Gemt barsel?

Uf, hvor går tiden dog bare alt for stærkt! Selma blir ni måneder snart og skal begynde i vg her den første marts.... :-/ Vi har en del barsel tilbage, tror det er knap otte mdr., når det lægges sammen for alle tre børn. Jeg skal tilbage til studiet, men skulle gerne være færdiguddannet til juni. Planen er så, at jeg der gerne vil holde noget barsel igen, men hvordan er reglerne?! Skal den barsel der er gemt fra det enkelte barn bruges på det barn? Kan jo ikke have Rakel hjemme fra skole... Synes det blir lidt indviklet i og med, at hun begynder i skole, og de to andre er i institution! Altså skal R være hjemme i de uger vi har på hende, W de uger vi har på ham og S de uger vi har på hende eller hvordan?

16-02-2012
Bir
Bir

Jeg har også en del uger tilbage af min barsel fra de to yngste børn. Jeg bruger de som ekstar ferie.. så i stedet for 3 ugers sommer ferie bliver det til 4 og så nogle dage spredt lidt forskelligt hvor vi har brug for noget ferie.

Jeg har fået at vide at det er min arbjedsgiver som skal sige god for at jeg bruger dem og at kommunen er ligeglad hvordan og hvornår jeg bruger dem.

16-02-2012
Nettekob
Nettekob

Barsel som er gemt, skal bruges på det barn, man har noget barsel tilovers fra.

Jeg holdte i forlængelse af min sidste barsel , 1 datters barsel ca 13 uger. Dengang gik hun også i skole, men sendte hende ikke til SFO i den periode. så det kunne du jo evt gøre :-)

 

 

16-02-2012
Ebis
Ebis

Tak for svar! Må prøve at ringe til kommunen i morgen!

16-02-2012
Bir
Bir

Den udskudte barsel skal i øvrigt være afholdt inden barnet fylder 9 år!

16-02-2012
Bruxmor
Bruxmor

Jeg vil nu mene, at det er kommunen du skal tale med om afholdelse af udskudt barsel, da det er dem der skal betale dig barselsdagpengene. Det har fagforeningen ikke noget med at gøre.

Men som jeg har forstået det, så må man ikke have sit barn i institution den periode, hvor man afholder barsel, så mon ikke det gælder, som du selv skriver, for hvert enkelt barn? Jeg ved dog ikke lige, hvordan reglerne er, når børnene går i skole.

Du skal dog være opmærksom på, at du  muligvis ikke har ret til at afholde udskudt barsel direkte i forlængelse af dit studie, da det er noget der skal ske i forbindelse med et ansættelsesforhold, og da det er arbejdsgiveren der skal administrere den udskudte barsel.

Jeg afholdt selv udskudt barsel i 13 uger, lige da vi var rejst herned, og dengang galdt der i hvert fald de regler. Det var i 2010.

16-02-2012
Bruxmor
Bruxmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...