Barselsregler funktionærloven vs. dagpenge

I mit nye job har vi umådeligt dårlige barselsvilkår. De følger funktionærloven og ikke andet, dvs. 14 uger med halv løn. I mit tilfælde er "halv løn" lavere end dagpengesatsen, så nu er mit spørgsmål: Kan man mon søge supplerende barselsdagpenge for differencen mellem den halve løn og dagpengesatsen? Alternatit er det lige før, at det kan betale sig for mig at sige op og modtage barelsdagpenge og så finde et nyt job når jeg er færdig med barsel. Er der nogen kloge kvinder som kan svare mig på, hvordan jeg stillet økonomisk. P.S. Jeg er ikke gravid endnu, men vi planlægger at blive det, derfor er jeg lige ved at undesøge tingene.

15-02-2012
Bruxmor
Bruxmor

JulleTulle: Det ved jeg, jeg mente i min branche, men kan godt se, at det kan misforstås. Det betyder egentlig heller ikke så meget om det er det ene eller det andet, det ændrer jo ikke på, at man vælger at få de børn man ønsker sig. Jeg kan bare godt lide at være forberedt, så jeg ved, hvad jeg kan regne med :-)

15-02-2012
Bruxmor
Bruxmor

Det kunne da være kønt at starte sådan et rygte, nu hvor Mathilde og jeg rejser hjem til DK uden mand/far... så den var oplagt, men næh nej, så slemt er det altså ikke :-)

Jeg ved ikke, om de er medlem af Barselsfonden, da jeg ikke er startet på jobbet endnu. Det er i advokatbranchen, og normalt har man ret gode ansættelsesforhold der. Da jeg arbejdede i København havde jeg fuld løn under barsel i 12 måneder og gik fra 6 uger før. Så jeg er blevet noget overrasket over at læse i personalehåndbogen, at min nye arbejdsplads i provinsen følger reglerne i funktionærloven. Der er altså ikke ret mange arbejdspladser i dag der ikke giver "lidt ekstra". Men altså, vi har fint råd til at have mig på barsel, men det er mere princippet i det, som jeg blev sur over.

15-02-2012
Bruxmor
Bruxmor

Tak JulleTulle!!

Det var det jeg gerne ville høre. Synes også det virkede mærkeligt, hvis vilkårene skulle være SÅ dårlige, alligevel.

Jamen jeg er skam i job fuldtids, så ingen problemer der :-)

15-02-2012
Bruxmor
Bruxmor

Ej altså... jeg er altså ikke blevet "enlig mor". Har blot valgt en forkert kategori :-) Blot for at mane eventueller rygter til jorden, ha ha..

15-02-2012
Bruxmor
Bruxmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...