Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Mad i institutionerne?

DE damer. Kort, der hvor min søn går i vuggestue er midlertidige barakker. De er igang med at bygge et hus på 3 etager som er integreret børnehave og vuggestue med ialt 170 børn. De kommer til at skal bruge en kok når de rykker derover, og jeg er jo kok. Så nu er det jeg har brug for jeres hjælp, og jeg vil i den grad bruge den. Er i glade for jeres madordning i jeres børns institution? Hvad kan i især godt lide? Hvad er i ikke så glade for? Og hvad syntes i der mangler? Håber i vil spytte lidt info i, så jeg kan forberede mig mest muligt. På forhånd tak Mille

19-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Så har jeg ringet til lederen idag, og skal til "samtale" omkring mad bl.a på torsdag når jeg henter Marius...

21-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Ja det er dejligt, men kan godt mærke at jegvstadig er på mærkerne, slapper af men "sover stadig med et 1/2 øje åbent" men bare det at vi taler sammen.
Hvis jeg ikke render ind i ham
Når jeg aflevere jeg Marius imorgen, så ringer jeg ;0) Wuhuu jeg glæder mig

20-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Cool, Jo Han ved godt hvem jeg er ;0) det går en del bedre, tror han er på vej op af hullet. Vi er ihvert fald begyndt at tale sammen om sagens kerne. Og jeg føler mig mere afslappet end jeg har gjort længe. Tror han er ved at indse hvor hårdt det her også har ramt mig. Han har forsat samtaler på et center og det virker han til at være glad for..

20-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Tak scheibye! Er ikke nogle af delene, ihvert fald ikke i virkeligheden ;o) Det var fordi lederen spurgte min mand forleden om ikke han var kok?? Joo siger min, hvorfor?? -Jo jeg skal finde en kok tilos når vi flytter over i det nye hus. Min mand sagde, det har ikke min interesse, MEN jeg kender én ;o) Så har faktisk ikke engang fanget lederen endnu og fået talt med ham. Men har tænkt mig at ringe til ham onsdag hvis jeg endnu ikke er løbet ind i ham, det kan man vel godt ikke?

Jeg er ihvert fald klar. Og et andet vigtigt hensyn at tage er relegion ;o)

20-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Myfirst, er lidt rystet over at høre hun ikke tager hensyn til din datter, eller måske lidt for meget hensyn fordi hun netop får noget anderledes. Det er på ingen måde en nødvendighed at tilføje mælke produkter til brød eller suppe.

Tak for alle jeres inputs, det er rigtig gode ideer. Og dejligt at høre i er glade for jeres madordning.

Jeg er gået i gang på tegnebrættet, og syntes det ser rigtig fornuftigt ud. Tror også jeg måske vil sende et "brev" til forældrene om hvem jeg er, min baggrund, hvad mine planer er og måske endda min mail adresse til ris/ros..

K.H. Mille

20-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Vi er heldige, at vores køkkendame tager hensyn til de enkelte børn. Hvordan det præcis foregår ved jeg ikke, da min søn ikke er allergisk, men jeg har set i køkkenet, at der hænger en seddel med nogle børns navne, og så står der, at de ikke må få mælk, citrusfrugter, svinekød osv. Det er jeg sikker på, at der bliver taget hensyn til, og det synes jeg også er godt ved hende.

20-02-2012
Lofl f
Lofl f

Vi er også super glade for vores madmor, som arbejder i flexjob. Ellers ville de ikke have råd til hende, men det er også en lille institution med maks. 40 børn.

Jeg er glad for, at min søn får god, velsmagende, sund mad hver dag derovre. Jeg er glad for at slippe for at skulle smøre madpakke hver dag, og gøre den spændende. Jeg er glad for, at børnene spiser det samme - det er jeg sikker på gør, at de får større glæde og spiser mere.

Det ved jeg ikke hvor meget du kan bruge til.

Jeg synes ofte, at de har én grøddag og én suppedag i ugen, så der bliver i hvert fald sparet på det dyre kød. Til forskel fra mange af de andre, der har skrevet, har jeg faktisk ikke oplevet, at de har fået indmad. Det er sikkert sundt, men jeg vil ikke selv bryde mig om at spise det, så det passer mig egentligt fint at lade min kræsenhed overføre til ham! :)

Ellers får de fx tundeller, kalkungryde, ... ja, så kan jeg selvfølgelig ikke huske mere. Men det er altid lækker mad. Indimellem får de også smør selv rugbrød, men det er ikke ligefrem hver uge.

Jeg håber, at han kommer i en børnehave med en god køkkendame som hende.

19-02-2012
Lofl f
Lofl f

I vores institution er der madmor :) og det er SÅ dejligt.
Jeg ved de i løbet af ugen får varieret og sund mad.
De har en rugbrødsdag - grød/suppedag - fisk/indmaddag og resten kød af en eller anden slags.
Til eftermiddagsmad i bh får de altid frugt, med forskelligt brød til.
I vug. Får de frugt - brød - ymer - frugtgrød mm.

19-02-2012
Basse30
Basse30

Fedt! Tak. Jeg er allerede blevet inspireret. Og min plan er bestemt også at få børnene med ind over. Jeg syntes det er vigtigt de ser hvordan man gør ;o) Og tak for den med de små smagsprøver  til jobsamtalen..

19-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Skidt med om børnene ikke kan lide salat. Man siger at børn skal have noget præsenteret mindst 10 gange, før de bryder sig om det (også evt. at smage på det, hvis de er den mere forsigtige slags!). Men det er da klart at man må tænke på eftermiddagsmåltiddet, hvis man præsenterer noget nyt til frokost.

Når det så er sagt, så skal maden jo svare til de præcise anbefalinger for børns måltider. Eftersom et institutionsbarn (som er der fra morgenmad til luk) får ca. 60-70% af sin daglige kost dækket i institutionen, nytter det jo ikke at der ikke bliver serveret de nødvendige proteiner og vitaminer. Eller fisk, for den sags skyld.

Børn under 3 år skal i øvrigt have flere kulhydrater end et barn over 3 år (overraskende nok, men de bruger faktisk en del energi på at vokse og lege).

I øvrigt: hvis du kommer til jobsamtale, kan det være en god idé at have en smagsprøve på din mad med ;-)

19-02-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg er rigtig godt tilfreds med den mad de får i min datters vuggestue/børnehave .. de har netop grød og suppe dage, som hitter hver gang :) deres madmor bages alt brød selv og laver lækre alternativer til brødet som guacamole, gulerodsmos m.m til at komme oven på det almindelige pålæg .. de laver så også en masse forskelligt udenfor på bål ..

19-02-2012
ditteemikkelsen
ditteemikkelsen

Cool tak Cboye.. Ved du om hun er kommet med på det nye Libero?? Og tak for svar, lige præcis hvad jeg var ude efter!

19-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius

Jo tak. Men var nu mere ude efter om hvad i syntes om madordningen i jeres børns institution ;o)

19-02-2012
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...