Ønskeliste

Jeg har hørt flere tale om at have en ønskeliste for fødslen. Hvad går det ud på? Som jeg kan forstå det er det noget, man laver med sin jordemor? Eller hur?  

17-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg har tid hos min jordemor på torsdag. Men tid til igangsættelse tirsdag.
Så jeg må jo tage det som det kommer..

Mon ikke man kan spørge for ved igangsættelsen? I hvert fald det vigtige, som det at føde i vand - altså spørgsmålet om smertelindring. At jeg så også synes det er fedest for barnet at komme til verden på en så skånsom måde som muligt, er noget andet. Og at jeg sikkert også skifter mening midt i forløbet ;-)

Men puha - det med fødsel er pludselig kommet meget tæt på!

 

19-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Øv. Så det er altså noget med jordemoren. Vi har ikke engang talt om fødsel - da jeg spurgte sidst, sagde hun at jeg jo kunne tage til fødselsforberedelse :-(

Så må jeg jo forklare dem det, når jeg kommer ind med veer..

18-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg vil mene at det er din jordemoder du skal snakke med, så hun får skrevet det ind i papierene. Jeg ved at min har skrevet en del ind mht min psykiske lidelse, da der er nogle ekstra hensyn der skal tages. Og det vil jeg mene der også er i dit tilfælde. Så jeg ville få snakket med hende næste gang jeg havde tid, hvis det var mig.

Held og lykke, og håber så du får en stue med kar i.

17-02-2012
forte
forte
Barn på 3 år og 11 måneder

Jeg kan f.eks. ikke få en epidural pga. min ryg (hvirvlerne sidder for tæt og er kalket imellem). Det synes jeg er vigtigt at jordemoren/lægen ved, så de ikke så meget som overvejer det, men fokuserer på andre metoder til smertelindring. Ved min sidste fødsel fandt jeg ud af at jeg ikke kan tåle morfin (får hudkløe af det).
Jeg personligt mener derfor at det er en væsentlig grund til f.eks. at smide mig ned i et fødekar, da vand er genialt til smertelindring (husker jeg fra første gang). At jeg vil føde i vand handler derfor mere om at jeg ikke har så mange andre muligheder.
Nu er det jo sådan at jeg vil blive meget ked af det, hvis jeg bliver tildelt en stue uden badekar (kun halvdelen af stuerne har den mulighed). For hvad andet kan jeg så?
Det med ryggen har jo også betydning i tilfælde af kejsersnit, der så skal være i fuld narkose. Og er det så dér, der lige er tid til at forklare det?

Men hvordan får man det ind i journalen?

 

17-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...