men jeg har fået en god aftale i stand :-)

13-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Er du 2 gangs fødende?? For skal du så ikke hjem i løbet af få timer efter babys ankomst?? Det skal man i Randers i hvert fald. 2 gang fædre jeg kl 20.45 og kl 23 sad vi i bilen på vej hjem igen.. Ikke at vi blev smidt ud eller noget men det er da normen der at man som 2 gangs fødende fordufter relativt hurtigt efter fødslen :)

Jeg vil mene du bestemmer hvor og hvornår i vil have besøg og det må fin svoger altså bare lytte efter!! Eller må han jo bare helt droppe besøget, hvis ikk han kan forstå jeres holdning..

Hos mig har det heldigvis ikk været et problem hverken ved den første eller den anden, jeg elsker besøg og at vise den lille ny frem så folk var velkommen når de kom :) men jeg har heldigvis en meget hjælpsom familie der gerne selv lavet kaffen når de kom og evt havde en kage med :) eller morgenbrød de som kom om formiddagen :)

12-02-2012
PepsiMax
PepsiMax

Ingen børn på barselsgangen?

Jeg kan selvfølgelig forstå det, hvis man havde tænkt sig at invitere hele børnehaven. Men hvem gør det?

Hvis min søsters børn ikke kan komme på besøg der, hvornår skulle de så? Og hvad hvis den lille f.eks. får gulsot og skal blive nogle dage? Vil de så ikke kunne hilse på?

Tarvelig regel. Håber da ikke det er sådan på Rigshospitalet.

I øvrigt er min søsters børn store. Og kan opføre sig ordentligt, så det er jo ikke sådanne små møgunger, der løber rundt og hvor forældrene ikke siger noget til det...

 

11-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Nu synes jeg jo at det er synd, hvis min søsters børn ikke kan få lov til at få styret deres nysgerrighed ved at se den lille relativt hurtigt. Og det er da kun en fordel at børn er utålmodige på en barselgang. Herhjemme vil de vel begynde at lege eller se tv, som de er vant til at få lov til (=at de så ikke går igen efter ½ time).

Men min svoger/min søster er jo dem, der skal tage børnene hen til barselsgangen (jeg håber naturligvis på en ukompliceret fødsel, så det bliver barselshotellet). Og det er jo så det, han ikke vil og begrunder det i hensyn til os. og jeg kender min søster godt nok til at vide at hun næppe vil sige ham imod, når han en sjælden gang imellem har en markant holdning til noget.

Og så er der lige det med andre, der måske ville kunne finde på at komme på besøg..

Jeg ender nok med at trække stikket ud og slå ringklokken fra herhjemme. I hvert fald hver gang, enten jeg selv, farmand eller den lille sover.

11-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Du/i skal sige det som det er, at i har besluttet jer for at det skal foregå inden du kommer hjem.... Tror ikke på der er nogen der kan holde til 117 besøgende derhjemme, lige når man er kommet hjem. Og hvis det er de alligevel har tænkt sig at dukke op med hele følget når i er kommet hjem, må i lade være at lukke dem ind og sige til dem, og andre der kunne finde på at dukke på, ring/skriv i næste ude, så ser vi på det....

Det er det vi har tænkt os at gøre.

Håber i finder ud af det

11-02-2012
forte
forte
Barn på 3 år og 11 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...